Nederlander zit in 2006 197 minuten per dag voor de tv

Nederlander zit in 2006 197 minuten per dag voor de tv

Nederlander zit in 2006 197 minuten per dag voor de tv

Nederlanders van 6 jaar en ouder zaten in 2006 gemiddeld 197 minuten per dag voor de televisie. Dit blijkt uit de gisteren gepubliceerde jaarcijfers (pdf) van Stichting Kijk Onderzoek (SKO). De kijktijd is daarmee met twee minuten gestegen ten opzichte van de kijktijd in 2005.

2006 was een sportjaar met het Wereld Kampioenschap Voetbal en de Olympische Spelen. Mede door de verkiezingen wat het ook een politiek jaar. De top 25 meest bekeken programma’s wordt aangevoerd door de WK wedstrijden waarin het Nederlandse elftal optrad. Ook de schaatswedstrijden tijdens de OS zijn door veel mensen bekeken. De toplijst zonder sport wordt aangevoerd door “Idols”, “Boer zoekt vrouw” en “Spoorloos”. In vergelijking met 2005 daalde het marktaandeel in de avond van de Publieke Omroep van 35.1% naar 34.0% en van SBS van 21.1% naar 20.5%. RTL Nederland bleef min of meer constant: 25.9% in 2006, 26% in 2005. RTL4 had het hoogste marktaandeel zowel gedurende de dag (13.6%) als de avond (14.7%).

Definities
KDH = percentage van de doelgroep dat gemiddeld naar programma of zender keek
MADL = percentage kijkers naar programma of zender, gepercenteerd op totale kijkerspubliek Totaalkijken = basiskijkgedrag thuis + extra kijkgedrag bij anderen thuis


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Opvallend vond ik de conclusie van Mediaonderzoek dat de groei in kijktijd afneemt. Als we dan beseffen dat er in 2007 geen Olympische Spelen en WK voetbal zijn, dan zou deze lijn wel eens naar "0" kunnen doorzakken.

  geplaatst op
 • Ik denk dat die conclusies wat moeilijk zijn te maken Gijsbregt. Hoe betrouwbaar zijn deze cijfers uberhaupt en is een verschil van 2 minuten in dat geval significant? Ik denk dat je met een gerust hart kunt stellen dat de kijktijd nagenoeg constant is gebleven.

  Vergelijk voor de aardigheid deze cijfers ook eens met de gisteren gepubliceerde STIR-cijfers. Als je dan het percentage voor tv-kijken doorrekent naar minuten kom je op hele andere getallen. Blijft lastig om dit soort cijfers op absolute waarde te beoordelen. Het gaat om de grote lijnen.

  geplaatst op
 • Volgend jaar gaat het denk ik zeker afvlakken en wellicht wel dalen. De tijd voor de computer moet tenslotte ergens vandaan komen...Ook al zijn en geen grote evenementen..Ik denk dat het een trend gaat worden.

  geplaatst op
 • OEF... 197 minuten... gezien het feit dat ik gemiddeld net aan de 100 kom (schat ik zo)..

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.