20 miljoen bloggers in China

20 miljoen bloggers in China
Met meer dan 170 berichten is China één van de meest besproken landen op Marketingfacts. Niet echt een verrassing omdat China op dit moment ook het land is waar het allemaal gebeurd. Ik hoop er in het voorjaar zelf een kijkje te gaan nemen; tot die tijd moet ik het doen met de verhalen van anderen. Bijvoorbeeld van Thijs Bosma (yep, zijn broer), Jan van den Bergh en collegablogger Marc van der Chijs. Afgelopen week sprak Radio Online in Shanghai met deze heren in verband met een speciale China uitzending: Nu we het toch over China hebben, afgelopen week maakte het Chinese zoekmachinebedrijf Baidu bekend dat er zo'n 20 miljoen Chinese bloggers zijn. Lijkt me een te lage schatting gezien het aantal van 33 miljoen Chinese bloggers dat vorig jaar november werd afgegeven. Volgens het China Internet Network Information Center (CNNIC) telt China ongeveer 75 miljoen webloglezers, ruim 60 procent van de 123 miljoen Chinezen die online zijn. Dat lijkt me dan weer erg veel maar goed, wat de exacte cijfers ook mogen zijn, het zijn er in ieder geval veel!


DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Marco, als je in het voorjaar van 2007 binnenwipt zullen Marc, Thijs en ik je graag wegwijs maken in net-web-cyber-Shanghai. Hopelijk zijn we tegen die tijd nog wijzer dan we nu al zijn. En als er nog een bed vrij is, hoef je niet eens op hotel :). In afwachting van je entree zal je het moeten doen met de stukjes over China op i-wisdom.

  geplaatst op
 • Jan, ik heb al met een aantal mensen gesproken en ik hoop dat ik begin januari de tijd heb om het ook te conbcretiseren maar de plannen zijn om een studiereis naar China te organiseren (gericht op digitale media).

  geplaatst op
 • Haha, zit net je berichtje op i-merge te lezen Jan. Denk dat er nog wel meer zonderlingen hebben geluisterd ;-)

  geplaatst op
 • Jan, je schrijft op je blog dat Marco je gelukkig kan maken door 1 Nederlandse kalnt mee te nemen.

  Aan welke prospects denk je dan? En wat is jullie propositie voor zon prospect?

  geplaatst op
 • t is precies of radio nu plots HOT is :-))

  http://blog.coolz0r.com/2006/12/10/if-this-can-be-sold-by-radio/

  geplaatst op
 • Serge, wat we zoeken vind je tussen de lijnen op onze site: merken die aangenaam beginnen te lijden onder hun prille China-verslaving maar die hun RMB's hebben geteld en wijs besloten hebben ze NIET op TV in te zetten.

  geplaatst op
 • Het aantal internetgebruikers in China is het afgelopen jaar met 30 procent gestegen tot 132 miljoen. Dit heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua News Agency bekendgemaakt.

  geplaatst op
 • Volgens Chinese media telt het land inmiddels 47 miljoen bloggers. In meer dan de helft (57 procent) van de gevallen gaat het om een blog van een vrouw. Volgens de autoriteiten kent China inmiddels 180 miljoen internetgebruikers. Meer dan 20 miljoen Chinezen onder de achttien jaar maken gebruik van internet. Eerder dit jaar maakte het land bekend dat 13 procent van de jongeren verslaafd is aan internet.

  Ik zal binnenkort weer eens een update geven van de stats over het Chinees internetgebruik.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.