Fleck gelanceerd op TechCrunch Party in New York

Fleck gelanceerd op TechCrunch Party in New York

Fleck gelanceerd op TechCrunch Party in New YorkEmerce had zojuist de primeur en weet nog voordat de mannen in hun witte pakken de TechCrunch Party in New York betreden, te melden dat Fleck is gelanceerd. Inmiddels maken ook TechCrunch en andere blogs melding van de lancering.

Waar hebben we het eigenlijk over? Mede-oprichter Patrick de Laive omschrijft Fleck als volgt: “We leggen een tweede laag over het internet heen met de mening van gebruikers. Het is een manier om je commentaar te geven op andere websites. Met Fleck kun je dat commentaar integreren in een website in plaats van je mening te geven via email.” Fleck kan worden omschreven als een zogenaamde ‘web annotatietoepassing’ oftewel een manier om (virtuele) memobriefjes op websites te plakken.

Niet nieuw, maar volgens TechCrunch is Fleck laagdrempeliger dan concurrerende diensten als TrailFire, Diigo en Stickis.

Fleck is een initiatief van Boris Veldhuijzen van Zanten en Patrick de Laive. De laatste tijd zie ik echter ook steeds vaker de jongens van BlueAce er een pizza eten dus ik heb zo’n vermoeden dat Fleck inmiddels uit minimaal 4 mensen bestaat. Heren, heel veel succes en ik laat me binnenkort graag uitleggen waarom jullie hiermee de wereld gaan veroveren!


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 20 reacties op dit artikel

 • Ik kom net terug van het feestje en kan melden dat de witte pakken inmiddels een stuk minder wit zijn. Fleck was met vier man aanwezig op de Techcrunch party. Robert (Blue Ace) was ook een van de vier. Hij vertelde me dat mensen in de rij stonden om een e-mailadres op een van de witte pakken achter te laten om daarmee een Fleck pro-account te verkrijgen. Terwijl andere web2.0 een eigen presentatietafeltje hadden gehuurd op het "feest" kregen de jongens van fleck toch duidelijk de meeste aandacht met hun actie.

  geplaatst op
 • Had het graag gezien, 4 van die maffe Nederlanders die helemaal in het wit het feest kwamen binnenwandelen. Leuke actie!

  Je plaatst "feest" nadrukkelijk tussen quotes; het was blijkbaar niet echt een feest of vergis ik me? Zag wel de enorme gastenlijst (500+ deelnemers).

  geplaatst op
 • Toch vraag ik me af, "where's the money". En dat moet er toch zijn want vanaf het begin dat ik de fleck blog volg, hebben ze het ove financieringsrondes. Ik zie het in ieder geval niet. Maar hopelijk heb ik het mis.

  geplaatst op
 • Zit net de diverse comments te lezen op TechCrunch en zie dat ze overwegend positief zijn. Jammer dat het in IE7 allemaal nog niet echt lekker loopt; ik zie, net als veel van de commenters, wel dat de laagdrempeligheid (je hoeft je bij Fleck niet noodzakelijkerwijs in te loggen om het te kunnen gebruiken) wel eens het verschil zouden kunnen maken tov de concurrentie. Wat ik me nog wel afvraag is of veel mensen dit soort annotatietoepassingen gaan gebruiken. Ik merk dat ik altijd enthousiast begin met dit soort toepassingen maar na verlop van tijd weer terugval naar mijn basis set aan vertrouwde tools.

  Heeft iemand er al mee kunnen spelen?

  geplaatst op
 • Het was meer een kleine Web2.0 beurs dan een feest. Ik heb met verschillende bedrijfjes gepraat en met enkele VC's. Opvallend tussen de verschillende partijen was AOL met een flinke delegatie. Zij waren met name hun API's aan het promoten, de nieuwe Instant Messenger, en de video search dienst. Saillant detail was dat de CEO van AOL, Jonathan Miller, die dit soort initiatieven in gang heeft gebracht net vandaag is ontslagen en in zijn gevolg weblog inc. oprichter Jason Calacanis is opgestapt. Desondanks waren de AOL'ers zeer vrolijk en enthousiast. Het zal mij niet verbazen als zij hun comeback voorspoedig zullen voortzetten

  geplaatst op
 • Hey Marco,

  Het feest was geweldig.

  Hier de foto's (een aantal van het feest) http://www.flickr.com/photos/patrickdelaive/

  Ik kom je graag een keer uitleggen hoe we hier de wereld mee gaan veroveren, maar ik heb nu al 24 uur niet geslapen....

  geplaatst op
 • Kijk, dat wilde ik zien, top! En is goed hoor, ga eerst maar een paar uurtjes slapen ;-)

  geplaatst op
 • Niet om de kift, maar volgens mij had Herbert Blankensteijn gisteren de primeur om 8 uur met de De Elektronische Eeuw electronische eeuw bij BNR nieuwsradio. Daar had hij Boris live in de uitzending.
  Overigens was Yme er ook.

  geplaatst op
 • Okay, dank voor de update Gijsbregt. Ik had Herbert gisteren gemist; zal zo nog eens gaan luisteren!

  geplaatst op
 • Hey you white trash :-) Fleck gecrashed (?) Bij mij de melding: too many connections.

  Ik ben ook erg nieuwsgierig.

  geplaatst op
 • De gebrekkige IE-ondersteuning vind ik wel echt een grote misser. Als zoiets echt een succes moet worden, dan zou ik er voor zorgen dat het op launchdate in ieder geval voor 90% van de gebruikers werkt.

  Want als men iets dat groots is aangekondigd gaat uitproberen, en het blijkt dan niet te werken... ai ai ai. Ik blijf voorlopig nog wel even sceptisch in ieder geval.

  Liever een bescheiden launch met een goed product, dan een kickoff op TechCrunch en vervolgens eigenlijk nog een hoop werk te doen hebben.

  geplaatst op
 • Toch spijtig: too many connections nu op de site van Fleck...

  geplaatst op
 • Niet zo stijlvol inderdaad. Maar op zich, een standaard Mysql configuratie pakt iets van 200 gelijktijdige verbindingen. Dan is het voor sommigen misschien wel een hoopgevende mededeling ;-)

  geplaatst op
 • Wie had de echte primeur eergisteren ;)
  Fleck about to launch

  geplaatst op
 • Ik heb me zojuist verdiept in de werking en het enige zinvolle voor de mainstream wat ik me kon indenken is het opslaan van een password en loginnaam bij een pagina, maar dat is niet echt aan te raden aangezien het op basis van cookies werkt. Daarnaast vind ik het wel erg veel bombarie voor een plug-in die voor 92% van de internetters niet bruikbaar is. Ik ben echt benieuwd naar leuke voorbeelden...

  geplaatst op
 • Hallo allemaal, we zijn nog steeds aan het bekomen van gisteravond, en de server ook. Natuurlijk is het jammer dat de technologie nog niet werkt met Explorer en daar werken we dan ook hard aan. Ik vermoed dat zowel de Extensie als de website helemaal Explorer compatible is voor het einde van volgende week. Als je Explorer hebt kun je zelfs al de Plug-in installeren (doorgestreept maar link werkt wel) en er mee spelen.

  geplaatst op
 • Ik sluit me bij Diederick aan, kan weinig nuttigs ontdekken aan de hele applicatie.
  'Memo's plakken' op websites, en dan??

  geplaatst op
 • Zeg uuh, ik hou gewoon van pizza. Dat Boris en Patrick erbij zitten kan ik ook niets aan doen!

  geplaatst op
 • Marie-Claire teste Fleck.com en besprak dat vanavond in Radio Online.

  geplaatst op
 • Ziet er naar uit dat Fleck.com het in zijn huidige vorm niet gaat redden:


  (...) De huidige derde versie is volgens de internetondernemer wel goed, maar er zal een partij moeten komen die “ermee aan de slag gaat”. Daarom proberen de eigenaren de site nu te verkopen, zodat ze zich ook op andere zaken kunnen richten. Patrick de Laive, de mede-oprichter, vertelt ons dat er in totaal 225.000 euro is opgehaald. Op Techcrunch staat foutief dat er 1,23 miljoen dollar geinvesteerd is. Waarschijnlijk haalt die site het geinvesteerde bedrag en de waardering door elkaar. De investering werd tegen een waardering van 1 miljoen euro gedaan. (...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.