Fleck gelanceerd op TechCrunch Party in New York

16 november 2006, 23:44

Fleck gelanceerd op TechCrunch Party in New YorkEmerce had zojuist de primeur en weet nog voordat de mannen in hun witte pakken de TechCrunch Party in New York betreden, te melden dat Fleck is gelanceerd. Inmiddels maken ook TechCrunch en andere blogs melding van de lancering.

Waar hebben we het eigenlijk over? Mede-oprichter Patrick de Laive omschrijft Fleck als volgt: “We leggen een tweede laag over het internet heen met de mening van gebruikers. Het is een manier om je commentaar te geven op andere websites. Met Fleck kun je dat commentaar integreren in een website in plaats van je mening te geven via email.” Fleck kan worden omschreven als een zogenaamde ‘web annotatietoepassing’ oftewel een manier om (virtuele) memobriefjes op websites te plakken.

Niet nieuw, maar volgens TechCrunch is Fleck laagdrempeliger dan concurrerende diensten als TrailFire, Diigo en Stickis.

Fleck is een initiatief van Boris Veldhuijzen van Zanten en Patrick de Laive. De laatste tijd zie ik echter ook steeds vaker de jongens van BlueAce er een pizza eten dus ik heb zo’n vermoeden dat Fleck inmiddels uit minimaal 4 mensen bestaat. Heren, heel veel succes en ik laat me binnenkort graag uitleggen waarom jullie hiermee de wereld gaan veroveren!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

15 Reacties

  BasPaauw

  Ik kom net terug van het feestje en kan melden dat de witte pakken inmiddels een stuk minder wit zijn. Fleck was met vier man aanwezig op de Techcrunch party. Robert (Blue Ace) was ook een van de vier. Hij vertelde me dat mensen in de rij stonden om een e-mailadres op een van de witte pakken achter te laten om daarmee een Fleck pro-account te verkrijgen. Terwijl andere web2.0 een eigen presentatietafeltje hadden gehuurd op het “feest” kregen de jongens van fleck toch duidelijk de meeste aandacht met hun actie.


  17 november 2006 om 05:57
  media

  Had het graag gezien, 4 van die maffe Nederlanders die helemaal in het wit het feest kwamen binnenwandelen. Leuke actie!

  Je plaatst “feest” nadrukkelijk tussen quotes; het was blijkbaar niet echt een feest of vergis ik me? Zag wel de enorme gastenlijst (500+ deelnemers).


  17 november 2006 om 06:00
  Erik

  Toch vraag ik me af, “where’s the money”. En dat moet er toch zijn want vanaf het begin dat ik de fleck blog volg, hebben ze het ove financieringsrondes. Ik zie het in ieder geval niet. Maar hopelijk heb ik het mis.


  17 november 2006 om 06:01
  media

  Zit net de diverse comments te lezen op TechCrunch en zie dat ze overwegend positief zijn. Jammer dat het in IE7 allemaal nog niet echt lekker loopt; ik zie, net als veel van de commenters, wel dat de laagdrempeligheid (je hoeft je bij Fleck niet noodzakelijkerwijs in te loggen om het te kunnen gebruiken) wel eens het verschil zouden kunnen maken tov de concurrentie. Wat ik me nog wel afvraag is of veel mensen dit soort annotatietoepassingen gaan gebruiken. Ik merk dat ik altijd enthousiast begin met dit soort toepassingen maar na verlop van tijd weer terugval naar mijn basis set aan vertrouwde tools.

  Heeft iemand er al mee kunnen spelen?


  17 november 2006 om 06:05
  BasPaauw

  Het was meer een kleine Web2.0 beurs dan een feest. Ik heb met verschillende bedrijfjes gepraat en met enkele VC’s. Opvallend tussen de verschillende partijen was AOL met een flinke delegatie. Zij waren met name hun API’s aan het promoten, de nieuwe Instant Messenger, en de video search dienst. Saillant detail was dat de CEO van AOL, Jonathan Miller, die dit soort initiatieven in gang heeft gebracht net vandaag is ontslagen en in zijn gevolg weblog inc. oprichter Jason Calacanis is opgestapt. Desondanks waren de AOL’ers zeer vrolijk en enthousiast. Het zal mij niet verbazen als zij hun comeback voorspoedig zullen voortzetten


  17 november 2006 om 06:23
  media

  Okay, dank voor de update Gijsbregt. Ik had Herbert gisteren gemist; zal zo nog eens gaan luisteren!


  17 november 2006 om 07:17
  Annet

  Hey you white trash 🙂 Fleck gecrashed (?) Bij mij de melding: too many connections.

  Ik ben ook erg nieuwsgierig.


  17 november 2006 om 07:33
  Pelle

  De gebrekkige IE-ondersteuning vind ik wel echt een grote misser. Als zoiets echt een succes moet worden, dan zou ik er voor zorgen dat het op launchdate in ieder geval voor 90% van de gebruikers werkt.

  Want als men iets dat groots is aangekondigd gaat uitproberen, en het blijkt dan niet te werken… ai ai ai. Ik blijf voorlopig nog wel even sceptisch in ieder geval.

  Liever een bescheiden launch met een goed product, dan een kickoff op TechCrunch en vervolgens eigenlijk nog een hoop werk te doen hebben.


  17 november 2006 om 08:17
  chi666

  Toch spijtig: too many connections nu op de site van Fleck…


  17 november 2006 om 09:47
  Ulco

  Niet zo stijlvol inderdaad. Maar op zich, een standaard Mysql configuratie pakt iets van 200 gelijktijdige verbindingen. Dan is het voor sommigen misschien wel een hoopgevende mededeling 😉


  17 november 2006 om 10:25
  diederick

  Ik heb me zojuist verdiept in de werking en het enige zinvolle voor de mainstream wat ik me kon indenken is het opslaan van een password en loginnaam bij een pagina, maar dat is niet echt aan te raden aangezien het op basis van cookies werkt. Daarnaast vind ik het wel erg veel bombarie voor een plug-in die voor 92% van de internetters niet bruikbaar is. Ik ben echt benieuwd naar leuke voorbeelden…


  17 november 2006 om 12:50
  Boris

  Hallo allemaal, we zijn nog steeds aan het bekomen van gisteravond, en de server ook. Natuurlijk is het jammer dat de technologie nog niet werkt met Explorer en daar werken we dan ook hard aan. Ik vermoed dat zowel de Extensie als de website helemaal Explorer compatible is voor het einde van volgende week. Als je Explorer hebt kun je zelfs al de Plug-in installeren (doorgestreept maar link werkt wel) en er mee spelen.


  17 november 2006 om 14:22
  Dudok

  Ik sluit me bij Diederick aan, kan weinig nuttigs ontdekken aan de hele applicatie.

  ‘Memo’s plakken’ op websites, en dan??


  17 november 2006 om 18:37
  Robert

  Zeg uuh, ik hou gewoon van pizza. Dat Boris en Patrick erbij zitten kan ik ook niets aan doen!


  17 november 2006 om 20:29

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!