10 Minute Mail: geen gezeik in je mailbox

29 november 2006, 11:44

Webtweepuntnullende internetters buitelen over elkaar heen om het te prijzen en ik moet zeggen: ik vind het een slim bedacht: 10 Minute Mail.

Iedereen kent het wel: websites waarvoor je moet registreren of je e-mailadres achter moet laten terwijl je alleen maar dat ene spelletje wil spelen, dat ene stukje content wil zien of dat ene rapportje wil laten toesturen. Je registreert je met tegenzin en je weet dat je zojuist weer op een mailinglist terecht bent gekomen. Een noodzakelijk kwaad.

Maar er is nu iets nieuws! Iets ongelooflijks! Amazing Mike, vertel!

10 Minute Mail

10 minute mail dus. In het Nederlands: 10 minuten mail. Ga naar de site, klik op “get me my e-mail address” en klaar. Er staat komt een e-mailadres voor je knar op het scherm te staan, die gebruik je en als er een mail op binnenkomst, verschijnt die automatisch op de webpagina. Als 10 minuten te kort is, kun je de tijd desgewenst verlengen. Na afloop verdwijnt het e-mailadres automatisch in het niets. Geen registratie of wat dan ook nodig…

Ik voorspel dat er veel klonen van deze dienst in het leven zullen worden geroepen en dat is slecht nieuws voor alle partijen die met “even makkelijk” e-mailadressen denken te vergaren. Voor de consument is dat goed nieuws: men zal beter zijn best moeten doen om content te leveren waar gebruikers nog met hun eigen adres op in willen schrijven.

Via Slashdot

/edit / update

10 Minute Mail blijkt volgens de gebruikers van Slashdot niet de enige in zijn soort: Mailinator doet iets soortgelijks en bestaat al jaren. Dit doet een lezer op Slashdot opmerken:

This service shows how effectively promoting your service can really make a difference. While Mailinator has been around for a long time, somehow this 10minutemail has managed to get lots of exposure. I wonder did they really get all these mentions around the net just organically, or was there heavy promotion involved? If the success came organically, perhaps it’s because 10minutemail is easier to understand. Just from the domain name it’s easy to guess what the service is for.

De napraatcultuur van webtweepuntnullend internet dus. Ik moet zeggen, dat maak je wel vaker mee. Er hoeft maar één goeroe of trendsetter ergens enthousiast over te zijn en heel Digg-end en Del.ic.io.us-end internet gaat er als een dolle in mee. Hoezo, de individu aan de macht 😉

Categorie
Tags

27 Reacties

  Paul

  leuk initiatief, maar wat als de desbetreffende websites waar je je moet reageren met een emailadres een adres op …….@10minutemail.com niet toestaan als geldig emailadres? moet je je alsnog registreren met een geldig emailadres.

  lijkt me dat de grotere websites wel een script kunnen bouwen om deze varianten te blokkeren.


  29 november 2006 om 11:49
  Maxi

  Dit bestaat inderdaad al jaren in meer dan een vorm. Zo is er trouwens ook een dienst die je email adres codeert naar een ander anoniem adres en de mail naar dat adres forward naar je eigen account.


  29 november 2006 om 12:06
  thomas klok

  ik kwam laatst een site tegen die dit ook deed maar daarbij gebruik maakte van verschillende domeinnamen en ook zelf de activatielink aanklikte zodatje zelf niks hoeft te doen.

  maar zoals dat gaat (wet van murphy?), ik heb net gisteren die link verwijderd uit mijn googlebookmarks, dus heb ff geen link.


  29 november 2006 om 12:50
  Rutger78

  @Paul: Zelfs kleine sites kunnen dat hoor. Is maar 1 regeltje eenvoudige code. Ik denk alleen niet dat er veel bedrijven zijn die er de moeite voor nemen om het te programmeren. En de lijst van dit soort sites is uiteraard erg lang.


  29 november 2006 om 12:52
  Maarten Soetens

  Dit heb ik zelfs 5 jar geleden al gemaakt, op mailexpire.tk :+

  maar de voorkeur heeft http://www.mailexpire.com

  Niet echt vernieuwend dus.


  29 november 2006 om 13:25
  René

  Ik maak al jaren met veel plezier gebruik van spamgourmet.com. Werkt erg goed. De mail is niet in tijd begrensd, maar in aantal (per e-mailadres).


  29 november 2006 om 14:33
  evroekel

  Zeker een mooie service, maar inderdaad niet nieuw. Wat ik niet begrijp is dat een partij als Gmail of Windows Live mail niet met zoiets komt. In Google Checkout zit bijvoorbeeld al een service om een emailadres te genereren dat doorgestuurd wordt naar je echte Gmail-account. De retailer krijgt dat mailadres nooit te zien en jij bepaalt hoe lang dat gegenereerde emailadres blijft bestaan. Kortom de service hebben ze al waarom dan niet breder beschikbaar stellen?


  29 november 2006 om 17:24
  Kasper Katje

  Wellicht omdat alles dichtslibt door bounces wanneer het gemeengoed wordt?


  29 november 2006 om 17:46
  Albert

  Goed nieuws !

  Fantastisch initatief, ben benieuwd !


  29 november 2006 om 19:08
  Dave

  Er zijn tig varianten op dit soort services, ik vind Mailinator ook wel aardig; http://www.mailinator.com. Het voordeel is dat je niets aan hoef te maken of hoef te activeren. Je geeft tijdens een registratie een willekeurig on the fly verzonnen mailinatoradres op en via de site http://www.mailinator.com check je vervolgens je mail.


  29 november 2006 om 20:05
  Caspar

  Tsss een beetje /. verhalen overnemen zonder de comments te lezen. Jammer…


  29 november 2006 om 22:44
  Ray

  Oud nieuws dit, interessanter lijkt mij om hier te vermelden waarom deze dienst opeens de aandacht krijgt, die het in mijn ogen niet verdient.

  Overigens had ik laatst al gemerkt dat bijvoorbeeld Marktplaats veel van dit soorten diensten ook al blokt.


  30 november 2006 om 09:29
  Anders

  Dat geef ik in de edit al aan in het artikel, Ray: omdat er een enorme napraatcultuur heerst onder web2.0’ers. Als een artikel de frontpage op Digg bereikt, gaat het direct de hele (weblog)wereld over. In het geval van 10 minute mail ben ik daar ook ingetrapt.


  30 november 2006 om 09:35
  Hans

  Yahoo heeft al jaren een (commerciele) vergelijkbare functie: address guard. Maak een stamadres aan: zomaareenstam. Vervolgens maak je onbeperkt adressen aan. Bijvoorbeeld: zomaareenstam-marketingfactsdotnl@yahoo.com. Alle mail komt in je mailbox terecht en je delete als het uit de hand loopt. Gmail varianten als mijnnaam+marketingfactsdotnl@gmail.com wordt niet overal geaccepteerd vanwege de +.


  30 november 2006 om 17:37
  zeg ik niet haha

  allemaal te moeilijk, die diensten in de comments.

  Ik zeg dankjewel. 10minutemail gisteren al 3 keer gebruikt. Allemaal bij sites die ik

  anders zou wegklikken. Ik kan natuurlijk ook gewoon een temp. hotmail aanmaken. mArr geen zin in.

  10minutemail is fantastisch


  1 december 2006 om 11:35
  floeren

  die 10 minuten mail is echt simpel

  kan iedereen gebruiken zelf iemand die niet veel verstand heeft van computers zoals ik hahahaha


  7 november 2009 om 09:40
  AnathtamLem

  Продаю аккаунты Youtube.com PVA

  Так же есть много дргих акков: соц. сетей, почтовиков и прочих сервисов.

  По всем вопросам пишите сразу в аську ICQ 231538

  аккаунты youtube, аккаунты youtube купить, продажа аккаунтов youtube, раздача аккаунтов youtube, продам аккаунт youtube, платный аккаунт youtube


  10 oktober 2013 om 23:20
  mhaasjes

  Ik kende deze mogelijkheden niet. Vind het top! Ik word gek van mijn mailbox!


  19 april 2016 om 12:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!