• Mobile
  wordt gesponsord door

The web goes Mobile

The web goes Mobile
, Saristos
@saristos

Afgelopen donderdag 23 november vond in Belgie het seminar “The Web goes Mobile” plaats. Doelstelling was de aanwezigen te informerenover de huidige kenmerken en het toekomstig potentieel van het Mobiele Internet.

Namens Media Catalyst was Reinoud Bosman aanwezig die 3 case studies van Sony Ericsson presenteerde. De case studies illustreren de uitdagingen waar bedrijven tegen aan lopen wanneer zij een meertalige mobiele internet site willen lanceren.

Onderwerpen die aan de orde kwamen zijn o.a. internationalisering, mobiele muziek downloads en mobiele marketing. De presentatie kun je hier downloaden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Grappig - ik ben sinds twee weken wat aan het experimenteren met mobiele websites, en een hoop dingen zijn zeer herkenbaar.

  Met name incompatibiliteit met heel normale praktijken op het grote internet, zoals een transparante 1x1 GIF van de statistiekensite die een wit vierkantje oplevert, of het redirecten naar een andere pagina nadat met een formulier ingevuld heeft dat op veel iMode toestellen een foutmelding oplevert. Cookies worden vaak ook niet ondersteund, en JavaScript kun je ook helemaal vergeten.

  Het herkennen van de toestellen is daarnaast ook een aardige uitdaging, al kun je met de UserAgent een heel eind komen...

  Leuke materie!

  geplaatst op
 • Zodra we eindelijk eens af zijn van de technische complexiteit geloof ik absoluut in mobile web. Sterker nog, ik suggereerde afgelopen week nog dat 2007 het jaar van mobile internet gaat worden!

  Edwin, wellicht is het aardig om hier ook eens inhoudelijk in te gaan op mobile web!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.