Website bezoekers scrollen wel degelijk!

15 januari 2007, 06:36

Uit onderzoek van Clicktale blijkt dat website bezoekers wel degelijk naar beneden scrollen op webpagina’s. Tussen november en december 2006 zijn 120.000 pageviews geanalyseerd met hun tool die het ‘muisgedrag’ in kaart brengt. Hieruit is gebleken dat 76% van de bezoekers scrolden en zelfs 22% helemaal naar beneden scrolden. Uit het onderzoek blijkt verder dat het scrollgedrag niet afhankelijk is van de lengte van de webpagina.

Gezien het aantal pageviews dat gebruikt is om de cijfers te onderbouwen durf ik wel te stellen dat dit representatief is. Dit in tegenstelling tot een ander onderzoek waarin wordt gesuggereerd dat internetters minder scrollen.

Website bezoekers scrollen dus wel degelijk. Het is natuurlijk wel van belang dat de webpagina’s aantrekkelijk genoeg zijn om te bekijken. Het gebruik van afbeeldingen helpt hierbij. In de praktijk lezen websitebezoekers namelijk niet echt. Ze scannen op keywords om de gewenste informatie te vinden. Het zogenaamde ‘afgesneden’ onderwerp is een hulpmiddel om het scrollgedrag positief te beïnvloeden. Hierbij is een deel van de content te zien aan de onderkant van het scherm, de zogenaamde ‘vouw’. Deze content dient zodanig te ‘triggeren’ dat bezoekers gaan scrollen. Voor de webdesigners onder ons de aanbeveling om websites niet dusdanig compact te maken dat we niet meer hoeven te scrollen.

What about user experience! Al meer dan 10 jaar ben ik werkzaam in de online scene. Ik analyseer door zowel kwalitatieve als kwantitatieve technieken in te zetten, wat gebruikers nodig hebben, hoe zij zich gedragen op internet en welke drijfveren zij hebben. Met deze verkregen inzichten help ik bedrijven en organisaties hun klanten en relaties te begrijpen en te kijken welke kansen zij hebben om de user experience te verbeteren en te innoveren. Specialiteiten ● UX Research : (remote) usability testen, eyetracking, groepsdiscussies, face-to-face interviews, enquêtes, AB en Multivariate testen, card sorting, tree testen, taakanalyse, Google Analytics ● UX Design : customer journey mapping, user flows, user scenario’s, persona’s, navigatie -en contentstructuur , informatie architectuur, wireframing Alles voor zowel desktop, mobiel, tablet en apps. U kunt mij altijd benaderen voor interim dienstverbanden of freelance opdrachten.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!