Wat werkt wel en niet in online marketing?

3 februari 2007, 08:54

Wat werkt wel en niet in online marketing?

Eerder deze week stelde Ton Wesseling de vraag ‘Wat is de optimale middelenmix voor het genereren van sitetraffic?’. Een onderwerp dat blijkbaar leeft onder de bezoekers van Marketingfacts gezien de discussie die vervolgens ontstond.

Al eerder stonden we kort stil bij de succesfactoren van online marketing en keken we met Forrester naar de middelen in opkomst. Vandaag verwijst Jeroen de Hooge naar eMarketer dat de resultaten geeft van een enquete onder bezoekers en lezers van resp. ad:tech en MarketingSherpa.

Aan marketeers (vooral early adopters!) is gevraagd welke middelen in 2006 goed hebben gewerkt en waar in 2007 de aandacht naar zal gaan. Zoekmachine marketing (zowel gesponsorde koppelingen als optimalisatie van organische zoekresultaten) en email marketing op eigen adresbestanden staan bovenaan als het gaat om succesvolle middelen. Email marketing op gehuurde adresbestanden, pop-ups (en pop-unders) en advertenties in nieuwsbrieven leverden de slechtste resultaten op.

Where's the money going in 2007?

Interessant is nu om te kijken naar welke middelen de budgetten het komende jaar gaan. Naast de eerder genoemde zoekmachine marketing (gesponsorde koppelingen of paid search) en email marketing op eigen adresbestanden, gaan de budgetten ook naar rich media (streaming audio en video) en opvallend optimalisatie van organische zoekresultaten (SEO).

New online marketing tactics

In de lijst van nieuwe middelen zijn het vooral blogvertising (adverteren op weblogs), social networks, RSS-feeds en video-advertenties die extra aandacht krijgen het komende jaar.

Bron:

What Works, and What Doesn’t, in Online Marketing

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

    Kasper Katje

    Email marketing op gehuurde adresbestanden, pop-ups (en pop-unders) en advertenties in nieuwsbrieven leverden de slechtste resultaten op.

    Eigenlijk jammer om dit te lezen maar aan de andere kant ook weer mooi omdat het mijn stelling onderschrijft dat men de verkeerde e-mailbestanden inhuurt, met te weinig raakvlakken met de boodschap. Waarom kijken naar bereik wanneer het om conversie gaat?


    3 februari 2007 om 10:53
    Kasper Katje

    Ik doelde zelf ook op de betreffende discussie en het feit dat men als adverteerder veel te gemakkelijk een mediabureau inschakelt dat het bij een bevriende verhuurder/intermediar wegzet op basis van bereik. Dan moet men ook niet raar opkijken dat het gewenste resultaat niet behaald wordt.

    Ik zal eens bekijken wat er op dit gebied beter kan qua voorlichting/informatie en cases.


    3 februari 2007 om 11:12
    basterburg

    Ben het eens met de laatste opmerking van Kasper. Je moet voor de lol eens vragen hoeveel bedrijven repeterend bij een listbroker opdrachten geeft, valt heel vies tegen. Is ook in overeenstemming met de weergave van het onderzoek waar Marco aan refereert. Daarnaast is er blijkbaar (te) veel geld/budget voor de gemiddelde marketeer voorradig en zijn er (zo is het ook) ook een aantal goede verkopers actief in deze e-mail listbroking wereld. Wat een leuke uitdaging is voor diezelfde marketeer, vraag eens bijvoorbeeld naar een cost per lead businessmodel/opdracht bij de gemiddelde listbroker………..dan merk je hoe veel vertrouwen ze er zelf in hebben.


    4 februari 2007 om 09:36
    S&S Online Marketing

    Ik vraag me sowieso af hoe het met email marketing zal aflopen met de nieuwe regel die 1 juli ingaat. Er kan dan niet meer naar nieuwe emailadressen mails worden verstuurd, zonder dat bedrijven hierom gevraagd hebben.


    25 mei 2009 om 19:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!