Intel bundelt web 2.0 software

Intel bundelt web 2.0 software

Intel heeft aangekondigd een softwarebundel vol Web 2.0 software op de markt te zetten, speciaal voor MKB bedrijven. De bundel krijgt de naam SuitTwo en bevat applicaties van Six Apart (weblog), Socialtext (wiki), NewsGator (RSS reader) en SimpleFeed (RSS feeds). De functionaliteiten van de applicaties zijn technisch gezien ‘in elkaar geschoven’ en hebben nu 1 interface. Dit vergemakkelijkt het onderhoud van de pakketten. Voor deze integratie en de ondersteuning werkt Intel samen met open source provider SpikeSource.

Intel lijkt me niet het meest voor de hand liggende bedrijf om met een dergelijke introductie te komen, maar zinvol is het wel. De kosten van het pakket komen uit tussen de € 136 en € 156. Bron: Cnet News.

Update: CNET heeft een video-interview online gezet met Lisa Lambert (Managing Director van Intel) en Kim Polese (SpikeSource).


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Leuk om te horen dat zo'n grote partij als Intel ook actief is op het web 2.0 gebied. Hopenlijk zal dit weer een en ander aanwakkeren.

    Overigens, hier valt te lezen dat het pakket waarschijnlijk ongeveer 15 euro per maand per gebruiker gaat kosten.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.