De jeugd van tegenwoordig

1 december 2006, 05:46

Via Slideshare kwam ik vanmorgen per toeval op een presentatie van Maarten Cannaerts van het Belgische De Nayer Instituut (W&K) over de jeugd van tegenwoordig. Het betreft een presentatie o.a. over het veranderend mediagedrag van jongeren die Cannaerts eerder dit najaar gaf tijdens de dag van het leren aan de Plantyn Hogeschool. Na een speurtocht vond ik op edublogs.be nog een samenvatting van de presentatie. Aanrader!

Nu we het toch over het onderwijs hebben, Pierre Gorissen verwees eerder deze week naar een aantal video’s die zijn gemaakt tijdens de recente SURF Onderwijsdagen 2006. Met name de presentatie van Richard Katz (wmv) was meer dan de moeite waard. Geinspireerd door EPIC 2014 heeft Katz een video gemaakt dat zijn visie geeft op het onderwijs in 2020 (even doorspoelen naar ca. 8:00 min). Opnieuw een aanrader alhoewel niet iedereen in het (onderwijs)publiek het eens was met Katz.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!