UPC reageert op Marketingfacts

UPC reageert op Marketingfacts
, RIFF

Enige tijd geleden werd bekend dat UPC met haar webcare team fora en weblogs volgt en ook reageert. Over dit webcare team verscheen op Molblog een goede posting, de strekking hiervan is dat er alleen gereageerd wordt op feitelijke onjuistheden.

Recentelijk heb ik een posting gedaan over de acties die UPC heeft ingezet om aan haar imago te werken. Afgelopen week reageerde ene “Grada” door aan te geven dat er in Rotterdam nog van alles verkeerd gaat. Het UPC Webcare team heeft hier vervolgens op gereageerd door toe te lichten wat er daar speelt. Opvallend detail: “Grada” heeft dezelfde reactie geplaatst op Molblog, daar is (nog) niet op gereageerd.


DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • @ Ludo,

  Je koptekst luidt: "UPC reageert op Marketingfacts".

  Ik kan de reactie van UPC niet terugvinden. Ligt dat aan mij of lees ik de koptekst verkeerd?

  Overigens vind ik het een zeer interessante ontwikkeling. Met name nu steeds duidelijker wordt welke rol bedrijven, op het gebied van informatieverstrekking, op zich kunnen nemen.

  De volgende reactie van UPC op Molblog spreekt me aan: van proactief naar interactief.

  Groet,

  Arnoud

  geplaatst op
 • Complimenten voor UPC dat vanuit haar positie (met slecht imago) deze stappen onderneemt. Ik hoop met recht dat ze een voorbeeld worden voor andere Nederlandse bedrijven.

  Arnoud, zie laatste reactie bij deze posting.

  geplaatst op
 • @ Ludo,

  Excuses. Gevonden.

  Groet,

  Arnoud

  geplaatst op
 • @ Arnoud

  De reactie van UPC is onderaan (op dit moment) te vinden bij deze posting.

  geplaatst op
 • @ Marco,

  Ik ervaar dat andere instellingen / bedrijven steeds serieuzer omgaan met het fenomeen weblogs.

  Gisteren heb ik van Het Bond van Verzekeraars een mail (inclusief persbericht) gehad op een aantal vragen naar aanleiding van de commotie rondom beleggingshypotheken. Met dan aan Het verbond van Verzekeraars. Vanzelfsprekend heb ik deze mail bij de rubriek ‘ingekomen brieven’ geplaatst. Erg leuk om te ervaren.

  Alles heeft tijd nodig. Bedrijven en instellingen zijn relatief onbekend met weblogs. Maar dat wordt wel anders.

  Groet,

  Arnoud

  geplaatst op
 • Inderdaad goed initiatief van UPC dat ze op deze wijze strijden tegen het nog steeds slechte imago dat ze hebben. Jammer dat ze zo'n jaar geleden nog niet actief waren. Wellicht was Mijn eerste ervaringen met de UPC mediabox dan niet in de top3 van views en comments terecht gekomen en leverde een Google-search op UPC Mediabox niet als eerste resultaat die posting op. Het UPC-imago weer op een acceptabel peil krijgen kost jaren, maar ze lijken de goede weg te hebben ingeslagen.

  geplaatst op
 • @Arnoud: het zou nog aardiger zijn als UPC de stap neemt om een evangelist aan te stellen die via een open communicatie (bijv. blogs) het bedrijf een gezicht geeft, reageert op vragen uit de markt en een visie geeft op waar de markt naar toe gaat.

  geplaatst op
 • En wat wil je zeggen met deze post?

  geplaatst op
 • @ Marco,

  Je bent te visionair. Geef dit alles de tijd. Je loopt te ver voor de troepen vooruit. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook gaat gebeuren. Zeker op het gebied van beleggen. De zorgplicht zal toch handen en voeten moeten krijgen.

  Maar ik hoef jou toch niet te vertellen hoe het werkt! Ik kom hier om van jou te leren :)

  Fijne dag,

  Arnoud

  geplaatst op
 • Beste Erik,

  Natuurlijk heb je gelijk. Maar plaats jouw opmerking eens in de context van ervaringsleren (Kolb).

  Voordat je als bedrijf actief (fase van doen) aan de slag gaat met een weblogteam, zul je eerst moeten reflecteren (fase van bezinning). Reflectie kost tijd. Kan een eveneens een moeizaam proces zijn. Vervolgens gaan bedrijven voordat zij een besluit nemen (fase van beslissen) op zoek naar concepten en of denkkaders (fase van denken).

  Ik kan alleen maar respect hebben voor UPC. Vooral omdat het nog zo'n onbekend terrein is. Ze steken hun nek uit.

  Overigens heb ik je goed begrepen hoor, voordat er verwarring ontstaat, want je schrijft dat je het een goed initiatief vindt.

  Groet,

  Arnoud

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.