Frank Heemskerk ook staatssecretaris Telecom & ICT

28 februari 2007, 11:18

Na D66 (oud-minister Brinkhorst en oud-staatssecretaris Van der Laan) en CDA (minister Joop Wijn en minister Maria van der Hoeven) gaat de verantwoordelijkheid voor telecommunicatie- en ICT-beleid in het nieuwe kabinet naar PvdA-Staatssecretaris Frank Heemskerk (via DutchMedia).

Heemskerk – die primair staatssecretaris is voor internationale handel, alsmede het MKB en toerisme – heeft in zijn nieuwe rol de politieke bestuursverantwoordelijkheid gekregen voor onderwerpen als het digitaliseringsdossier waaronder ook kabel, ether en satellietuitzendingen van radio en televisie (inclusief DVB-T, DAB, DRM+ e.d.) alsmede de regulering met betrekking tot kwestie van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) en het frequentiedossier (FM, AM e.d. inclusief Agentschap Telecom).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    Als staatssecretaris van cultuur en media deed Medy van der Laan behoorlijk wat stof opwaaien vanwege haar plan om het omroepbestel te hervormen. In haar nieuwe rol blijft Van der Laan betrokken bij het Media Park in Hilversum, al is haar invloed niet inhoudelijk. Ze wordt namelijk per 1 maart programmadirecteur/partner van TCN Property Projects, een vastgoedonderneming die onder andere eigenaar is van het Media Park (bron: RW).


    1 maart 2007 om 18:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!