Mokkels.nl stopt na ruim 6 jaar

25 februari 2007, 13:30

{title}

In mijn ogen was het de voorloper van entertainment weblogs als Flabber, Jaggle, Retecool en VKMag. En alhoewel het volledig draaide op vrijwilligers, heeft het vanaf begin 2004 meer bezoekers getrokken dan een site als Playboy.nl. De lancering van ‘Battle of the Babes‘ heeft daar zeker een bijdrage aan geleverd. Ik heb het over Mokkels.nl dat deze week bekend maakte dat ze er na ruim 6 jaar mee gaan stoppen:

(…) Na zes jaar en drie maanden Mokkels.nl gaan we ermee ophouden. Eind februari 2007 gaat ’s lands grootste en bekendste babesite op zwart. Hiermee komt tevens een einde aan het mokkelforum, met meer dan een miljoen unieke bezoekers per maand een geliefde hangplek voor vrouwminnend Nederland.

Gebrek aan tijd en motivatie waren de oorzaak dat de site al geruime tijd niet meer werd bijgehouden en ook de Battle of the babes is in 2006 niet meer georganiseerd. Veel dank gaat uit naar moderators Maniac, Lament, TheF4, Nosferatu, Zeke, KingBee, TheChopshop en Eddy, alsook naar de meest actieve forumleden die het kloppende hart van de site jarenlang hebben voorzien van fraai beeldmateriaal.

And all good things, they say, never last. (…)

Zeker in de begintijd van Marketingfacts verwezen we met enige regelmaat naar Mokkels.nl. Jammer dat ze stoppen maar zeker te begrijpen. Stefan bedankt voor alles en het gaat je goed!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

28 Reacties

  Wilco de Kreij

  Zo’n site is goud waard en ze gooien hem op zwart ipv het over te dragen aan een partij met wat geld?


  25 februari 2007 om 16:01
  Deef

  En zeker niet te vergeten PlaneetHS denk ik!


  25 februari 2007 om 16:33
  Henkjan

  @ Wilco

  Omdat niet ieders drijfveer geld is.


  25 februari 2007 om 17:16
  Langace

  @Henkjan, dat kan wel zo zijn… maar geef hem dan weg.. aan mij ofzo!

  Wat een capitaal vernietiging!


  25 februari 2007 om 18:26
  Stefan

  Dank je, Marco. Het is misschien wel een aardig voorbeeld dat meer dan een miljoen unieke bezoekers niet garant staat voor een commercieel succes. Niettemin, het waren zes mooie jaren 😉

  I won’t be back!


  25 februari 2007 om 18:26
  Langace

  Ik kan nu zeggen, dat ik zonder problemen vandaag nog 50K neer zou leggen zonder te vragen naar welke cijfers dan ook.


  25 februari 2007 om 18:39
  evroekel

  Verbaas mij er ook over dat er geen financiële deal tot stand is gekomen. Ze hadden (zonder meteen geld als drijfveer te hebben) ook een big afscheidsparty o.i.d. kunnen organiseren voor de community die mede het succes hebben gevoed.

  @Stefan: waarom staat meer dan een miljoen unieke bezoekers niet garant voor commercieel succes in jullie geval? Klinkt alsof er geen belangstelling voor was, maar dat lijkt mij vreemd? Of is intern gewoon de geest uit de fles? Hetgeen ik mij ook kan voorstellen. Kun je (als je wilt) wat meer inzicht geven waarom jullie er geen commercieel succes van kunnen of willen maken?


  25 februari 2007 om 18:58
  Stijn Kruijssen

  ka·pi·taal·ver·nie·ti·ging (de ~ (v.))

  1 vernietiging van kapitaal of kapitaalgoederen

  Met alle respect, want Stefan heeft een geweldig populaire site weten neer te zetten, maar met wat hulp van commerciele talent lijkt het me toch mogelijk hier je boterham mee te kunnen verdienen..


  25 februari 2007 om 19:02
  media

  @Henkjan: mee eens, niet iedereen heeft geld als belangrijkste drijfveer; maar sommigen zullen dat maar moeilijk begrijpen.

  @Erik: het onderwerp en het werken op de scheidslijn van wat kan en mag maken het moeilijk om er een commercieel succes van te maken. En zoals hierboven al geschetst hoeft dat ook niet altijd. Soms is fun belangrijker dan geld.

  @Stefan: mocht je een keer in de buurt zijn, laat het me dan weten. Drinken we een bak koffie!


  25 februari 2007 om 19:05
  Langace

  Het gaat niet om wel of niet iets voor geld willen doen, maar of iets stoppen of even 50.000 verdienen is een andere keus. Heb je er iig een nieuwe auto aan overgehouden.

  @Stefan, mocht je/jullie interesse hebben: adverteren at zinngeld.nl


  25 februari 2007 om 20:42
  chi666

  Het kan natuurlijk gewoon een statement zijn, maar toch…


  25 februari 2007 om 22:09
  media

  Wat een verhalen op die site Johan! Geen idee of het er iets mee te maken heeft; lijkt me al van een tijd geleden maar eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee.


  25 februari 2007 om 22:23
  Vincent H

  Ik geloof er niets van. Verkoop dan de site en deel de poen met de moderators. Geef het desnoods aan een goed doel als je geen geld wilt. Behoefte vanuit bezoekers is er nog steeds gezien de statistieken. Zonde om het dood te laten bloeden. Zou het een truckje zijn om de site snel te verkopen en het eerste de beste bod aannemen..?


  25 februari 2007 om 22:40
  Langace

  Misschien wil Vincent.. wie weet.

  Mokkels.nl is voor sommige mensen bij cultureel erfgoed, en dat moet bewaard blijven 😛


  25 februari 2007 om 23:30
  Floris van den Berg

  Ik snap er eerlijk gezegd ook helemaal niets van dat ze hem in één keer op zwart zetten.. Wellicht zijn ze wel met een verkoop bezig, maar brengen ze het (nog) niet naar buiten. Als je hier geen geld aan kunt verdienen.. Alleen het fotomateriaal al! 😉


  26 februari 2007 om 06:27
  media

  Floris: “Alleen het fotomateriaal al! ;-)”

  Daar ligt nu ook juist het probleem lijkt me. Het fotomateriaal is geen eigendom van Mokkels.nl. Sterker nog, voor veel van het fotomateriaal gelden copyrights en als die ooit door de rechtmatige eigenaren worden opgevraagd dan heb je een aardige oorlogskas nodig om dat te overleven. Cruciale vraag is: is het sitebezoek van voldoende kwaliteit om er zonder archief op korte termijn mee door te gaan? Wie heeft voldoende eigen content om dit op korte termijn commercieel uit te buiten? Playboy wellicht? Misschien een interessante mogelijkheid voor Penthouse om weer een positie te heroveren in de Nederlandse markt? Er zijn zeker mogelijkheden maar eenvoudig zal het niet zijn!


  26 februari 2007 om 06:40
  chi666

  @Marco, grote verschil is natuurlijk dat Mokkels niet enkel naakt geörienteerd is. Dus Penthouse.. misschien, maar dan verlies je denk ik meteen ook veel.

  Ik betwijfel overigens of men problemen met die copyrights kan krijgen. Ze hosten het immers meestal niet zelf, het is enkel ingeframed. En b.v. playboy foto’s halen ze er meteen van af, wie klaagt, wordt geholpen volgens mij.


  26 februari 2007 om 07:25
  Ray

  Dit moet een stunt zijn, voor wat media aandacht. Onmogelijk dat deze site zomaar op zwart gaat, zonder er iets aan te verdienen.

  Overigens begrijp ik niet waarom je met zo een site zou stoppen. Daar moet je echt wel goed geld mee kunnen verdienen.


  26 februari 2007 om 12:17
  Stefan

  Nog even voor alle duidelijkheid: het is géén stunt en géén hoax. Qua media-aandacht hebben we al helemaal nooit te kort gehad. En als hoax is de grap gewoon té slecht, in al die jaren hebben we ons nog niet eens aan een 1 april grap gewaagd.

  In de inmiddels geciteerde uitspraken (die inderdaad van mij afkomstig zijn, die heeft Planet keurig van het forum gehaald omdat ik niet te bereiken was) staat aardig beschreven wat mijn gedachtengangen zijn.

  Het stortregent emails met de meest uiteenlopende voorstellen, zoals b.v. ‘heb je misschien al overwogen om de site te verkopen’, of ‘wij zijn bereid je te helpen en willen de boel wel voortzetten’ tot serieus ogende voorstellen. Ik heb echter zoals beschreven staat met meerdere (media)partijen aan tafel gezeten en die haken af, of komen met een bod wat niet interessant is.

  Als marketingfacts-lezer van het eerste uur begrijp ik dat het vanuit deze hoek wat moeilijk te bevatten is, maar kwantiteit is niet altijd kwaliteit, als het gaat om bezoekersaantallen. Dacht je dat b.v. een Fok.nl zo’n kassasucces is? Is toch een van de grootste internetforums ter wereld.


  26 februari 2007 om 16:58
  Kees2

  Ik snap al dat gezever niet!

  Stefan heeft toch duidelijk gezegd wat hij wilde zeggen, daar is toch geen woord Chinees bij?

  Het was een leuk forum en ik heb er veel plezier van gehad, ook al was ik maar een gast. Maar Stefans besluit is klip en klaar: afgelopen uit. Meisje gezien? Kastje dicht!

  Bedankt Stefan, en moderators en plaatsers van plaatjes en films!


  26 februari 2007 om 22:01
  Vincent H

  @Eric

  Of wou je samen.. 😉


  26 februari 2007 om 22:16
  Jochem van L.

  @Kees2: het is zonde van het geld.

  Ik ga hier mee met de mensen die stellen dat het kapitaalvernietiging is en dat er genoeg andere zaken mee gedaan kunnen worden. Het domein enkel alleen al heeft een behoorlijke waarde, mag hopen dat die niet zomaar te grabbel wordt gegooid (of stiekem toch wel)?

  Jammer dat er zoveel mensen goede ideeën hebben, zoveel mensen een ondernemersgeest hebben, maar dat dat zo vaak niet samen valt.


  27 februari 2007 om 06:34
  Noedie

  Ik vindt het op zich vreemd… Ze zeggen dat het commercieel geen succes is geworden, wat ik me in de huidige opzet goed voor kan stellen!

  Aan bookmarkers kan je niet veel verkopen, maar aan toevallige bezoekers wel. Daarom zou je ervoor kunnen kiezen om met de huidige “klantenbase” een nieuwe markt op te zoeken met je site. Maar daar wordt dus niet voor gekozen.

  Dan zou ik zeggen verkoop dan gewoon de site, maar zoals stefan al zegt.. dat is niet gelukt, gezien de beschreven problemen waar ze tegenaan liepen.

  Maar dan hou je nog altijd de domeinnaam over! Deze alleen al is van grote waarde denk ik. De site is dan geen commercieel succes geworden, maar je zou nu aan enkel de domeinnaam al een leuk bedragje kunnen verdienen..

  Indien dit dus niet gedaan wordt… en jullie er dus niets verder aan willen doen, dan mag je natuurlijk altijd gewoon de domeinnaam wel aan mij doneren hoor! 😉


  27 februari 2007 om 08:15
  media

  Dank voor de aanvullende informatie Stefan; zoals gezegd, misschien binnenkort maar eens een bak koffie doen!


  27 februari 2007 om 08:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!