Hoe groot is het digitale universum eigenlijk?

Hoe groot is het digitale universum eigenlijk?

Hoe groot is het digitale universum eigenlijk?Vanmorgen stelde ik nog de vraag welke impact digitale media nu eigenlijk hebben op ons dagelijkse leven. Veel van de genoemde voorbeelden hebben te maken met het zoeken naar informatie. Daar waar we vroeger gebruik maakten van encyclopedieën, woordenboeken, telefoonboeken, gouden gids, etc. is nu alles digitaal beschikbaar en doorzoekbaar.

Interessante vraag is nu hoe groot het digitale universum eigenlijk is. EMC heeft daarover recentelijk de whitepaper The Expanding Digital Universe: A Forecast of Worldwide Information Growth Through 2010 (pdf) gepubliceerd vol met indrukwekkende cijfers (met dank aan Digimedia.be).

Zo blijkt het het digitale universum op dit moment ca. 161 miljard gigabyte groot (ter vergelijking: dit is ongeveer 3 miljoen keer de informatie in alle boeken die ooit zijn geschreven). De verwachting is dat deze is toegenomen tot 988 miljard gigabyte in 2010. En voor wie de impact van user generated content nog niet duidelijk was, maar liefst 70% daarvan is tegen die tijd afkomstig van gebruikers zoals jij en ik!


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • En al die informatie bij elkaar weegt minder dan een kilo..
    http://adamant.typepad.com/seitz/2006/10/weighing_the_we.html

    geplaatst op
  • Tja, 'als alle boeken in de wereld' vind ik altijd een nogal manke vergelijking. In de eerste plaats omdat i.p. een encyclopedie op een diskette past. Maar probeer de informatie en foto's e.d. van de Winkler Prins maar eens op een diskette te pleuren. Bovendien telt het niet de hoeveelheid dubbele informatie. Bovendien is het niet zinnig een avi-tje van een film uit te printen, dat geeft bergen en bergen onleesbare informatie. De hoeveelheid informatie in boeken is niet een op een te meten met de digitale informatie. Dit geeft een scheef beeld, het suggereert dat digitaal meer informatie beschikbaar zou zijn dan offline, wat natuurlijk pertinente apekool is.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.