Personal branding

Personal branding
Uit de nieuwsbrief van communicatienieuws een zeer interessante column over Personal Branding van Anton van Elburg. Deze begint met:
(...) Een opmerkelijk staaltje van personal branding zag ik deze week in een Google AdWord ergens op het web. De advertentie bevatte louter de naam van een persoon, gevolgd door: 'View professional profile on LinkedIn. (...)

Solliciteren middels google adwords, jezelf aanprijzen bij bepaalde zoektermen en daarop gevonden worden om zo een nieuwe baan te krijgen. Een vorm die zelfs wij (HRlog is mijn andere weblog) nog nooit hebben gezien. De andere kant op is wel een strategie waar vaker over gesproken en geschreven wordt, o.a. door mijzelf :). Jezelf als merk neerzetten, door onder andere te bloggen, veel te netwerken, enzovoort, waardoor potentiële werknemers zeggen: voor die man of vrouw wil ik werken.

Volgens Anton is dit echter ook een teken dat het ‘tipping point’ van LinkedIN is bereikt, nu ze ongeveer 9.000.000 leden hebben. Over twee jaar, zo stelt hij, is het ook voor ‘niet nerds’ gebruikelijk om een visitekaartje te hebben met naast een e-mailadres, een mobiel nummer en een Skype-naam het adres van een LinkedIn-profiel.

Het is interessant hoe bedrijven momenteel langzaam hun weg vinden in social networking sites. Ik ben het volledig met Anton eens dat het tipping point is bereikt, nu ik ook gevraagd wordt voor in company trainingsprogramma ‘hoe om te gaan met social networking sites’. Van alle kanten worden deze netwerken nu dus ingezet voor een breed scala aan doelen, o.a. personal branding.


DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Schaamteloze zelfpromotie toen ik mijn oude werkgever verruilde voor de eigen onderneming & niemand ons nog kende

  geplaatst op
 • Een van de redenen waarom ik mijn volledige naam boven elke blogpost plaats die ik schrijf. Mensen nemen dat weer over als ze naar je verwijzen en zo wordt Google een mooie bron van referenties.

  geplaatst op
 • Een zeer interessant artikel over personal branding vind je hier:
  http://www.naarvoren.nl/artikel/merk.html

  Dit artikel van Annedien van Hoen bespreekt hoe je jezelf als merk kunt presenteren en geeft hier praktische tips en voorbeelden van.

  geplaatst op
 • Wat ik een uniek voorbeeld vind van Personal Branding is van Lanschot met Ilse Eland.
  Hier betreft het dan geen individuele branding van personen, maar ze hebben haar in de markt gezet als de expert in het aankopen van een (2e) huis in Frankrijk. Advertenties van een mooi huis met de onderschrift: "De laatste aan wie u nu denkt is Ilse Eland".
  Naast advertenties pakken ze het nog slimmer aan. Mevr. Eland schrijft ook nog column's in de Côte en Provence, het blad over lifestyle in Zuid-Frankrijk.
  Slim gedaan natuurlijk, maar, in mijn ogen ook risicovol, want als mevr. Eland wegvalt, moeten ze een nieuw individu presenteren.
  Kennen jullie nog meer voorbeelden?

  geplaatst op
 • Begijp niet helemaal wat je bedoeld Han maar ik vind dit weinig met personal brand te maken hebben. Boegbeelden als Vincent Rietveld (aka Jochem de Bruin) bij Rabo (en zo kun je nog wel wat voorbeelden bedenken) zijn door het verhaal te veranderen ook eenvoudig in te ruilen (voor bijv. Fatima Moreiro de Melo).

  geplaatst op
 • Naymz en Ziki zijn sites die AdWords voor je inkopen op jouw naam, zonder dat het je iets kost. Zie dit artikel over persoonlijk merk.
  Excuses voor de 'schaamteloze zelfpromotie' ;o)

  geplaatst op
 • Erno, de zelfpromotie is terecht - ik vind je artikel wel relevant bij deze post. Als ik op je naam zoek krijg ik trouwens ook nog een 'oude' versie van je site te zien (eindigend op index.html). Heb je deze bewust online laten staan?

  geplaatst op
 • In het kader van zelfpromotie - al dan niet schaamteloos - is deze site ook de moeite waard van het vermelden: http://www.2kbloggers.com/ . Hier vind je foto's van 2000 bloggers, met een link naar hun weblog. Er is nog ruimte voor een paar extra bloggers. Jamie Oliver en ondergetekende gingen u al voor!

  geplaatst op
 • Als we het hebben over search advertising in werving & selectie dan is Boeing recruiting goes Google ook nog wel aardig:

  (...) AdWords provided the lowest-cost advertising method employed by Boeing, yet it generated the greatest amount of traffic to the Boeing Careers sites - more than 14,500 prospects were delivered to the Boeing careers page during the course of the campaign. (...)

  Via ZMB

  geplaatst op
 • Thijs Vrolix heeft ook een creatieve manier van zelfpromotie bedacht.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.