• Mobile
    wordt gesponsord door

BitTorrent haalt 25 miljoen dollar binnen

BitTorrent haalt 25 miljoen dollar binnen

Eerder deze week werd bekend dat peer-to-peer bedrijf BitTorrent begin volgend jaar start met het distribueren van films en tv-shows voor grote mediabedrijven als Paramount Pictures, Lionsgate, 20th Century Fox en MTV Networks. Eerder kondigde Warner Bros Home Entertainment een soortgelijke overeenkomst met BitTorrent aan. De filmmaatschappijen zijn al langer op zoek naar een winstgevende internet filmstrategie en de overeenkomst met BitTorrent was dan ook niet een echte verrassing.

Vandaag lezen we op TechCrunch (via: BlueAce) dat BitTorrent 25 miljoen dollar heeft binnengehaald bij twee verschillende investeerders. Dit zal waarschijnlijk gebruikt worden om de eigen legale site van Bittorrent Inc. uit te breiden en om de overeenkomsten met verschillende mediabedrijven beter te laten verlopen. TechCrunch meldt verder nog dat Bram Cohen, de bedenker van het BitTorrent protocol en CEO van BitTorrent het bedrijf zal verlaten.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.