Spaanse oma (95) start weblog

Spaanse oma (95) start weblog
Na de 78 jarige Britse weduwnaar Geriatric1927 op YouTube meldt Metro Nieuws vanochtend dat ook een 95 jarige oma, Maria Amelia, een weblog is gestart. Het weblog was een cadeau van haar kleinzoon voor haar 95ste verjaardag.

Verscheidene Spaanse media en bloggers, zoals España Directo, 20minutos, La Voz de Galicia, Bold, Cabana Digital en vele andere hebben er inmiddels een artikel aan gewijd. Volgens de Spaanse media is zij met haar 95 jaar de oudste internetter, die het land rijk is.

Sinds 23 december 2006 schrijft ze bijna dagelijks een verhaal op haar blog over politiek, poëzie en theater. Maria schrijft niet zelf de verhalen; ze dicteert en haar neefje schrijft het op.

De internettende oma heeft in korte tijd een grote schare lezers en bewonderaars uit landen als Spanje, Argentinië en Peru aan zich weten de binden. Het weblog van Maria Amelia heeft dan ook in minder dan een maand al bijna 48.000 pageviews gehad.

Ook in Nederland zijn senioren sterk in opkomst op internet, berichtte Emerce begin januari.

Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.