Vlaamse regering neemt onderdanen in ’t ootje

14 december 2006, 07:06

De moderne informatieconsument weet heel goed dat iets wat ‘zwart op wit staat’, lang niet altijd ook echt ‘waar’ is. Sterker nog: ál het nieuws is tegenwoordig twijfelachtig, en slechts bruikbaar als grondstof voor discussie. Maar zo nu en dan brengen nepberichten de bevolking nog flink in beroering.

De Belgische omroep liet haar luisteraars woensdag bijvoorbeeld flink schrikken met een onderbreking van de uitzending, waarin gemeld werd dat Vlaanderen zichzelf onafhankelijk had verklaard. Koning Albert II zou het land hebben verlaten, diverse – aan de stunt meewerkende – politici werden geïnterviewd. België‘s toekomst stond op losse schroeven…

Niet aan de stunt meewerkende politici waren echter absoluut ‘not amused’. Een woordvoerder van de premier noemde de uitzending “een misplaatste grap die getuigt van slechte smaak”, en de minister van Defensie vond het zelfs “weerzinwekkend, niet te tolereren en schandalig”. Zijn politici wellicht nog niet toe aan een wereld waarin je zélf moet kunnen uitmaken of iets ‘een waar feit’ is, of slechts een ‘request for comments’?

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

3 Reacties

  mangold

  Het gaat hier overigens om een marketingcampagne van RTBF, bedoeld om het grote publiek te betrekken bij de – interactieve – discussie over de toekomst van België.


  14 december 2006 om 07:58
  Krikke

  euhm, er bestaat niet zoiets als “de Belgische omroep” hoor…Vlaanderen en Wallonië hebben aparte zenders. En de titel klopt ook niet. De Vlaamse regering heeft niemand in het ootje genomen. Ik zou het gewoon op marketingnieuws houden hier. België is wellicht te ver van je bed. 🙂


  17 december 2006 om 19:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!