Digitale televisie: wat nu?

Digitale televisie: wat nu?
,

Het Nederlandse TV landschap is aan het veranderen. Tijdens de nacht van zondag op maandag j.l. zijn we met TV het digital tijdperk ingetreden. In principe voor een slechte reden, nl. besparing van uitgaven; anderzijds verschaft de verandering van distributie infrastructuur een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Het wordt dan ook mogelijk om initiatieven te nemen die kunnen leiden tot een versnelling van de acceptatie en adoptie van digitale televisie in Nederland en die leiden tot verbreding en verdieping van het gebruik van de digitale televisie-infrastructuur. Op donderdag 11 januari 2007 wordt begonnen met het opstellen van een agenda voor de periode 2007-2010.

Medio 2006 heeft iMMovator Cross Media Network het initiatief genomen om dit industrieplatform op te richten waarin belangrijke spelers uit de volledige televisieketen in Nederland zijn vertegenwoordigd. Deelnemers aan de expertgroep zijn o.a. Endemol, NOS, RTL,  SBS, Talpa, NOB, United Broadcast Facilities, UPC, Essent, Casema, Tele2/Versatel en CanalDigitaal. De Expertgroep wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland en de Taskforce Innovatie regio Utrecht.

Op donderdag 11 januari a.s. organiseert iMMovator Cross Media Network een workshop om inbreng vanuit het ledennetwerk te verzamelen voor het opstellen van een innovatie-agenda 2007-2010 voor digitale televisie in Nederland. Het resultaat van de workshop zal worden gepresenteerd aan de Expertgroep Digitale Televisie.

De workshop op 11 januari (vanaf 13.30 uur) is bedoeld om informatie en ideeën te mobiliseren vanuit de leden van het iMMovator Cross Media Network die actief zijn in dit werkveld en in de dagelijkse praktijk belemmeringen ervaren dan wel mogelijkheden zien om de doelstellingen van de expertgroep te realiseren. Mede op basis van deze workshop zullen wij een innovatie-agenda 2007-2010 voorleggen aan de Expertgroep Digitale Televisie.

De workshop op 11 januari is op uitnodigingsbasis. Belangstellenden kunnen zich melden bij .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken).


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.