10 Minute Mail: geen gezeik in je mailbox

10 Minute Mail: geen gezeik in je mailbox
, Dimmle
@andersfloor

Webtweepuntnullende internetters buitelen over elkaar heen om het te prijzen en ik moet zeggen: ik vind het een slim bedacht: 10 Minute Mail.

Iedereen kent het wel: websites waarvoor je moet registreren of je e-mailadres achter moet laten terwijl je alleen maar dat ene spelletje wil spelen, dat ene stukje content wil zien of dat ene rapportje wil laten toesturen. Je registreert je met tegenzin en je weet dat je zojuist weer op een mailinglist terecht bent gekomen. Een noodzakelijk kwaad.

Maar er is nu iets nieuws! Iets ongelooflijks! Amazing Mike, vertel!

10 Minute Mail

10 minute mail dus. In het Nederlands: 10 minuten mail. Ga naar de site, klik op “get me my e-mail address” en klaar. Er staat komt een e-mailadres voor je knar op het scherm te staan, die gebruik je en als er een mail op binnenkomst, verschijnt die automatisch op de webpagina. Als 10 minuten te kort is, kun je de tijd desgewenst verlengen. Na afloop verdwijnt het e-mailadres automatisch in het niets. Geen registratie of wat dan ook nodig…

Ik voorspel dat er veel klonen van deze dienst in het leven zullen worden geroepen en dat is slecht nieuws voor alle partijen die met “even makkelijk” e-mailadressen denken te vergaren. Voor de consument is dat goed nieuws: men zal beter zijn best moeten doen om content te leveren waar gebruikers nog met hun eigen adres op in willen schrijven.

Via Slashdot

/edit / update
10 Minute Mail blijkt volgens de gebruikers van Slashdot niet de enige in zijn soort: Mailinator doet iets soortgelijks en bestaat al jaren. Dit doet een lezer op Slashdot opmerken:

This service shows how effectively promoting your service can really make a difference. While Mailinator has been around for a long time, somehow this 10minutemail has managed to get lots of exposure. I wonder did they really get all these mentions around the net just organically, or was there heavy promotion involved? If the success came organically, perhaps it’s because 10minutemail is easier to understand. Just from the domain name it’s easy to guess what the service is for.

De napraatcultuur van webtweepuntnullend internet dus. Ik moet zeggen, dat maak je wel vaker mee. Er hoeft maar één goeroe of trendsetter ergens enthousiast over te zijn en heel Digg-end en Del.ic.io.us-end internet gaat er als een dolle in mee. Hoezo, de individu aan de macht ;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 20 reacties op dit artikel

 • leuk initiatief, maar wat als de desbetreffende websites waar je je moet reageren met een emailadres een adres op .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) niet toestaan als geldig emailadres? moet je je alsnog registreren met een geldig emailadres.

  lijkt me dat de grotere websites wel een script kunnen bouwen om deze varianten te blokkeren.

  geplaatst op
 • Dit bestaat inderdaad al jaren in meer dan een vorm. Zo is er trouwens ook een dienst die je email adres codeert naar een ander anoniem adres en de mail naar dat adres forward naar je eigen account.

  geplaatst op
 • op http://www.dodgeit.com/ kan je ook een adres "registreren". dwz, je vult op de site waar je wil registreren <ietswatjezelfverzint>@dodgeit.com en op de site kan je dan je mail lezen (eenieder die je email adres raad, kan het ook zien, maargoed no spam!)

  geplaatst op
 • Niet alleen 10minutemail en mailinator doen dit hoor, maar nog honderden anderen....

  geplaatst op
 • http://www.spamgourmet.com heeft een iets elegantere oplossing naar mijn mening. Je geeft een adres op in de volgende vorm:

  .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

  Waar 'someword' staat voor de website waar je je adres aan geeft, en 'x' staat voor het aantal mails wat je maximaal van deze afzender wilt hebben. Als dit aantal is bereikt geeft spamgourmet de mails niet meer door aan de 'user'. Bestaat eveneens al jaren...

  geplaatst op
 • ik kwam laatst een site tegen die dit ook deed maar daarbij gebruik maakte van verschillende domeinnamen en ook zelf de activatielink aanklikte zodatje zelf niks hoeft te doen.
  maar zoals dat gaat (wet van murphy?), ik heb net gisteren die link verwijderd uit mijn googlebookmarks, dus heb ff geen link.

  geplaatst op
 • @Paul: Zelfs kleine sites kunnen dat hoor. Is maar 1 regeltje eenvoudige code. Ik denk alleen niet dat er veel bedrijven zijn die er de moeite voor nemen om het te programmeren. En de lijst van dit soort sites is uiteraard erg lang.

  geplaatst op
 • Dit heb ik zelfs 5 jar geleden al gemaakt, op mailexpire.tk :+

  maar de voorkeur heeft http://www.mailexpire.com

  Niet echt vernieuwend dus.

  geplaatst op
 • Ik maak al jaren met veel plezier gebruik van spamgourmet.com. Werkt erg goed. De mail is niet in tijd begrensd, maar in aantal (per e-mailadres).

  geplaatst op
 • Zeker een mooie service, maar inderdaad niet nieuw. Wat ik niet begrijp is dat een partij als Gmail of Windows Live mail niet met zoiets komt. In Google Checkout zit bijvoorbeeld al een service om een emailadres te genereren dat doorgestuurd wordt naar je echte Gmail-account. De retailer krijgt dat mailadres nooit te zien en jij bepaalt hoe lang dat gegenereerde emailadres blijft bestaan. Kortom de service hebben ze al waarom dan niet breder beschikbaar stellen?

  geplaatst op
 • Wellicht omdat alles dichtslibt door bounces wanneer het gemeengoed wordt?

  geplaatst op
 • Goed nieuws !
  Fantastisch initatief, ben benieuwd !

  geplaatst op
 • Er zijn tig varianten op dit soort services, ik vind Mailinator ook wel aardig; http://www.mailinator.com. Het voordeel is dat je niets aan hoef te maken of hoef te activeren. Je geeft tijdens een registratie een willekeurig on the fly verzonnen mailinatoradres op en via de site http://www.mailinator.com check je vervolgens je mail.

  geplaatst op
 • Tsss een beetje /. verhalen overnemen zonder de comments te lezen. Jammer...

  geplaatst op
 • Ik doe dan ook maar even een duit in het zakje met http://www.spam.la

  Dit is voor mij de beste optie, maar minder geschikt voor gevoelige informatie. Je hoeft je niet te registreren en je surft gewoon naar de website om je mailtje te bekijken. Nadeel van deze services is dat de domeinnamen zoals spam.la en mailinator.com zo langzamerhand - en vooral door forumsoftware - standaard worden geblacklist en men opzoek moet gaan naar alternatieven.

  geplaatst op
 • Oud nieuws dit, interessanter lijkt mij om hier te vermelden waarom deze dienst opeens de aandacht krijgt, die het in mijn ogen niet verdient.

  Overigens had ik laatst al gemerkt dat bijvoorbeeld Marktplaats veel van dit soorten diensten ook al blokt.

  geplaatst op
 • Dat geef ik in de edit al aan in het artikel, Ray: omdat er een enorme napraatcultuur heerst onder web2.0'ers. Als een artikel de frontpage op Digg bereikt, gaat het direct de hele (weblog)wereld over. In het geval van 10 minute mail ben ik daar ook ingetrapt.

  geplaatst op
 • Yahoo heeft al jaren een (commerciele) vergelijkbare functie: address guard. Maak een stamadres aan: zomaareenstam. Vervolgens maak je onbeperkt adressen aan. Bijvoorbeeld: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken). Alle mail komt in je mailbox terecht en je delete als het uit de hand loopt. Gmail varianten als mijnnaam+marketingfactsdotnl@gmail.com wordt niet overal geaccepteerd vanwege de +.

  geplaatst op
 • allemaal te moeilijk, die diensten in de comments.

  Ik zeg dankjewel. 10minutemail gisteren al 3 keer gebruikt. Allemaal bij sites die ik
  anders zou wegklikken. Ik kan natuurlijk ook gewoon een temp. hotmail aanmaken. mArr geen zin in.

  10minutemail is fantastisch

  geplaatst op
 • die 10 minuten mail is echt simpel
  kan iedereen gebruiken zelf iemand die niet veel verstand heeft van computers zoals ik hahahaha

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.