Websites Reformatorisch Dagblad en SGP op zondag gesloten

Websites Reformatorisch Dagblad en SGP op zondag gesloten

Terwijl het Reformatorisch Dagblad al jaren twijfelt of ze nu wel of niet op zondag gesloten moeten zijn, meldt Computer Idee vandaag dat ook de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) haar site op zondag gesloten houdt voor het publiek. Wie vandaag de SGP-site bezoekt krijgt het volgende bericht:

Beste bezoeker,

Fijn dat u belangstelling hebt voor de SGP en de standpunten van onze partij.

Eén van die standpunten betreft de zondag. Dat is de eerste dag van de week, de dag van de opstanding van Christus, die we in het bijzonder wijden aan de dienst van God. Bovendien is de zondag een rustdag, een geschenk van God waar we dankbaar voor mogen zijn in een jachtige tijd als de onze. Een dag om op adem te komen. Tegen deze achtergrond is de SGP-site op zondag 'gesloten'.

Uiteraard bent u van maandag tot en met zaterdag hartelijk welkom op onze SGP-site.

Staatkundig Gereformeerde Partij
Het Reformatorisch Dagblad meldt u vandaag het volgende:
Fijn dat u belangstelling hebt voor refdag.nl, de nieuwssite van het Reformatorisch Dagblad.

Vandaag is het zondag. We wijden deze dag in het bijzonder aan de dienst van God. Wij beschouwen de zondag als een rustdag, een opdracht van God en een geschenk, waar we dankbaar voor mogen zijn. Om die reden actualiseren we onze site vandaag niet.

Staat het nieuws dan stil op zondag? Nee, dat niet - we leven in een jachtige tijd waarin het verschil tussen zondagen en werkdagen helaas steeds kleiner wordt.

Morgen brengen we u graag weer op de hoogte van de dagelijkse gebeurtenissen, voorzien van achtergronden, commentaar en opini?nde artikelen. Zoals u dat van ons gewend bent.

Hoofdredactie Reformatorisch Dagblad
Prettige zondag nog!


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • oud

  geplaatst op
 • Nu moeten ze alleen nog gaan klagen tegen google. Ik kan de websites gewoon vinden via google cache.

  geplaatst op
 • Alexander, wat is er oud? Zoals ik hierboven ook al aangaf schreef ik hier enkele jaren geleden ook al over. Wat mij blijft verbazen is het jojo-effect. Dan weer wel op zondag open en dan weer niet. Het zal toch niet toevallig iets met de verkiezingen te maken hebben?

  geplaatst op
 • De kiezers op SGP en lezers van RFD mogen toch geen TV hebben laat staan internet !

  geplaatst op
 • @ jan
  Dat is het hem nou juist. ze mogen geen TV kijken maar wel internetten.

  geplaatst op
 • Toen ik een paar jaar geleden naar meubels voor de kinderkamer zocht, kwam ik op de internetsite van een winkel de melding tegen dat de site op zondag gesloten was. Toch wel heftig om je webwinkel te sluiten op zondag, daar verlies je nogal wat omzet mee.

  Is het jojo effect van de SGP niet eerder het resultaat van een doorlopende discussie binnen de partij. Ken de partij verder niet zo goed, maar het lijkt me er de partij niet naar om trucs uit te halen om stemmen te trekken (is wellicht wat naief van me..).

  geplaatst op
 • Is het dom om je webwinkel op zondag dicht te houden? Als dat je principe is, mag je dat toch zelf uitmaken?

  geplaatst op
 • @Simon: Volgens mij heb ik het woord dom niet gebruikt. Het lijkt me vanzelfsprekend dat je dat zelf mag uitmaken.

  Zoals ik aangaf, vind ik het wel heftig. Want voor wie sluit je die site nu eigenlijk? De echte SGP-er zit, als het goed is, op zondag toch al niet achter de computer. Dus bepaal je eigenlijk voor anderen dat ze op zondag niet behoren te internetten. Vind het dus een overbodige maatregel, maar als het je principes zijn prima. Vrijheid, Blijheid.

  geplaatst op
 • Wat een onzin.

  geplaatst op
 • Ze hebben een onjuiste rustdag, volgens de Bijbel is de sabbat dus de zaterdag de rustdag en niet de zondag.
  Verdere informatie kan men op deze website: http://agp-internet.com/react/sabbatweb/index.htm vinden.
  Er is niets mis om op Gods rustdag om te internetten, als het maar over geestelijke dingen gaat. Maar God wil niemand dwingen, wij moeten Hem uit liefde dienen, en men moet de mensen geen wet bijvoorbeeld zondagswet opdwingen, alles moet uit de harte komen en niet uit dwang....!

  geplaatst op
 • Jeetje, wat maakt het nu uit, iedereen heeft toch recht op zijn of haar geloofsovertuiging en alle bijbehorende rituelen.

  De passage over Second Life is dan wel weer discutabel.

  "In de wereld van nullen en enen verwijst niets meer naar de betekenis van het leven. Je kunt er een eigen identiteit vormen. Je kunt anoniem leven, entertainen en communiceren. "

  Volgens mij staat hier dat het Reformatorisch Dagblad dus elke dag gesloten zou moeten worden.

  geplaatst op
 • Binnenkort maar eens een overzicht maken van sites die op zondag gesloten zijn. Vandaag kregen we de tip door van Maikel de Maertelaere dat Babypark.nl ook op zondag gesloten is.

  geplaatst op
 • Wie is de SGP om te bepalen wat anderen mogen doen op zondag? als iemand voor school een werkstuk wil maken over de SGP en hij/zij heeft op een regenachtige zondagmiddag daar mooi tijd voor, dan moet dat toch kunnen? Ipv dast de SGP blij is dat iemand interesse in hun partij toont, of wat meer over ze willen weten, denkt de SGP alleen maar aan zichzelf. Dat soort volk (SGP, en vele gereformeerden) heeft er een handje van hun wil en denkwijze aan anderen op te leggen. Dat is niet alleen zeer irritant, ze nemen daarmee niet alleen zichzelf totaal onserieus, ze geven tevens een brevet van onvermogen af, wat betreft het openstaan voor andermans denkwijzen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.