Clicky een nieuwe teller voor weblogs

23 januari 2007, 05:55

Clicky

About:blank, Blueace en Tellertest hebben inmiddels al geschreven over de nieuwste teller voor weblogs: Clicky. Ik heb vanmorgen ook maar eens een beta account (vooralsnog gratis) aangemaakt om eens te kijk of het iets toevoegt aan de webanalytics tools die ik inmiddels heb geinstalleerd zoals Onestat, Feedburner, MyBlogLog, Hittail, 103bees.com en Quantcast.

Naast een overzichtelijk dashboard biedt Clicky inzicht in het aantal sitebezoekers, de herkomst van de sitebezoekers, de gebruikte zoekwoorden en per bezoeker de bezochte pagina’s. Al deze resultaten zijn via individuele RSS-feeds te volgen. Aardig pakket maar vooralsnog geen reden voor mij om over te stappen. Verder begrijp ik nog niet helemaal waarom het expliciet een teller voor weblogs wordt genoemd. Ik heb in ieder geval de speciale features nog niet kunnen ontdekken. Iemand?

Screendumps:

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  André Scholten

  Tja, de stats die ik hier zie zijn zowat dezelfde als die van vele gratis tellers. Daarbij biedt Google Analytics veel meer mogelijkheden, en die is gratis.


  23 januari 2007 om 07:22
  Tanja de Bie

  Clicky is net ietsje eenvoudiger in de zien dan Google Analytics, zoals bezoekers en hun tijd op je site cq klikpad. Ik ondervind wel iets verschil in aantallen via Clicky en Analytics. Heb idd nog niet ontdekt wat er nog speciaal blogging aan is, dat andere tellers of Analytics niet is.


  23 januari 2007 om 08:42
  ssmeding

  “Vooralsnog gratis” -> dus als dit wordt veranderd in een commerciële dienst betaal je er in feite voor om minder functies te hebben dan bij Google Analytics?


  23 januari 2007 om 09:16
  Johan

  Voor mij is de combinatie Google Analytics / Feedburner sitestats ideaal.

  Google Analytics is leuk, maar net iets te ingewikkeld om dagelijks snel even de stats te checken. Omdat ik al gebruik maakte van Feedburner voor mijn RSS statistieken was het heel eenvoudig om de sitestats in te schakelen. Nu heb ik in één oogopslag een mooi overzicht van mijn RSS én sitestatistieken.


  23 januari 2007 om 10:18
  Henk De Hooge

  Marco, wij hebben hittail vandaag de ne omgedraaid omdat wegens hun makke server DutchCowboys ook begon te hangen. Sowieso een probleem aan het worden met al die code in je blog.


  23 januari 2007 om 20:53
  media

  Vooralsnog draait Hittail hier prima; wel jammer, had wel eens de longtail van search willen zien van Dutchcowboys. Misschien een van de andere tools eens proberen?


  24 januari 2007 om 06:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!