Omzet Nederlandse online supermarkten stijgt 25%

Omzet Nederlandse online supermarkten stijgt 25%

De omzet van de online supermarkten is met 25 procent gestegen tot 400 miljoen euro per jaar. Dat stelt het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) in de Telegraaf (via Zibb). Consumenten kopen steeds vaker hun dagelijkse boodschappen online en het gemak voor de klant zou door het aantrekken van de economie steeds belangrijker worden. ‘Mensen hebben meer te besteden, maar hebben het druk’, aldus Sija de Jong van het CBL.

Moet eerlijk zeggen dat deze omzet veel hoger is dan ik had verwacht. Eerder publiceerden we hier de omzet van Albert.nl (ca. 90 miljoen in 2005), de marktleider in Nederland. Ben dus erg benieuwd waar de rest van de omzet vandaan komt. Iemand?


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Volgens mij worden de cijfers verkeerd geïnterpreteerd, zowel door jou als door Zibb.nl. De omzet van het thuisbezorgen van supermarkten is met 25% gestegen naar 400 miljoen. Echter, niet alle thuisbezorging wordt via online gerealiseerd.

  Zoals in het artikel bijvoorbeeld te lezen valt bezorgen 240 van de 320 Spar-supermarkten aan huis. Spar heeft echter geen online bestelservice.

  geplaatst op
 • Ah, dat zou inderdaad een verklaring kunnen zijn waarom deze comzetcijfers zo hoog zijn. Dank voor de aanvulling Anders!

  geplaatst op
 • Bij Foodfactory kun je ook online bestellen, maar aangezien die pas twee locaties in Nederland hebben verwacht ik niet dat zij de rest van die omzetcijfers veroorzaken.. :)

  Zij bezorgen overigens juist niet thuis en zijn daarom waarschijnlijk helemaal niet meegenomen in deze cijfers.

  Elja

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.