Jongeren en digitale media

Jongeren en digitale media
, ING Groep
@evr

"I am constantly amazed by the dependency on digital technologies. They have revolutionized our lives, making it simple yet complex at the same time."

Even een leestip voor het weekend. Vanochtend las ik een kort artikel van Dennis Hoogervorst waarin hij verwijst naar een onderzoek van Global Kids naar de rol van digitale media in het leven van jongeren. Inhoudelijk niet al te veel nieuws maar wat aardig is, is dat ze naast de belangrijkste resultaten in een soort stripverhaal (pdf) ook de daadwerkelijk antwoorden van de jongeren in een excelfile beschikbaar stellen met soms aardige quotes. Al klikkend door de site van Global Kids kwam ik ook een Digital Media Essay contest tegen met de winnende essays in een pdf. Het geheel is dan inmiddels al wel bijna een jaar oud, maar biedt aardig inzicht in de rol digitale media in het leven van jongeren. Het weekend maar eens de rest van de files bij Global Kids doornemen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Is dit nou echt zo bruikbaar? Een jaar oud, een twijfelachtige bron (Wat the hell is Global Kids) en een wel erg kleine steekproef (n=56)...

  geplaatst op
 • Zoals ik al schreef 't is inderdaad inhoudelijk niet veel nieuws maar 't gebeurd niet vaak dat de ruwe data beschikbaar wordt gesteld. Wat ik wel interessant vond waren de essays geschreven door de jongeren zelf. 't geeft een beeld van hoe zij aankijken tegen digitale media en de rol dit het heeft in hun leven. Maar geen shocking news.

  geplaatst op
 • Dank u voor uw rente in ons werk. Als u vragen hebt te laten gelieve me het weten. Dit was een anecdotische studie, niet een wetenschappelijke studie. Het werd gedaan hoofdstukken in een boek over deze eigenlijke onderwerpen

  geplaatst op
 • @ Erik: Grappig dat Global Kids weer naar onze berichtjes verwijst. Maar hun vertaalprogramma werkt niet perfect hè? ;-)

  geplaatst op
 • @Dennis: ha dat had ik nog niet gezien. Wel de reactie van Barry die door hetzelfde vertaalprogramma is gehaald ;-)

  geplaatst op
 • Gaat lekker dat vertalen bij Barry c.s. ;-)

  Dennis nog gefeliciteerd, las dat je een nieuwe functie hebt binnen Sanoma. Maar wie houdt nu al het nieuw bij op gebied van jongeren en digital media?

  geplaatst op
 • Ik wens dit ik wist wat ik zei.

  geplaatst op
 • Barry, it's no problem to answer in Englisch and if you want to know what we're saying, just let us know!

  geplaatst op
 • Ah! Why didn't you say so. I have been using these online translation services to communicate. LOL.
  I just wanted to say Thanks you for your interest in our work. If you have any questions please let me know. This was not a scientific study but just andecdotal. It was done to inform chapters in a book series concerning these actual subjects.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.