Mega deal ProSiebenSat1 en KKR/Permira

Mega deal ProSiebenSat1 en KKR/Permira

De RTL Group heeft er per vandaag een geduchte concurrent bij gekregen. De zojuist in de Duitse financiële dagbladen bevestigde deal tussen KKR/Permira met Haim Saban is rond waardoor SBS Broadcasting en ProSiebenSat1 samen gevoegd zullen worden. De afgelopen dagen werd er druk onderhandeld op het kantoor van ProSiebenSat1 in München met vertegenwoordigers van APAX / Goldman Sachs en de Dogan-Gruppe, een Turkse mediaonderneming.

Voor een slordige 3 miljard euro mogen KKR en Permira maar niet te vergeten ook de Telegraaf zich mede-eigenaar noemen van een enorm mediabedrijf met representatie in vrijwel alle belangrijke televisielanden in Europa. Geruchten gaan inmiddels dat de Britse commerciële zender Channel4 mogelijk ook op termijn zou toe treden tot deze nieuwe combinatie waarmede het de RTL Group zeker voorbij zal streven in grootte en bereik. Een mooie ontwikkeling ook voor de Nederlandse producent IdtV dat zich al een tijdje onder zelfde financiële vleugels bevindt.Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Megadeal. Iets voor spatiegebruik.nl. ;-(

  geplaatst op
 • Fransje, anderhalf miljoen dommerikjes. Mega fout?

  geplaatst op
 • Nee Albert, het zijn er maar 9.391 (dat is plus die ene van jou) want je moet in dit geval aanhalingstekens gebruiken en in het Nederlands zoeken om het correcte aantal foutieve spellingen voor: mega deal in Google te vinden. Megadeal is volgens Google 98.100 keer gebruikt in het Nederlands.

  geplaatst op
 • Ton waar gaat dit over, overigens megadeal in het Nederlands?

  geplaatst op
 • Mega en deal staan beide in mijn Nederlandse Van Dale en als samenstelling wordt megadeal geschreven. Een normaal anglicisme zoals megabyte.
  Je argument klopt niet maar het is verder niet zo belangrijk. ;-)

  geplaatst op
 • Inderdaad Ton, het gaat om de inhoud, had je daar ook nog wat te melden?

  geplaatst op
 • Dit zat al een tijdje in de pijplijn, zoals ik al eerder meldde.
  Een schitterende ontwikkeling. Europa wordt langzaamaan een geïntegreerde en volwassen mediamarkt. De omvang en vooral het paneuropese bereik van de nieuwe combinatie is gigantisch. Daarnaast lijkt me de dat de overige zaken uit Permira's en PPK's inboedel ook interessant kunnen zijn, zoals de kabelaars bijvoorbeeld. Het mediabedrijf van de toekomst maakt namelijk niet alleen content, het programmeert en brandt het daarnaast ook nog en het distribueert het, liefs totaan de enduser.
  Overigens aast RTL group ook nog op Channel4.

  geplaatst op
 • Gijsbregt, het verschil tussen een aanname en een inname !

  geplaatst op
 • Haha, Albert, zeker. Maar het spel is in Europa op de wagen.
  Er gaat nu veel meer gebeuren: wederom een aanname!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.