Wat werkt wel en niet in online marketing?

Wat werkt wel en niet in online marketing?

Wat werkt wel en niet in online marketing?

Eerder deze week stelde Ton Wesseling de vraag ‘Wat is de optimale middelenmix voor het genereren van sitetraffic?’. Een onderwerp dat blijkbaar leeft onder de bezoekers van Marketingfacts gezien de discussie die vervolgens ontstond.

Al eerder stonden we kort stil bij de succesfactoren van online marketing en keken we met Forrester naar de middelen in opkomst. Vandaag verwijst Jeroen de Hooge naar eMarketer dat de resultaten geeft van een enquete onder bezoekers en lezers van resp. ad:tech en MarketingSherpa.

Aan marketeers (vooral early adopters!) is gevraagd welke middelen in 2006 goed hebben gewerkt en waar in 2007 de aandacht naar zal gaan. Zoekmachine marketing (zowel gesponsorde koppelingen als optimalisatie van organische zoekresultaten) en email marketing op eigen adresbestanden staan bovenaan als het gaat om succesvolle middelen. Email marketing op gehuurde adresbestanden, pop-ups (en pop-unders) en advertenties in nieuwsbrieven leverden de slechtste resultaten op.

Where's the money going in 2007?

Interessant is nu om te kijken naar welke middelen de budgetten het komende jaar gaan. Naast de eerder genoemde zoekmachine marketing (gesponsorde koppelingen of paid search) en email marketing op eigen adresbestanden, gaan de budgetten ook naar rich media (streaming audio en video) en opvallend optimalisatie van organische zoekresultaten (SEO).

New online marketing tactics

In de lijst van nieuwe middelen zijn het vooral blogvertising (adverteren op weblogs), social networks, RSS-feeds en video-advertenties die extra aandacht krijgen het komende jaar.

Bron:
What Works, and What Doesn’t, in Online Marketing


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Email marketing op gehuurde adresbestanden, pop-ups (en pop-unders) en advertenties in nieuwsbrieven leverden de slechtste resultaten op.


  Eigenlijk jammer om dit te lezen maar aan de andere kant ook weer mooi omdat het mijn stelling onderschrijft dat men de verkeerde e-mailbestanden inhuurt, met te weinig raakvlakken met de boodschap. Waarom kijken naar bereik wanneer het om conversie gaat?

  geplaatst op
 • Kasper, ik geef hierboven slechts de uitkomsten uit het onderzoek weer. Voor een wat betere analyse van wel of niet inzetten gehuurde adresbestanden verwijs ik iedereen nogmaals naar een eerdere discussie op Marketingfacts over de vraag Wat is de ROI van ingekochte e-mailbestanden?.

  Wat we missen op Marketingfacts is een blogger die op regelmatige basis over e-mailmarketing schrijft. Natuurlijk hebben we bloggers als Bas Ter Burg, Ewald Verhoog en Robert de Boer, maar het blijft zeker vwb actuele cases, een onderwerp dat onderbelicht blijft.

  geplaatst op
 • Ik doelde zelf ook op de betreffende discussie en het feit dat men als adverteerder veel te gemakkelijk een mediabureau inschakelt dat het bij een bevriende verhuurder/intermediar wegzet op basis van bereik. Dan moet men ook niet raar opkijken dat het gewenste resultaat niet behaald wordt.

  Ik zal eens bekijken wat er op dit gebied beter kan qua voorlichting/informatie en cases.

  geplaatst op
 • Ben het eens met de laatste opmerking van Kasper. Je moet voor de lol eens vragen hoeveel bedrijven repeterend bij een listbroker opdrachten geeft, valt heel vies tegen. Is ook in overeenstemming met de weergave van het onderzoek waar Marco aan refereert. Daarnaast is er blijkbaar (te) veel geld/budget voor de gemiddelde marketeer voorradig en zijn er (zo is het ook) ook een aantal goede verkopers actief in deze e-mail listbroking wereld. Wat een leuke uitdaging is voor diezelfde marketeer, vraag eens bijvoorbeeld naar een cost per lead businessmodel/opdracht bij de gemiddelde listbroker...........dan merk je hoe veel vertrouwen ze er zelf in hebben.

  geplaatst op
 • Ik vraag me sowieso af hoe het met email marketing zal aflopen met de nieuwe regel die 1 juli ingaat. Er kan dan niet meer naar nieuwe emailadressen mails worden verstuurd, zonder dat bedrijven hierom gevraagd hebben.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.