Yahoo lanceert nieuwe advertentiesysteem een maand eerder

Yahoo lanceert nieuwe advertentiesysteem een maand eerder

CEO Terry Semel van Yahoo! heeft bekend gemaakt dat het nieuwe advertentiesysteem op 5 februari aanstaande gelanceerd gaat worden. Dat meldt Reuters UK vandaag. De nieuwe datum is een maand eerder dan door de meeste analisten was verwacht.

Semel maakte het nieuws bekend tijdens de presentatie van de winstcijfers over het laatste kwartaal in 2006. Yahoo! zag in die periode de winst slinken met zo’n 61% van $683,2 miljoen naar $268,7 miljoen. De omzet steeg wel naar ruim 1,7 miljard Dollar. Na bekendmaking van de nieuwe introductiedatum steeg de koers van Yahoo! op Wall Street gelijk met 5%.

 

Project Panama
Project Panama, zoals het nieuwe systeem is genoemd, moet het langverwachte antwoord van Yahoo! worden op het veel succesvollere systeem van concurrent Google. Yahoo! heeft dan ook goed gekeken naar de functionaliteiten die Googles AdWords biedt en heeft deze grotendeels ook in haar eigen systeem toegepast. Dat betekent dat er niet langer alleen gekeken wordt naar de biedprijs, maar dat ook relevantie en Click Through Rate een rol gaan spelen.

De verwachting is dat Yahoo! Panama later dit jaar in Nederland beschikbaar komt,  maar gezien het grote verschil in marktaandeel tussen Google en Yahoo! is het maar de vraag of Panama ook hier een grotere rol voor zich kan gaan opeisen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Ik ga het sowieso even testen. Wellicht dat het beter loopt dan de google ads op mijn website.

  geplaatst op
 • omzet = Q x Cov x CTR x CPC ... vul de getallen maar in.
  Gestreden strijd voor Yahoo, tenzij

  geplaatst op
 • Kun je ook nog uitleggen wat die variabelen allemaal beteken Nils?

  geplaatst op
 • Dat Yahoo! een update doet is natuurlijk goed, maar so far is het nieuwe systeem nog niet erg stabiel in onze ervaring (het draait al in de VS en UK). Ook is de migratie van oude accounts niet goed gegaan, er misten bij ons keywords. Tot slot is de ondersteuning van Yahoo! UK erg slecht (veel verschillende accountmanagers die je heen en weer gooien omdat je niet in hun portfolio zou zitten), maar over Nederland heb ik dan weer geen klachten :) Maar daar besteden we dan ook weer veel minder geld...

  Het is wel een enorme verbetering t.o.v. het oude systeem, dat je lekkerlijk de lust ontnam om ooit nog op het tot bijna nul gereduceerde netwerk van Yahoo! te adverteren.

  Panama zal dus in Nederland geen grotere rol gaan opeisen, tenzij Yahoo! de werkgever van Nils overneemt, om maar iets te noemen ;)

  geplaatst op
 • @Marco:

  Omzet = Wat je aan geld binnen krijgt ;-)
  Q = Totaal aantal zoekopdrachten
  Cov = Coverage, Percentage van het aantal zoektermen waarvoor advertenties vertoond worden
  CTR = Click-Through-Rate / Klikfrequentie, Percentage clicks van het aantal advertentie vertoningen
  CPC = Cost-per-Click, Bedrag dat een adverteerder betaalt voor een click op zijn/haar advertentie

  Voor Yahoo met een marktaandeel kleiner dan 1% vormt de Q wellicht het pijnpunt...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.