VS kranten winnen het van TV met video advertenties

VS kranten winnen het van TV met video advertenties
,

VS kranten winnen het van TV met video advertentiesDe Online Publishers Association (OPA) in de VS vermeldt in haar nieuwsbrief dat er goed nieuws is voor de Amerikaanse krantenuitgevers. Het marketing onderzoeksbureau Borrell Associates heeft namelijk een rapport gepubliceerd, waarin staat dat de regionale dagbladen 81 miljoen US dollars hebben verkocht aan online lokale video advertenties; dit terwijl regionale TV zenders slechts voor 32 miljoen US dollars aan regionale online video advertenties hebben verkocht.

De totale Amerikaanse omzet aan regionale online video advertenties bedroeg 161 miljoen US dollars en zal volgend jaar 371 miljoen US dollars bedragen. Uiteraard voorspelt het bureau dat de Amerikaanse regionale markt over vijf jaar 5 miljard US dollars bedraagt. De advertenties waren afkomstig van de auto branche, onroerend goed, gezondheidssector en uit de banensector. Nu is de situatie in Nederland natuurlijk anders, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd of deze trend tussen regionale kranten en regionale televisie ook al in Nederland zichtbaar is.

Hier zijn een viertal links naar artikelen over het rapport:

» Local TV Station Sites Trail Papers in Video Advertising (ClickZ
» Study: Print Beats Broadcast to Online Video Advertising (Broadcasting & Cable)
» Report: Newspaper Web Sites Dominated Local Streaming Video Advertising (E&P)
» Newspapers Cash In On Web Video (WebProNews)


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • @Jak,

  Ik geloof niet dat de betrokken partijen in Nederland al dusdanig ver zijn, dat er gesproken kan worden over een competitie.

  geplaatst op
 • "Nu is de situatie in Nederland natuurlijk anders" is echt een understatement. "Volstrekt onvergelijkbaar" komt meer in de buurt.

  geplaatst op
 • @Peter: wordt er in Nederland onderzoek gedaan naar dit soort bewegingen?

  geplaatst op
 • @Peter: niet dat ik weet. Volgens mij worden online ads hier nog helemaal niet vastgelegd. Laat staan naar landelijk/regionaal en dagbladen/televisie. Ik zal eens een balletje opgooien bij Nielsen.

  geplaatst op
 • Online advertisment in ons kikkerlandje loopt ver achter. LAtimes pakt al 5 a 6 % van haar totale inkomsten via de site en dan balen zij daar ook nog van aangezien NYtimes ongeveer op 10% zit. In Nederland zijn we nog lang niet zover.
  Daarnaast zijn de sites van NYtimes en LAtimes ook meer community minded en wat vindt een adverteerder interessant? Denk dat hier nog wel een slag te slaan is voor NL dagbladen, helemaal de regionale dagbladen zullen hier de komende jaren aan moeten werken.

  geplaatst op
 • @Ruud,

  Ik ben het met je een dat dagbladen en uitgevers nog ver achter lopen in NL, maar om te zeggen dat heel online advertisment ver achter loopt vind ik wat overdreven. Er is nog veel te doen, maar er gebeurt ook ontzettend veel.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.