Intel bundelt web 2.0 software

8 november 2006, 12:20

Intel heeft aangekondigd een softwarebundel vol Web 2.0 software op de markt te zetten, speciaal voor MKB bedrijven. De bundel krijgt de naam SuitTwo en bevat applicaties van Six Apart (weblog), Socialtext (wiki), NewsGator (RSS reader) en SimpleFeed (RSS feeds). De functionaliteiten van de applicaties zijn technisch gezien ‘in elkaar geschoven’ en hebben nu 1 interface. Dit vergemakkelijkt het onderhoud van de pakketten. Voor deze integratie en de ondersteuning werkt Intel samen met open source provider SpikeSource.

Intel lijkt me niet het meest voor de hand liggende bedrijf om met een dergelijke introductie te komen, maar zinvol is het wel. De kosten van het pakket komen uit tussen de € 136 en € 156. Bron: Cnet News.

Update: CNET heeft een video-interview online gezet met Lisa Lambert (Managing Director van Intel) en Kim Polese (SpikeSource).

Robert de Boer
eigenaar bij Lead Today

Robert de Boer is oprichter van Lead Today (voorheen New Kitd), een bureau voor online leadgeneratie. Lead Today heeft één doel: leads genereren op uw website. Veel mensen bezoeken en verlaten een website zonder er iets te doen of achter te laten. Lead Today pakt dit probleem aan. Een mix van techniek, vormgeving, content en redactie verandert anonieme websitebezoekers in gekwalificeerde leads. Met onze modulaire aanpak kunt u leadgeneratie stap voor stap integreren in uw bestaande website of een compleet nieuwe website bouwen. Robert de Boer studeerde Bedrijfskundige Informatica en vulde deze opleiding aan met de Post HBO CRM opleiding (Beeckestijn Business School). Eerder werkte hij voor bureau's als Lectric, E-Village en Branddoctors. In 2006 werd hij onderscheiden met de DeMeter Award 2006, een vakprijs voor 'aanstormend marketingtalent'. Hij is tevens bestuurslid bij DeMeter, met innovatie als portefeuille, en was een van de initiefnemers van Resultblog, hét weblog over direct-marketing.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!