Pitchview.nl schat omzet online bureaus op half miljard euro

Pitchview.nl schat omzet online bureaus op half miljard euro

De online markt vertegenwoordigt op dit moment een omzet van meer dan een half miljard euro en biedt werk aan meer dan 6.200 mensen. Althans, dat is de schatting gebaseerd op basis van gegevens die door 80 van de bijna 150 online bureaus zijn gepubliceerd op www.pitchview.nl, een initiatief van Pitch Mgt en uitgever BBP. Op de site hebben ruim 80 bureaus een uitgebreid profiel samengesteld met daarin ook de omzetcijfers en het aantal medewerkers.

Naast de website pitchview.nl wordt op 19 maart de eerste papieren jaargids, de Pitch View Annual 2007, gelanceerd. Deze gids biedt een uitgebreid overzicht van ruim 80 bureaus.

Over 2005 werd overigens door PIBN (het Platform Internet Bureaus Nederland) nog gesproken van een omzet van 200 miljoen euro.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • @Marco; heb jij toevallig ook cijfers van de belgische markt voorhanden?

  geplaatst op
 • @Charles: kan ik je helaas niet aan helpen maar wellicht kan Jean Paul je verder helpen!?

  geplaatst op
 • 120.000 euro omzet (80*1495 euro) op basis van partijen die hun profiel bij je willen plaatsen op de site die daarnaast nog vacatures aanbiedt en pitch mngt als onafhankelijke partij neerzet om pitches te begeleiden. Go Ronnie :-). Ebase had de start maar ben benieuwd hoeveel verder dit idee komt. Zeker gezien het offline boekwerk dat ook uitkomt.

  geplaatst op
 • @Marco

  Heb jij toevallig een top 10 grootste online bureaus in Nederland?

  dank je wel

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.