Stemmachtigingen verkocht op Marktplaats.nl

9 november 2006, 09:13

Op de veilingsite Marktplaats.nl verkopen particulieren volmachten voor de Tweede Kamerverkiezingen. Zo konden mensen de stem kopen van een inwoner van Den Bosch. “De volmacht is voor de hoogste bieder met een minimumbod van 50 euro”, schreef de aanbieder in zijn advertentie.

De advertentie stond ruim een week online op de veilingsite voordat het enkele momenten geleden werd verwijderd.

(klik voor een grotere versie)

Marktplaats.nl heeft een beleid waarbij het zelf niet actief op zoek gaat naar illegale advertenties. “Je kunt ze moeilijk allemaal traceren, er worden bijna twee nieuwe advertenties per seconde geplaatst”, zei directeur Oscar Diele enkele weken geleden in de krant Metro, toen er ophef ontstond over de verkoop van illegale waar op de veilingsite.

“Gebruikers moeten om te beginnen akkoord gaan met een verklaring voordat ze kunnen handelen. Hierin staat dat niets wat in de Nederlandse wet verboden is op onze site mag komen te staan”, aldus Diele in Metro. “We gaan af op tips van gebruikers en er zijn deskundigen die de site in de gaten houden. Zoals de inspectie, die kijkt of er geen dieren worden verhandeld.” (via eBase)

Categorie
Tags

2 Reacties

  Savage

  Er woont inderdaad een R.Panen in Den Bosch 🙂


  9 november 2006 om 10:56
  cindy

  I think we have to go back to the most trusted method of using finger prints for all kinds of legal ’transactions’ such as prisioners, voters, even politicians (Hirshi Ali case), or the Chinese (claimed he is Dutch) prisioner in Thailand …


  9 november 2006 om 13:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!