Clicky een nieuwe teller voor weblogs

Clicky een nieuwe teller voor weblogs

Clicky

About:blank, Blueace en Tellertest hebben inmiddels al geschreven over de nieuwste teller voor weblogs: Clicky. Ik heb vanmorgen ook maar eens een beta account (vooralsnog gratis) aangemaakt om eens te kijk of het iets toevoegt aan de webanalytics tools die ik inmiddels heb geinstalleerd zoals Onestat, Feedburner, MyBlogLog, Hittail, 103bees.com en Quantcast.

Naast een overzichtelijk dashboard biedt Clicky inzicht in het aantal sitebezoekers, de herkomst van de sitebezoekers, de gebruikte zoekwoorden en per bezoeker de bezochte pagina’s. Al deze resultaten zijn via individuele RSS-feeds te volgen. Aardig pakket maar vooralsnog geen reden voor mij om over te stappen. Verder begrijp ik nog niet helemaal waarom het expliciet een teller voor weblogs wordt genoemd. Ik heb in ieder geval de speciale features nog niet kunnen ontdekken. Iemand?

Screendumps:


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Tja, de stats die ik hier zie zijn zowat dezelfde als die van vele gratis tellers. Daarbij biedt Google Analytics veel meer mogelijkheden, en die is gratis.

  geplaatst op
 • Clicky is net ietsje eenvoudiger in de zien dan Google Analytics, zoals bezoekers en hun tijd op je site cq klikpad. Ik ondervind wel iets verschil in aantallen via Clicky en Analytics. Heb idd nog niet ontdekt wat er nog speciaal blogging aan is, dat andere tellers of Analytics niet is.

  geplaatst op
 • "Vooralsnog gratis" -> dus als dit wordt veranderd in een commerciële dienst betaal je er in feite voor om minder functies te hebben dan bij Google Analytics?

  geplaatst op
 • Voor mij is de combinatie Google Analytics / Feedburner sitestats ideaal.

  Google Analytics is leuk, maar net iets te ingewikkeld om dagelijks snel even de stats te checken. Omdat ik al gebruik maakte van Feedburner voor mijn RSS statistieken was het heel eenvoudig om de sitestats in te schakelen. Nu heb ik in één oogopslag een mooi overzicht van mijn RSS én sitestatistieken.

  geplaatst op
 • Marco, wij hebben hittail vandaag de ne omgedraaid omdat wegens hun makke server DutchCowboys ook begon te hangen. Sowieso een probleem aan het worden met al die code in je blog.

  geplaatst op
 • Vooralsnog draait Hittail hier prima; wel jammer, had wel eens de longtail van search willen zien van Dutchcowboys. Misschien een van de andere tools eens proberen?

  geplaatst op
 • Ik mis eigenlijk nog Clicktale, de tool die web analytics via video inzichtelijk maakt

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.