Postbank biedt overzicht geldautomaten via Google Maps

Postbank biedt overzicht geldautomaten via Google Maps

Postbank biedt overzicht geldautomaat via Google MapsGeen idee of de Postbank er al een persbericht over heeft verstuurd (ik heb in ieder geval nog niets gezien), maar het viel me gisteravond op dat je via klantenservice van postbank.nl kunt doorklikken naar het zoeken van een geldautomaat via Google Maps.

Het lijkt er op dat zowel de geldautomaten van de Postbank als van de ING Bank zijn opgenomen. Heb uiteraard ook even gekeken of de geldautomaat bij mij op de hoek er op staat en jawel, Beethovenlaan 62 in Arnhem staat er netjes op. Nu nog een mobiele versie en dan is het helemaal compleet!


Geplaatst in

DelenEr zijn 20 reacties op dit artikel

 • Grappig dat je je afvraagt of de Postbank er al een persbericht aan gewijd heeft. Er is ook een nieuwe site met Google Earth van BN'ers: casabobo.nl. Die hebben wel een persbericht, maar de site werkt niet.

  geplaatst op
 • Ik ben inmiddels zo gewend dat ik eerst een persbericht ontvang voordat ik iets nieuws ontdek dat het me inderdaad verbaasde ;-)

  geplaatst op
 • @Marco ik ook. Intussen werkt de site.

  geplaatst op
 • Ik heb inderdaad het persbericht van casabobo.nl ook voorbij zien komen. De site brengt op basis van Google Maps de woningen van bekende Nederlanders in beeld en zou volgens het bericht "een uitgebreide zoekfunctie bieden waarmee BN’ers op basis van categorie, regio, naam en woonplaats kunnen worden gevonden. De regio’s waar zich relatief veel bobo’s ophouden, zijn speciaal aangeduid: De grachtengordel van Amsterdam, politiek Den Haag en het Gooi zijn gemakkelijk af te speuren naar bekendheden. Op dit moment zijn er zo’n 90 bobo’s vermeld op de website. Deze zijn verdeeld in de categorieën acteurs, artiesten, politici, presentatoren, sporters, hotspots, bedrijfsleven en overigen. Casabobo.nl toont naast de woonlocaties van de BN’ers ook foto’s van de auto’s waarin de betreffende personen rijden. Bezoekers kunnen reageren op de huizen en auto’s van de bekende Nederlanders en zelf een bijdrage toevoegen door een locatie of foto in te sturen. Na verificatie wordt de bijdrage toegevoegd aan het bestand. Op verzoek verwijdert Casabobo de gegevens van de persoon in kwestie."

  De site is nog steeds uit de lucht en dat verbaasd me eerlijk gezegd niets.

  geplaatst op
 • Een mobiele versie met niet alleen Postbank & ING, maar alle banken. Da's pas handig.

  geplaatst op
 • Een Points Of Interest (POI) bestand voor je navigatie systeem is natuurlijk nog veel handiger.

  geplaatst op
 • Ik gebruik nu al een tijdje Google Maps op mijn Nokia N91 en ik moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben. Zou helemaal top zijn als de GPS hieraan wordt gekoppeld en dit soort applicaties zoals hierboven eenvoudig zijn op te vragen. Ik zie het somber in voor TomTom!

  geplaatst op
 • Grappig dat je dat zegt Marco. Ik had vanmorgen nog die discussie over TomTom en ontwikkelingen zoals Google Maps.

  geplaatst op
 • Tenzij iemand even een Google-Earth-to-POI-converter weet te bouwen, uiteraard updatebaar via GPRS. Dan, ja dán heb je echt wat.

  geplaatst op
 • Marco: Laat Google dat nou net zelf hebben gelanceerd. Alhoewel, voorlopig alleen voor 1 mobiel van 1 provider (http://googleblog.blogspot.com/2006/11/get-lost.html). Even wachten nog.

  geplaatst op
 • @Casper: dank voor de link, dat is inderdaad wel toevallig!

  @Michel: het gaat inderdaad snel nu met Google Mobile Maps. Als je ziet voor welke toestellen het nu al geschikt is!

  geplaatst op
 • Ah, lees nu net ook de weblog van Yme over dit onderwerp:

  (...) It’s hard to enter a starting point if you don’t know where you’re starting from. We think that integrating GPS capabilities into Google Maps for Mobile will make our phones much smarter — and you’ve told us that too.

  When you use Google Maps on the Helio Drift you always know where you are. Start Google Maps and a blue dot is placed on the map at your current location. You can even see yourself move on the map as you change location. Say goodbye to sore thumbs from having to constantly type in your location. (...)

  geplaatst op
 • Goh, waar zouden ze dit nu vandaan hebben?

  geplaatst op
 • Kijk bij Zibb weten ze tenminste hoe het hoort.

  geplaatst op
 • Nu is inderdaad niet zo netjes met vermelden bron. Zo had ik een artikel geschreven: Spel veroorzaakt misselijkheid door realisme. Persberichtje eruit gegooit naar nu etc. Nu had het inderdaad overgenomen, maar even bronvermelding erbij ho maar.

  Schaamteloos nieuws jatten van nu.nl is in mijn ogen dan ook geoorloofd, aangezien er 10-tallen voorbeelden zijn dat zij dat zelf ook doen. Echter is strookt dat niet geheel met mijn gevoel voor ethiek, dus vermeld zelf altijd netjes de bron.

  geplaatst op
 • En webwereld denkt, ach laten we eens gaan bellen met de Postbank. Het gaat blijkbaar in totaal om 2750 pinautomaten, waarvan 650 automaten bij de Albert Heijn. Woordvoerder van de Postbank, Harold Reusken laat weten dat de Postbank altijd op zoek is naar nieuwe innovatieve diensten. "Het is puur service voor de klant en we maken gewoon gebruik van een innovatie van Google."

  geplaatst op
 • @ Marco Derksen; Zibb weet dan misschien wel dat het netjes is om aan bronvermelding te doen, de rest van het bericht bevat toch 2 grove fouten:
  1 inloggen om bij de klantenservice te komen? Waar halen ze het vandaan?! en
  2 pin automaten van ING? Die zijn toch echt van ING Bank, zit toch wel degelijk iets verschil in.

  geplaatst op
 • Over mobile maps, volgens mij had Vodafone Live in 2005 ook een functie die aan de hand van de mast bepaalde welke kaart getoond moest worden. Ik weet nog dat ik tijdens de treinreis met een glimlach (gadgetfactor) mijn mobiel heb zitten bekijken. Dus die combi was ook al eerder gelegd, en nu zoals eerder beschreven: POI.

  geplaatst op
 • Opmerkelijk, Casabobo, een website die vorige week nog de woonhuizen van bekende Nederlanders liet zien, heeft zichzelf omgevormd tot sociale netwerksite. De bekende Nederlanders zijn inmiddels verdwenen en hebben plaats gemaakt voor 'gewone' Nederlanders. Slimme marketingstrategie ;-)

  geplaatst op
 • kijk op http://www.pinpointer.nl deze site kan je alle pinautomaten vinden en coffeeshops vinden
  via google maps

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.