What’s in a name?

What’s in a name?

Een bekende marketing urban legend is dat de Chevrolet Nova door zijn naam erg slecht verkocht in Spaans sprekende landen (No va = Rijdt niet). Hoewel dit in werkelijkheid niet blijkt te kloppen, staat dit toch bovenaan de top 10 van marketingflops die op meerdere websites terug te vinden is. Ook wordt het als voorbeeld gebruikt in marketing tekstboeken om aan te geven dat marketeers niet alleen de naam van een produkt in de thuismarkt moeten testen, alvorens het te lanceren.

Een dergelijke fout is nu ook door een Chinese marketeer gemaakt. Deze week lanceerde Shanghai Automotive Industrial Corporation hun nieuwste model, gebaseerd op de Rover 75. De Engelse naam is Roewe 750, daar is niets mis mee. Maar in China, de markt waar deze auto vooral verkocht gaat worden, is de merknaam Rong Wei. Ik vraag me af hoeveel buitenlanders en Chinezen die Engels spreken in een auto willen rijden die ‘Wrong Way’ heet.
(Bron: Shanghaiist)


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Zo heb ik mij laten vertellen dat Rabo in het portugees 'kont' betekent. Dat geeft de opdruk op menig wielrenbroekje opeens een veel logischer betekenis..

  geplaatst op
 • In dit kader is ook de top-10 van 'foute' domeinnamen, die DutchCowboys van de week vermeldde, het bekijken waard. Quote:

  De goede domeinnaam is van groot belang voor je project.
  Soms gaat dat mis :
  1. Een site ‘Who Represents‘ waar je een agent kan vinden die een beroemheid vertegenwoordigt. Hun domeinnaam :www.whorepresents.com

  Zie DutchCowboys voor de andere 9.

  geplaatst op
 • @Anders: wel je bronnen bijhouden, dan wist je het een paar maanden eerder :-)

  geplaatst op
 • Lol :) Ik denk, "kom hier met die group hug", krijg je dit weer :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.