Top 10 online marktplaatsen

Top 10 online marktplaatsen

Iemand enig idee hoeveel advertenties er nu dagelijks worden geplaatst op online marktplaatsen als Marktplaats, Speurders of 2dehands? Deze week kreeg ik een linksuggestie van Jor die me wees op een nieuwe metazoeker Terk.nl. Een handige tool dat in één oogopslag de advertenties in de top 10 online marketplaatsen weergeeft. Nog niet geprobeerd maar volgens de makers is de tool eenvoudig te integreren in iedere website en wordt het elke dag automatisch ge-up-date.

Wist je dat alleen de laatste 24 uur meer dan 10,000 Saab’s en Saab-onderdelen zijn aangeboden via deze online marktplaatsen?


Geplaatst in

DelenEr zijn 18 reacties op dit artikel

 • Wat is hier nieuw aan vergeleken met bijvoorbeeld http://www.veilingkijker.nl/ ?

  geplaatst op
 • Wow. Advertentiezoeker nummer tig. Heette deze een tijd geleden niet anders?

  Het soort kreten als "onze speciaal hiervoor ontwikkelde software" is trouwens er irritant. Alsof er advertentie-metazoeker-templates te koop zijn...

  geplaatst op
 • Inderdaad niet nieuw, wel een aardige uitvoering. Als cijferfreak zou ik het nog aardiger vinden als er wat meer inzicht komt in de dynamiek van de online marketplaatsen. Hoeveel advertenties worden er dagelijks geplaatst? Hoeveel bezoekers/kopers zijn er dag? Etc.

  Iemand een suggestie van een metazoeker die nog meer statistieken geeft dan Terk.nl?

  geplaatst op
 • Er zijn vrij veel van dit soort sites, zoals ook marktzoeker.nl

  geplaatst op
 • Laten we er dan maar een overzicht van metazoekers van maken; iemand nog meer suggesties? Linkspam is vandaag gewoon toegestaan ;-)

  geplaatst op
 • http://www.advertentiezoeker.nl, www.adfinder.nl, http://www.totaalzoeker.com, www.marktzoeker.nl, http://www.marktkijker.nl, om er een paar te noemen.

  Seekwish en Advertentiekijker zijn overgenomen door Advertentiekijker.

  geplaatst op
 • Duh, overgenomen door Veilingkijker, natuurlijk.

  geplaatst op
 • Het bericht dat Jor afgelopen week verstuurde, ging niet over de kale melding dat er een nieuwe metazoeker is. Terk bestaat al weer een tijdje. Het aardige van de site is dat hij algemene statistieken van _alle_ handelssites publiceert:

  http://www.terk.nl/links/

  Meer in het bijzonder ging zijn bericht nu over een scriptje dat je op je site op kunt nemen om de actuele markttop 10 inzichtelijk te maken. En ja, dat levert Terk natuurlijk ook een scheutje extra verkeer op. En ja, anderen hebben ook dit soort scriptjes. De betreffende link:

  http://www.terk.nl/top10_terk.php?action=reg

  Wat ik me afvraag of dit soort sitse uberhaupt intensief gebruikt wordt/zal worden. Er lijkt erg veel versplintering in het aanbod en ik vermoed dat meeste consumenten rechtstreeks naar een of meerdere handelssites gaan om te zoeken.

  geplaatst op
 • Ik geloof dat jullie het artikel niet goed gelezen hebben.
  Het gaat er niet over dat er een nieuwe advertentiezoeker is maar dit gaat over het meetsysteem van alle advertentiesites, met name over de integratie hiervan op je eigen website.
  Het complete overzicht zal wellicht iets meer duidelijkheid geven.
  ook het advertentieverloop wordt wekelijks bijgehouden, toch makkelijk voor een webmaster om zo zijn groei/daling in de gaten te houden.
  Voor een voorbeeld van de integratie : voorbeeld

  geplaatst op
 • @Jor - dat werd mij uit bovenstaand verhaal van Marco niet duidelijk. Verder staat die informatie zo'n beetje op alle sites gewoon op de voorpagina vermeld.

  Trouwens: Kapaza meldt zelf 696.520 advertenties te hebben, terwijl Terk er maar 80.287 telt.

  geplaatst op
 • Zo'n overzicht zegt wel iets maar is van weinig waarde zolang er niet bij staat hoe lang advertenties op een site worden getoond. Ik kan me vergissen, maar ik meen bijvoorbeeld dat Marktplaats als reactie op het marketinggeweld van Speurders heeft besloten om advertenties langer online te laten staan. Is hun goed recht, maar het aantal advertenties kan dan een vertekend beeld geven.

  geplaatst op
 • @Peter - Kapaza BE+NL = 696.520, NL = 80.287

  geplaatst op
 • @Jor - je hebt helemaal gelijk!

  Maar wat is nu de meerwaarde als die info al op alle sites staat vermeld? Dat je het verzameld ziet? En is dit niet informatie die maar voor een klein select groepje mensen interessant is?

  geplaatst op
 • Je moet eigenlijk naar het totaalplaatje kijken dus niet alleen naar de algemene marktplaatsen.
  Wil je bv. een boot of een fiets kopen/verkopen zie je direct waar je een goede kans maakt.
  Dus ik denk dat het voor een hoop mensen interessant kan zijn.
  Kijk ook eens naar het advertentieverloop van bv. tweedehands.net

  geplaatst op
 • Ah, lees nu pas deze reacties. Excuses voor de verwarring die ik heb gezaaid; het ging inderdaad om de statistieken!

  geplaatst op
 • Ik kan in ieder geval vast melden dat als je kijkt naar het totaal aantal advertenties van ViaVia, dat daar weinig van klopt. Die zijn continu dalende, oplossing van het ViaVia bestuur: advertenties weer iets langer laten staan...

  Zo lijkt het alsof ze nog wat hebben, maar in feite is het vrij waardeloos en geeft het een compleet verkeerd beeld van de werkelijkheid.

  Meeste advertenties komen daar van autobedrijven, die in 1x hun hele voorraad dumpen. Fijn als jij als particulier net je advertentie hebt geplaatst, sta je in 1x op pagina 5.

  Het botenaanbod van ViaVia komt gewoon van de zustersite, boten.nl Ook vertekenend dus.

  Kijk maar eens bij de Motorboten, honderden boten die allemaal vandaag zijn geplaatst. Gewoon een importje dat iedere nacht draait.

  Ik denk dus dat je van sommige sites de aantallen met een flinke korrel zout moet nemen.

  geplaatst op
 • Eens met Ray, er wordt een hoop 'gesleept' met advertenties en helaas is het vandaag de dag voornamelijk nieuw spul van handelaren naast auto's die de hoofdtoon voeren. Spulleboel is een nieuwkomer die nu nog een waarheidsgetrouw beeld kent en interessant is. Daar kun je je eigen bedrijf / entiteit gratis promoten met een eigen logo inclusief beschrijving en gratis linken naar je eigen website, iets wat bij Marktplaats alleen al voor de url 9 euro kost. Het mag duidelijk zijn dat er een groot verschil zit in aantallen 'commerciële' aanbieders en de 'gewone man' als je kijkt naar het dagelijkse aanbod.

  Ik zocht gisteren op Marktplaats naar een bepaalde heggenschaar en wat denk je? Van de 49 resultaten was er welgeteld één van een reguliere aanbieder, de rest allemaal nieuwe handel....

  Wordt er veel geplaatst? Absoluut maar dan wel voornamelijk nieuwe handel / handelaren met een focus op auto's.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.