Wereldwijde internetpopulatie met 10% toegenomen

Wereldwijde internetpopulatie met 10% toegenomen

Wereldwijde internetpopulatie met 10% toegenomen (bron: comScore)

comScore Networks meldt deze week dat er in januari 2007 wereldwijd ongeveer 750 miljoen internetgebruikers zijn in de leeftijdscategorie 15 jaar en ouder. Een toename van 10 procent ten opzichte van januari 2006.

In de lijst van landen met de hoogste internetpenetratie, zijn het vooral de Aziatische landen als India (+33%), Rusland (+21%) en China (+20%) die een sterke stijging laten zien. De VS blijft met 153,4 miljoen internetgebruikers het land met de meeste gebruikers gevolgd door China dat inmiddels 86,8 miljoen internetgebruikers telt. Nederland zit volgens de lijst van comScore inmiddels op 11,1 miljoen internetgebruikers.

De verschillen met Internet World Stats waar de teller voor de wereldwijde internetpenetratie al een tijd op ruim 1 miljard internetgebruikers staat, zijn opmerkelijk. Ook voor een land als China worden al een geruime tijd cijfers gemeld van ruim 137 miljoen internetgebruikers. Iemand hiervoor een verklaring?


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Belangrijkste verklaring voor het gemeten verschil m.b.t. China (maar ook b.v. India) is dat in de cijfers van Comscore het Internetgebruik in public locations (b.v. Internetcafe's) niet wordt meegenomen; juist in deze - zich snel ontwikkelende - landen is dat een belangrijke bron van traffic. Ook het Internetgebruik in deze landen - met name onder jongeren - is hoger dan de cijfers van Comscore (zie persbericht) doen vermoeden; als ik me goed herinner is China zelfs nr.1 wereldwijd waar het gaat om de tijd die jongeren besteden aan online gaming.
  Zo was hier vorige week nog het bericht in het nieuws van een Chinese jongen die was overleden na 7 dagen vrijwel onafgebroken te hebben gegamed; hij is de zoveelste in een lange reeks.

  groeten uit Singapore

  geplaatst op
 • Ben het met Bernice eens voor wat betreft China. Public locations zijn de belangrijkste plaatsen waar mensen online gaan: veel mensen hebben nog geen geld voor een prive computer met broadband connectie, en in een internet cafe kun je voor ca. 0,10 EUR/uur online gaan met gratis gebruik van alle software, games en films die je maar kan bedenken.

  Daarnaast is ook het feit dat alleen naar 15+ gekeken wordt van belang. Op onze casual gaming site http://www.game.com.cn zien we dat bijna de helft van alle bezoekers jonger dan 15 is, dit is best een grote groep in China. Toch blijft het verschil tussen de 86 miljoen gebruikers volgens comScore en de 137 miljoen van CNNIC wel erg groot, zeker gezien het feit dat de algemene opinie in China is dat zelfs de officiele CNNIC data te laag zijn.

  geplaatst op
 • @Bernice, Marc: Dank voor jullie aanvulling; gebruik van internet in publieke locaties had ik inderdaad even geen rekening mee gehouden!

  @Bernice: Goed je te 'zien'; al helemaal gesettled in Singapore?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.