Wereldwijde internetpopulatie met 10% toegenomen

6 maart 2007, 22:03

Wereldwijde internetpopulatie met 10% toegenomen (bron: comScore)

comScore Networks meldt deze week dat er in januari 2007 wereldwijd ongeveer 750 miljoen internetgebruikers zijn in de leeftijdscategorie 15 jaar en ouder. Een toename van 10 procent ten opzichte van januari 2006.

In de lijst van landen met de hoogste internetpenetratie, zijn het vooral de Aziatische landen als India (+33%), Rusland (+21%) en China (+20%) die een sterke stijging laten zien. De VS blijft met 153,4 miljoen internetgebruikers het land met de meeste gebruikers gevolgd door China dat inmiddels 86,8 miljoen internetgebruikers telt. Nederland zit volgens de lijst van comScore inmiddels op 11,1 miljoen internetgebruikers.

De verschillen met Internet World Stats waar de teller voor de wereldwijde internetpenetratie al een tijd op ruim 1 miljard internetgebruikers staat, zijn opmerkelijk. Ook voor een land als China worden al een geruime tijd cijfers gemeld van ruim 137 miljoen internetgebruikers. Iemand hiervoor een verklaring?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  marcvanderchijs

  Ben het met Bernice eens voor wat betreft China. Public locations zijn de belangrijkste plaatsen waar mensen online gaan: veel mensen hebben nog geen geld voor een prive computer met broadband connectie, en in een internet cafe kun je voor ca. 0,10 EUR/uur online gaan met gratis gebruik van alle software, games en films die je maar kan bedenken.

  Daarnaast is ook het feit dat alleen naar 15+ gekeken wordt van belang. Op onze casual gaming site http://www.game.com.cn zien we dat bijna de helft van alle bezoekers jonger dan 15 is, dit is best een grote groep in China. Toch blijft het verschil tussen de 86 miljoen gebruikers volgens comScore en de 137 miljoen van CNNIC wel erg groot, zeker gezien het feit dat de algemene opinie in China is dat zelfs de officiele CNNIC data te laag zijn.


  7 maart 2007 om 01:14
  media

  @Bernice, Marc: Dank voor jullie aanvulling; gebruik van internet in publieke locaties had ik inderdaad even geen rekening mee gehouden!

  @Bernice: Goed je te ‘zien’; al helemaal gesettled in Singapore?


  7 maart 2007 om 05:20

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!