• Mobile
  wordt gesponsord door

Viral Friday: Taxcut Candy

Viral Friday: Taxcut Candy
Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar viralfriday@marketingfacts.nl.

Deze week staan de virals in het teken van o.a. auto's, winterse taferelen, Apple gadgets en een storm worm. De eerste plaats wordt ingenomen door vlogger Josh Leo, die met succes een video heeft ingestuurd voor de YouTube contest "Me & My Super Sweet Refund". Op plek 2 vinden we de "slechtste vrouwelijke chauffeur ever", verdere uitleg lijkt me overbodig. Jeep® Waterfall maakt de top 3 compleet met een revolutionaire techniek, die het mogelijk maakt teksten in water te printen!

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Ligt het aan mij of zie ik maar 1 viralertussen staan? (Diesel)

  geplaatst op
 • Een aantal virals die zeker de moeite waard zijn, maar de top 10 niet haalden zijn: Tiddy bear,
  I want to see a ghost, Get a first life, The 'Burkini', How to quit your job en Trickey Flicky

  geplaatst op
 • Jelmer

  Dat is afhankelijk van wat een viral noemt.
  Viral commercial zijn er volgens mij 2.
  Viral video's 8

  geplaatst op
 • van wat je een viral noemt dus

  geplaatst op
 • Dit versta ik onder een viral.

  geplaatst op
 • Dit is ook viral. Alleen dan zonder marketing insteek.

  geplaatst op
 • @Jelmer
  Alle video's in de Viral Friday zijn virals, immers deze video's verspreiden zich razendsnel op internet (virale epidemie) en zijn meestal op meer dan 200+ weblogs, videoportals, digg, reddit, myspace/hyves, op TV bijv. DWDD en in e-mails (verscheidene vormen van mond-tot-mondreclame) terug te vinden. Neem bijv. "Worst woman driver ever" met maar liefst 30.000 hits in Google!!

  Virals kunnen in verscheidene vormen voorkomen: Taxcut candy is een user-generated branded viral. Jeep & Diesel zijn branded virals. F-Secure kan gezien worden als een branded informational viral. De Portland sneeuwstorm is een branded news viral (600.000 internetters hebben ongetwijfeld King5.com rechts onderin gezien). Deze bedrijven hebben niet voor niets de video's op YouTube geplaatst, in de hoop dat iedereen de video doorstuurt of opneemt op zijn weblog.

  De definitie viral gaat het er met name om wat de verspreidingsfactor of coëfficiënt is, en niet zozeer of de afzender een consument of commercieel bedrijf is.

  geplaatst op
 • Goed bezig paul!

  Is het voor een viral verplicht op persé een filmpje te zijn? Of kan het ook een tool, artikel foto zijn? Het zal minder vaak voorkomen, maar kom je dit tijdens het tracken ook tegen?

  geplaatst op
 • Narrowcasting is ook een term die discussie oplevert...
  Een tijdje geleden was er een posting over schermen met vacatures van ik meen start in de Bruna ( marketingfacts?). dat werd Narrowcasting genoemd terwijl dat dit niet is.

  geplaatst op
 • @Paul: opnieuw leuk de virals van deze week. En alhoewel je formeel gelijk hebt (een viral hoeft geen marketinginsteek te hebben), zou ik me toch meer richten op virals die merkgerelateerd zijn. Dat kan vanuit adverteerder of bureau (brand generated) of vanuit de consument (user generated). Wellicht een idee om dat onderscheid in toekomstige postings mee te nemen? Ik realiseer me dat het niet altijd even duidelijk is (denk aan VW Polo).

  Sluit me aan bij, goed bezig Paul!

  geplaatst op
 • Stephan Colbert = Stephen Colbert

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.