Top 10 online marktplaatsen

28 november 2006, 06:44

Iemand enig idee hoeveel advertenties er nu dagelijks worden geplaatst op online marktplaatsen als Marktplaats, Speurders of 2dehands? Deze week kreeg ik een linksuggestie van Jor die me wees op een nieuwe metazoeker Terk.nl. Een handige tool dat in één oogopslag de advertenties in de top 10 online marketplaatsen weergeeft. Nog niet geprobeerd maar volgens de makers is de tool eenvoudig te integreren in iedere website en wordt het elke dag automatisch ge-up-date.

Wist je dat alleen de laatste 24 uur meer dan 10,000 Saab’s en Saab-onderdelen zijn aangeboden via deze online marktplaatsen?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

16 Reacties

  Peter Bonjernoor

  Wow. Advertentiezoeker nummer tig. Heette deze een tijd geleden niet anders?

  Het soort kreten als “onze speciaal hiervoor ontwikkelde software” is trouwens er irritant. Alsof er advertentie-metazoeker-templates te koop zijn…


  28 november 2006 om 07:36
  media

  Inderdaad niet nieuw, wel een aardige uitvoering. Als cijferfreak zou ik het nog aardiger vinden als er wat meer inzicht komt in de dynamiek van de online marketplaatsen. Hoeveel advertenties worden er dagelijks geplaatst? Hoeveel bezoekers/kopers zijn er dag? Etc.

  Iemand een suggestie van een metazoeker die nog meer statistieken geeft dan Terk.nl?


  28 november 2006 om 07:40
  media

  Laten we er dan maar een overzicht van metazoekers van maken; iemand nog meer suggesties? Linkspam is vandaag gewoon toegestaan 😉


  28 november 2006 om 07:42
  Peter Bonjernoor

  http://www.advertentiezoeker.nl, http://www.adfinder.nl, http://www.totaalzoeker.com, http://www.marktzoeker.nl, http://www.marktkijker.nl, om er een paar te noemen.

  Seekwish en Advertentiekijker zijn overgenomen door Advertentiekijker.


  28 november 2006 om 08:02
  Peter Bonjernoor

  Duh, overgenomen door Veilingkijker, natuurlijk.


  28 november 2006 om 08:02
  Peter Bonjernoor

  @Jor – dat werd mij uit bovenstaand verhaal van Marco niet duidelijk. Verder staat die informatie zo’n beetje op alle sites gewoon op de voorpagina vermeld.

  Trouwens: Kapaza meldt zelf 696.520 advertenties te hebben, terwijl Terk er maar 80.287 telt.


  28 november 2006 om 08:37
  Anders

  Zo’n overzicht zegt wel iets maar is van weinig waarde zolang er niet bij staat hoe lang advertenties op een site worden getoond. Ik kan me vergissen, maar ik meen bijvoorbeeld dat Marktplaats als reactie op het marketinggeweld van Speurders heeft besloten om advertenties langer online te laten staan. Is hun goed recht, maar het aantal advertenties kan dan een vertekend beeld geven.


  28 november 2006 om 08:39
  Jor

  @Peter – Kapaza BE+NL = 696.520, NL = 80.287


  28 november 2006 om 08:45
  Peter Bonjernoor

  @Jor – je hebt helemaal gelijk!

  Maar wat is nu de meerwaarde als die info al op alle sites staat vermeld? Dat je het verzameld ziet? En is dit niet informatie die maar voor een klein select groepje mensen interessant is?


  28 november 2006 om 09:03
  media

  Ah, lees nu pas deze reacties. Excuses voor de verwarring die ik heb gezaaid; het ging inderdaad om de statistieken!


  29 november 2006 om 08:46
  Ray

  Ik kan in ieder geval vast melden dat als je kijkt naar het totaal aantal advertenties van ViaVia, dat daar weinig van klopt. Die zijn continu dalende, oplossing van het ViaVia bestuur: advertenties weer iets langer laten staan…

  Zo lijkt het alsof ze nog wat hebben, maar in feite is het vrij waardeloos en geeft het een compleet verkeerd beeld van de werkelijkheid.

  Meeste advertenties komen daar van autobedrijven, die in 1x hun hele voorraad dumpen. Fijn als jij als particulier net je advertentie hebt geplaatst, sta je in 1x op pagina 5.

  Het botenaanbod van ViaVia komt gewoon van de zustersite, boten.nl Ook vertekenend dus.

  Kijk maar eens bij de Motorboten, honderden boten die allemaal vandaag zijn geplaatst. Gewoon een importje dat iedere nacht draait.

  Ik denk dus dat je van sommige sites de aantallen met een flinke korrel zout moet nemen.


  29 november 2006 om 08:49
  jonathan

  En er komen regelmatig advertentiesites bij

  kijk maar naar deze http://www.foundplace.tk


  5 juni 2015 om 11:34
  SmaRTeY

  Eens met Ray, er wordt een hoop ‘gesleept’ met advertenties en helaas is het vandaag de dag voornamelijk nieuw spul van handelaren naast auto’s die de hoofdtoon voeren. Spulleboel is een nieuwkomer die nu nog een waarheidsgetrouw beeld kent en interessant is. Daar kun je je eigen bedrijf / entiteit gratis promoten met een eigen logo inclusief beschrijving en gratis linken naar je eigen website, iets wat bij Marktplaats alleen al voor de url 9 euro kost. Het mag duidelijk zijn dat er een groot verschil zit in aantallen ‘commerciële’ aanbieders en de ‘gewone man’ als je kijkt naar het dagelijkse aanbod.

  Ik zocht gisteren op Marktplaats naar een bepaalde heggenschaar en wat denk je? Van de 49 resultaten was er welgeteld één van een reguliere aanbieder, de rest allemaal nieuwe handel….

  Wordt er veel geplaatst? Absoluut maar dan wel voornamelijk nieuwe handel / handelaren met een focus op auto’s.


  23 maart 2017 om 18:39

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!