CeBIT 2007 geen vluggertje?

5 maart 2007, 19:03

CeBIT 2007 geen vluggertje?Zoals eerder gemeld, start vanaf 15 maart aanstaande in Hannover technobeurs de CeBIT. Normaal gesproken de plek om informatie over de laatste digitale ontwikkelingen op te halen maar steeds meer een exhibitie voor Aziatische bedrijven die hun onovertroffen waren komen aanprijzen. Een heel groot deel van de exposanten komt uit die regio.

Ook op het gebied van contentdistributie en verwerking zijn er de laatste snufjes te vinden. Op het terrein van IPTV en P2P technologie is vrijwel elke speler aanwezig en ik denk niet dat er een serieuze leverancier van set-topboxen is die niet op deze enorme beurs vertegenwoordigt zal zijn. Ik raad een ieder met belangstelling voor digitale ontwikkelingen in de media aan een dagje naar Hannover te crossen.

Ook voor uw blogger dezes is er wellicht weer een hoop te beleven. Verrukt zal ik evenals tienduizenden anderen de uitgestalde producten en demo’s aanschouwen die de ‘onzen’ erop wijzen wat er allemaal niet mogelijk is op digitaal mediagebied. Het praaien van de standbemanning zal zoals altijd vermoeiend zijn evenals de enorme afstanden die te voet moeten worden afgelegd op deze megabeurs maar het digitale orgasme zal er evenals de voorgaande keren aan het einde van het bezoek wel weer zijn.

Op de weg terug naar Nederland, niet geremd door de overheid bepaalde snelheidsbeperkingen ebt dat euforische gevoel meestal weer snel weg. De CeBIT was vaak een ‘one night stand’ dat voldeed aan de basisbevrediging maar geen diepere gevoelens kon opwekken. Daarvoor was de digitale lading feitelijk te dun, het markt relativisme te laag en het practicum veelal afwezig. Zoals vaker in emerging markets zie je dat van interoperabiliteit en uniformiteit geen sprake is. Monovisie overheerst ook in de domeinen IPTV en P2P, standaardisering van al dat fraais is van latere zorg, infrastructuur en mediaoverschrijdend denken verboden en de absoluut noodzakelijke relatie met contenteigenaren maar aan heel weinig partijen voorbehouden.

Ik verwacht echter dat deze CeBIT anders is, dat exposanten wel in staat zijn cross-overs tussen marktmogelijkheden en marktbehoefte te etaleren en dat de enorme belangstelling voor genoemde IPTV en P2P ontwikkelingen partijen gedwongen heeft om met oplossingen te komen die de adolescente fase waarin de markt zich bevindt zal dienen op weg naar volwassenheid. IPTV is here to stay en ook P2P krijgt de aandacht die het verdient. Het is tijd voor rijping en een beleving die wat meer oproept dan het gevoel van een vluggertje.

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

13 Reacties

  Sipke

  Als gadget liefhebber lijkt het me altijd al leuk om naar CeBIT te gaan. Maar heb je er als uitgever ook iets aan. Kortom gaat het alleen om de apparaten, of kun je er ook nieuwe vormen van content distributie zien. Bijvoorbeeld hoe krijg je een ad in een mobiel filmpje etc. Enig idee?


  5 maart 2007 om 19:58
  venturo

  Ja Sipke ook dat tref je er aan…


  5 maart 2007 om 20:01
  ehannink

  En als je er dan toch 16 maart bent dan kunnen we wat afspreken voor een koffie of lunch. Mail me.


  5 maart 2007 om 20:01
  venturo

  Marco. heb je weleens zo’n paceblade in je handen gehad? Het is echt helemaal niets…


  5 maart 2007 om 22:05
  media

  @Albert: ja, volgens mij heb ik jou er wel eens mee zien rondlopen 😉


  5 maart 2007 om 22:23
  venturo

  Klopt maar dat kan je niet tegen me gebruiken 🙂 gekheid, ik denk dat Tulip een probleem heeft. Volume, massa en innovatie oftewel een gebrek aan dit.


  5 maart 2007 om 22:28
  media

  We zullen het zien Albert; een aantal bloggers gaan een dagje testen op de Cebit heb ik begrepen!


  6 maart 2007 om 06:46
  Hans Mestrum

  @ albert, ha albert, ik zou zeggen kom eens langs op onze stand en leg ons eens uit wat je probleem is. We staan daar open voor en willen graag leren. Kunnen we gelijk ook eens live kennismaken en krijg je een demo 😉

  Ik ben er op donderdag, vrijdag, dinsdag en woensdag. Ik heb zelf net zo’n apparaat sinds een paar dagen en ik moet zeggen dat hij mij wel bevalt. Ik heb er afgelopen dagen een aantal keren prima een presentatie mee kunnen geven. Zoals zojuist bij Microsoft IT Academy aan 80 mensen van ROCs en Hogescholen. Ook gewerkt met de paceblade. Prima! En het werken met het draadloos toetsenbord is echt handig. Paceblade op de salontafel, keyboard op schoot. De kids hebben er al een dvd op gekeken, want dan is het gewoon een dvd afspeler.

  Kortom: ik nodig je graag uit en regel dan gelijk een afspraak met onze directeur van PaceBlade! Ik heb al de toezegging dat hij je graag ontvangt en van gedachten wisselt onder een kopje koffie. Ok? Laat even weten wanneer je langs komt. Ik zie je dan. En mocht je nog een kaartje nodig hebben, laat het me weten.


  6 maart 2007 om 14:50
  venturo

  Hans ik heb geen probleem hoor! Tulip wellicht want ik zie het product te weinig in de markt. Ik heb twee jaar terug een Paceblade gehad en gewerkt en een tweetal projecten getracht op te starten met destijds Jasper Homma. Toen commerceel directeur. Een in de medische wereld een in het onderwijs. Ik weet een beetje waar ik over praat maar ben benieuwd of er vorderingen zijn. Kom uiteraard langs.


  6 maart 2007 om 15:16
  Hans Mestrum

  @albert: Kijk dat soort informatie zijn we nu heel nieuwsgierig naar. Jouw ervaringen zijn belangrijk! Daar kunnen we wat mee. Laat me even weten wanneer je komt, dan zorg ik dat je op niveau kunt praten. En kan Rene Vlak (eindverantwoordelijk voor PaceBlade) met jou van gedachten wisselen en de vorderingen bespreken.


  6 maart 2007 om 15:22
  evroekel

  Nog een tip voor iedereen met een pda o.i.d de Cebit-site heeft een tooltje om een map en standhouders bestand te downloaden naar je pda. Vervolgens kun je de stand die je wilt bezoeken in een lijstje zetten voorzien van hall/standnr. Voorkomt dat je blijft lopen van de ene naar de andere kant en maakt je bezoek ook een stuk efficienter.


  13 maart 2007 om 17:36
  evroekel

  Oh ja, nog iemand die donderdag de 15e ook van de partij is?


  13 maart 2007 om 17:36

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!