• Mobile
    wordt gesponsord door

SBS en Pro7 Sat 1 samen door

SBS en Pro7 Sat 1 samen door

Naar aanleiding van een post op TV-formats, ben ik de Duitse media ingedoken. 2006 is al het jaar met de meeste overnames ooit en ook de consolidatie in de mediawereld zet rap door. RTL wil zich versterken met ITV voor vele miljarden en nu blijken investeerders Permira en Kohlberg Kravis Roberts (KKR) actief bezig met het smeden van een zeer groot Paneuropees TV-netwerk. Volgens TV-formats is John de Mol de kwade genius achter dit plan.

De zenders van Prosieben Sat 1 en SBS moeten daarvoor de basis vormen. In totaal gaat dit om de 4 zenders van Prosieben Sat 1 in Duitsland en 19 commerciële TV stations, 20 premium Pay TV kanalen, 17 radio netwerken and 7 stand-alone radio stations van SBS in heel Europa. Daarmee meldt zich een reus op mediagebied in Europa. De belangen van Permira en KKR in de kabelaars zouden hierbij nog best eens een interessante koppeling kunnen gaan vormen.

Daarmee ontstaat het 2e vanuit Duitsland opererende TV-conglomeraat (naast RTL) en lijken de Duitsers in deze branche de andere grote Europese spelers (zoals TF1) af te troeven. Het nieuw te vormen conglomeraat zou in het Hilversum van München (Unterföhring) een plek krijgen, waar Prosieben Sat 1 nu reeds gevestigd is. SBS is al in handen van deze durfinvesteerders. Prosieben Sat 1 kent een flinke groep van geïnteresseerde kopers, die voor 12 december hun bod bij de Amerikaanse miljardair Haim Saban moeten neerleggen. Het management van Prosieben Sat 1 zou aan kunnen blijven.

Geen van de Duitse media weet overigens de betrokkenheid van De Mol of Cyrte investments (het oude Talpa Capital) te melden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.