Bill Gates spreekt CES voor de 10e keer toe

Bill Gates spreekt CES voor de 10e keer toe

Bill sprak weer 5000 mensen toe bij CES. Altijd weer ongelofelijk hoe saai zijn presentaties zijn en hoe weinig nieuws hij zegt. Maar hij is zo geekie en een beetje onzeker dat hij hij toch menselijk is en dat je het hem vergeeft. De baas van entertainment divisie Ronnie Bach kwam aan de andere kant keihard, glad, bijna onmenselijk over, en bijzonder blij met zichzelf.

Op endgadget staat een woordelijk verslag. Weinig echt nieuws. Vista werd getoond.  De kern van zijn speech was dat Vista en Office erg goed voor u en de wereld is! De digitale decade. Vinden ipv Zoeken was een mooie kreet (goeie!), een mooie Live 3D demo, net zoals Google earth maar dan erg fraai 3D in 18 steden so far.

IPTV (televisie), een product wat Microsoft in Nederland beslist aan geen enkele kabel of telecomunicatie bedrijf kan verkopen, ze hebben namelijk allemaal al iets anders, hebben wereldwijd 5 klanten. Dus die klanten kunnen de Xbox straks gebruiken als setupbox. Pffffff…. mager. Niet interessant voor Nederand dus.

Maar rondom de Xbox was wel nieuw dat Xbox live ook via de PC te spelen is. Je kunt dus straks met elkaar Halo 3 spelen en op de PC en Xbox lekker genieten van het gamen.

Gisteren was Gates in een persoonlijk gesprek met een klein groepje mensen slim, grappig, maakte goede opmerkingen en was scherp. Hij verwacht niet dat het werken met het web Windows overbodig zou maken, en binnen 2 jaar krijgen we een nieuwe versie van Windows. De hardware werkt nu goed met vista want met een knipoog ‘we hadden tijd genoeg deze keer’, hij liep helemaal warm over 64bits en over 2 jaar gebruikt volgens hem iedere server dat en over 5 jaar elke client. Je zag zijn oogjes echt glinsteren en hij kwam inspirerend over. Meer de techniek in helpt. Hij werkt nog tot 2008 en gaat dan definitief hard werken om zijn 30 miljard charity fons op te maken.

De beste review van de speech was Paul Thurrott, hij schreef een prima verhaal, en was er alleen maar via via life video geweest maar wist alles al.

Ik heb morgen trouwens twee leuke interview met Dave Winer, de vader van RSS en Podcasten en Robert Scobleizer die een leuk lunch interview met Bill Gates heeft opgenomen. Veel leuker!


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Vincent,
  Dank voor de link. Ik ben het met je eens dat MS's IPTV product nu niet een doorslaand succes lijkt te worden. Aan de andere kant betekent het nieuws dat IPTV via de Xbox je huiskamer (lees beeldscherm dat ooit TV werd genoemd) kan binnen komen, van grote betekenis is. MS is een platform aan het bouwen dat in de huiskamer staat. Dat platform wordt steeds sterker. Daarnaast heeft MS al het platform op kantoor (genaamd PC), poogt ze het platform in de broekzak groot te maken (Zune en PDA's) en komt ze met Ford met een platform voor de auto. En die kunnen allemaal met elkaar praten straks. Toch best belangrijk nieuws dacht ik.

  geplaatst op
 • Bewuste spelfout? Windowns ;-)

  geplaatst op
 • Dit blog heet Marketingfacts. Ik zie berichtgeving die op een andere blog thuishoort.

  geplaatst op
 • "Maar rondom de Xbox was wel nieuw dat Xbox live ook via de PC te spelen is. Je kunt dus straks met elkaar Halo 3 spelen en op de PC en Xbox lekker genieten van het gamen."


  Zelfs dat is niet nieuw. Dit was al bekend en werd ook gedemonstreerd op de E3 in mei 2006

  geplaatst op
 • Het is Dave Winer, of een flauwe grap (of je bedoelt iemand anders)

  geplaatst op
 • Heb inmiddels de taal en tikfouten er uit gehaald. Denk dat we Vincent binnenkort ook maar eens op cursus sturen ;-)

  geplaatst op
 • Ik mis nog iets in je verslag. De aankondiging van Windows Home Server (voorheen Q Server) is veel belangrijker dan het feit of we wel of geen MS IPTV in Nederland voeren. Windows Home Server is de connectie tussen alle systemen die we hebben en het makkelijk beheren van onze data die op die machines staan. Ik weet wel dat ik met smart op de Windows Home Server zal gaan wachten!

  Overigens, MS IPTV is een hele mooie oplossing (zoals je ook op de Cebit hebt gezien). De oplossing wordt echter alleen aan telco's aangeboden, en die hebben op dit moment allemaal al een andere oplossing.

  LiveAnywhere is natuurlijk ook een erg mooi platform waarin de pc-gamer en de xbox-gamer samenkomen en daarin met en tegen elkaar kunnen gaan gamen, communiceren en in contact met elkaar blijven. Als je daarbij het volledige Live platform gaat bekijken (Virtual Earth is natuurlijk maar het begin) dan heb je een online platform waar alles bij elkaar kan komen. Als je Virtual Earth al mooi vindt, neem dan ook eens een kijkje op Photosynth (http://labs.live.com)

  Have fun in Las Vegas (hoe bevalt je Zune?)

  geplaatst op
 • Een interview met Bill Gates is te vinde op Soapbox. Bekijk ook de keynote van Bill Gates op de CES (duur 90 min.)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.