Websites Reformatorisch Dagblad en SGP op zondag gesloten

19 november 2006, 08:08

Terwijl het Reformatorisch Dagblad al jaren twijfelt of ze nu wel of niet op zondag gesloten moeten zijn, meldt Computer Idee vandaag dat ook de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) haar site op zondag gesloten houdt voor het publiek. Wie vandaag de SGP-site bezoekt krijgt het volgende bericht:

Beste bezoeker,

Fijn dat u belangstelling hebt voor de SGP en de standpunten van onze partij.

Eén van die standpunten betreft de zondag. Dat is de eerste dag van de week, de dag van de opstanding van Christus, die we in het bijzonder wijden aan de dienst van God. Bovendien is de zondag een rustdag, een geschenk van God waar we dankbaar voor mogen zijn in een jachtige tijd als de onze. Een dag om op adem te komen. Tegen deze achtergrond is de SGP-site op zondag ‘gesloten’.

Uiteraard bent u van maandag tot en met zaterdag hartelijk welkom op onze SGP-site.

Staatkundig Gereformeerde Partij

Het Reformatorisch Dagblad meldt u vandaag het volgende:

Fijn dat u belangstelling hebt voor refdag.nl, de nieuwssite van het Reformatorisch Dagblad.

Vandaag is het zondag. We wijden deze dag in het bijzonder aan de dienst van God. Wij beschouwen de zondag als een rustdag, een opdracht van God en een geschenk, waar we dankbaar voor mogen zijn. Om die reden actualiseren we onze site vandaag niet.

Staat het nieuws dan stil op zondag? Nee, dat niet – we leven in een jachtige tijd waarin het verschil tussen zondagen en werkdagen helaas steeds kleiner wordt.

Morgen brengen we u graag weer op de hoogte van de dagelijkse gebeurtenissen, voorzien van achtergronden, commentaar en opini?nde artikelen. Zoals u dat van ons gewend bent.

Hoofdredactie Reformatorisch Dagblad

Prettige zondag nog!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

10 Reacties

  Alexander

  oud


  19 november 2006 om 09:47
  hans stam

  Nu moeten ze alleen nog gaan klagen tegen google. Ik kan de websites gewoon vinden via google cache.


  19 november 2006 om 09:50
  Jan

  De kiezers op SGP en lezers van RFD mogen toch geen TV hebben laat staan internet !


  19 november 2006 om 10:44
  hans stam

  @ jan

  Dat is het hem nou juist. ze mogen geen TV kijken maar wel internetten.


  19 november 2006 om 11:06
  Robin

  Toen ik een paar jaar geleden naar meubels voor de kinderkamer zocht, kwam ik op de internetsite van een winkel de melding tegen dat de site op zondag gesloten was. Toch wel heftig om je webwinkel te sluiten op zondag, daar verlies je nogal wat omzet mee.

  Is het jojo effect van de SGP niet eerder het resultaat van een doorlopende discussie binnen de partij. Ken de partij verder niet zo goed, maar het lijkt me er de partij niet naar om trucs uit te halen om stemmen te trekken (is wellicht wat naief van me..).


  19 november 2006 om 18:21
  Simon

  Is het dom om je webwinkel op zondag dicht te houden? Als dat je principe is, mag je dat toch zelf uitmaken?


  19 november 2006 om 20:19
  Robin

  @Simon: Volgens mij heb ik het woord dom niet gebruikt. Het lijkt me vanzelfsprekend dat je dat zelf mag uitmaken.

  Zoals ik aangaf, vind ik het wel heftig. Want voor wie sluit je die site nu eigenlijk? De echte SGP-er zit, als het goed is, op zondag toch al niet achter de computer. Dus bepaal je eigenlijk voor anderen dat ze op zondag niet behoren te internetten. Vind het dus een overbodige maatregel, maar als het je principes zijn prima. Vrijheid, Blijheid.


  20 november 2006 om 06:27
  Franciscus Verhoef

  Wat een onzin.


  20 november 2006 om 16:16
  David Nijenhuis

  Wie is de SGP om te bepalen wat anderen mogen doen op zondag? als iemand voor school een werkstuk wil maken over de SGP en hij/zij heeft op een regenachtige zondagmiddag daar mooi tijd voor, dan moet dat toch kunnen? Ipv dast de SGP blij is dat iemand interesse in hun partij toont, of wat meer over ze willen weten, denkt de SGP alleen maar aan zichzelf. Dat soort volk (SGP, en vele gereformeerden) heeft er een handje van hun wil en denkwijze aan anderen op te leggen. Dat is niet alleen zeer irritant, ze nemen daarmee niet alleen zichzelf totaal onserieus, ze geven tevens een brevet van onvermogen af, wat betreft het openstaan voor andermans denkwijzen.


  27 november 2012 om 23:19

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!