Robert de Boer wint DM-kei 2006

Robert de Boer wint DM-kei 2006
, ING Groep
@evr

Marketingfactsblogger Robert de Boer, eigenaar van NewKitd, won gisteravond tijdens een drukbezochte DeMeter-bijeenkomst de ‘DM-kei van 2006’. Resultblog deed gisteren live verslag. Er zou een spectaculaire video-impressie zijn vertoond van persoonlijke sessies van de genomineerden Robert de Boer, Helga Voogd en Dennis Kramer met de jury medio september. Wellicht verschijnt deze binnenkort op YouTube, ik ben wel benieuwd.

Robert: Hartelijk gefeliciteerd met deze mooie prijs! Zoals je zelf al aangaf een mooie stimulans voor je werk.


Geplaatst in

DelenEr zijn 27 reacties op dit artikel

 • Ik heb je gisteravond laat al even telefonisch kunnen feleciteren maar bij deze ook via dit kanaal de complimenten Robert. Ben er trots op je bij de club te hebben!

  Ben inderdaad ook wel benieuwd naar die video-impressies, komen die nog online Robert of Allard?

  geplaatst op
 • Robert de Boer (eigenaar New Kitd) is bestuurslid Innovatie bij DeMeter. DeMeter is een marketing vakvereniging met als focus 'de toekomst van DM'. Ieder jaar worden er thema-avonden georganiseerd over wisselende onderwerpen.

  Robert is tevens genomineerd voor de DeMeter Award 2006, een prijs voor 'aanstormend marketing talent'. Deze prijs zal op 25 oktober aanstaande uitgereikt worden.

  Zou zijn functie iets te maken hebben met de prijs?

  geplaatst op
 • Wordt achter de schermen druk aan gewerkt... Het filmpje is gemaakt in opdracht van DeMeter, dus er moet nog even overlegd worden, onder meer over rechten...

  geplaatst op
 • Congrats Robert!

  geplaatst op
 • Beste 'Internet- Marketing',

  De verkiezing van het DM Talent van 2006 is gedaan door een onafhankelijke jury, bestaande uit: Renate Voigt, Antal de Waij, Pim van der Vorst, Arjo van der Gaag en Frans Reichardt. De vereniging DeMeter is alleen organisator van de verkiezing en heeft zich op geen enkele manier bemoeid met de jurering. Je kunt dat bij de jury navragen.

  De functie van Robert bij DeMeter heeft er in zoverre mee te maken dat deze extra werkzaamheden hem blijkbaar extra punten hebben opgeleverd van de jury.

  Groet,

  Robin J. Riemslag
  Bestuurslid DeMeter

  geplaatst op
 • Beste Robert,

  Jij als bestuurslid bent natuurlijk ook niet echt onafhankelijk, maar toch bedankt voor de toelichting. Nog een opmerking:

  De laatste zin in je reactie:

  De functie van Robert bij DeMeter heeft er in zoverre mee te maken dat deze extra werkzaamheden hem blijkbaar extra punten hebben opgeleverd van de jury.

  Ik ben benieuwd hoeveel extra punten?:)

  geplaatst op
 • Sorry het is Robin.

  geplaatst op
 • Hi Internet-marketing,

  Hoeveel extra punten zijn activiteiten voor DeMeter op hebben geleverd, kun je echt het beste aan de jury vragen. Nogmaals, de vereniging heeft geen enkele invloed op de uitslag.

  geplaatst op
 • Als lid van de jury ben ik vanaf het eerste tot en met het laatste moment betrokken geweest bij het jureringstraject. Het feit dat Robert actief is binnen DeMeter, heeft bij zijn uitverkiezing geen rol gespeeld. Dit aspect hebben wij in de jury besproken, zoals we dat ook vorige jaren hebben gedaan op momenten dat een DeMeter-lid als kandidaat werd aangedragen. Zoals vorig jaar het geval was met Mireille van Gorkum.

  De jury heeft zich gerealiseerd dat de uitverkiezing van een toevallig ook nog actief DeMeter-lid tot discussie zou kunnen leiden.
  Uiteindelijk was en is de jury van mening dat dit geen rol mocht spelen in onze besluitvorming. Noch in het voordeel noch in het nadeel van de kandidaat. Anders zou de bizarre situatie kunnen ontstaan dat de beste kandidaat niet de DeMeter Award zou krijgen, juist omdat hij/zij actief is binnen DeMeter. Dan zou je iemand ervoor straffen. Is dat fair?

  De jury laat dit aspect (DeMeter-lidmaatschap of niet) niet meewegen in de jurering. Zij is ervoor om uit de aangedragen kandidaten talenten te nomineren en om uit de genomineerden uiteindelijk één dm-talent te kiezen. Dat is naar eer en geweten gebeurd.

  Discussie op dit punt is trouwens goed en welkom. Zolang het de uitverkiezing van Robert de Boer niet overschaduwt. Robert is door de jury unaniem gekozen tot winnaar. Een terechte winnaar, want een groot dm-talent, zoals eerdere winnaars Jochem de Gruyter en Roeland Verboom dat ook waren.

  geplaatst op
 • Ere wie ere toekomt!

  gefeliciteerd Robert.

  geplaatst op
 • Robert moet een extra hypotheek nemen op het huis dat ie nog niet heeft om de schulden af te betalen die hij heeft gemaakt om de jury om te kopen. Is het nou goed? Denk nog nou toch es na, lieve internetmarketierder, kruip eens achter je internet vandaan, haal eens een frisse neus om de spinnewebben in je kop op te ruimen. Wat voor belang zouden de juryleden - allemaal nette mensen, met nette banen en giga reputaties - er nu bij hebben om in een goed blaadje te komen staan bij DeMeter? Bij een vorige jurering hebben we het er even over gehad: mag een actief DeMeter-lid genomineerd worden? We haalden de schouders op, en zeiden, ja natuurlijk. De betrokkene werd genomineerd en kreeg tenslotte de prijs niet. Dat iemand actief is voor het vak is natuurlijk mooi, maar niet doorslaggevend, dat zou zelfs een internetmarketeer kunnen beseffen. Verder vind ik het laf om dit soort suggesties te doen zonder je zelf bekend te maken.

  geplaatst op
 • @internet-marketing

  Ik kan me voorstellen dat je dit zegt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik toen ik zag dat één van de andere genomineerden een actief DeMeter-lid is en ook nog eens sponsor is van de DeMeter, ik ook dacht dat dat wel eens tot doorgestoken kaart zou kunnen leiden.

  Ondanks dat ik gisteren natuurlijk teleurgesteld was dat ik niet het beeldje in ontvangst kon nemen, ben ik er echter van overtuigd dat de jury integer gehandeld heeft!

  Ik zou ook niet willen dat de uitverkiezing van Robert overschaduwd wordt door dit soort discussies. Dus laten we hier mee stoppen.

  Robert nogmaals gefeliciteerd jongen!

  geplaatst op
 • Ajo zei: Denk nog nou toch es na, lieve internetmarketierder, kruip eens achter je internet vandaan, haal eens een frisse neus om de spinnewebben in je kop op te ruimen. Wat voor belang zouden de juryleden - allemaal nette mensen, met nette banen en giga reputaties - er nu bij hebben om in een goed blaadje te komen staan bij DeMeter?

  Ik heb het advies opgevolgd en ben een stukje gaan fietsen. Ook na deze fietstocht begrijp ik er niets van. Als jury moet je nooit willen dat iemand die werkzaam is bij het bedrijf die de prijs uitreikt mee dingt. Als deze dan ook nog sponsor is van het evenement maakt dit het wel een hele ongeloofwaardige zaak.

  Een werknemer van De-Meter en tevens sponsor heeft de prijs gewonnen. Toch?

  Ajo zei: Verder vind ik het laf om dit soort suggesties te doen zonder je zelf bekend te maken.


  Hierbij nog even mijn contact gegevens:)

  Niels Kuijper
  Lucebertstraat 3
  1321SP Almere
  .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)
  6Web
  kvk 390742670000

  geplaatst op
 • Sportieve reactie van je, Dennis.

  Dat brengt me tot een toevoeging op mijn eerdere posting: ook Dennis en Helga waren uitstekende kandidaten. Vergeet niet dat zij gekozen zijn uit totaal 19 kandidaten.
  Ik ga niet zeggen: "Een nominatie op zich is toch ook al een prijs", want dat is aardig bedoeld, maar de realiteit is anders. Volgend jaar weten veel mensen nog wel wie de winnaar was, maar niet wie de andere genomineerden waren.

  Het kan niet anders dan dat dit voor Helga en Dennis een grote teleurstelling is. Een anti-climax na enkele maanden roze-wolkgevoel. Dan toch zo'n posting als van Dennis, da's klasse.

  Als jurylid zou ik trouwens iedereen willen oproepen volgend jaar meer kandidaten aan te dragen, uit alle (dm-)hoeken en gaten van Nederland. Het kan niet anders of er is nog heel veel dm-talent dat tot nu toe een beetje verborgen is gebleven. Trek ze uit de schaduw en plaats ze in de spotlights!

  geplaatst op
 • Maar waarmee of waarvoor heeft hij nu precies de prijs gewonnen? dat kan ik nergens vinden...

  @Niels Kuiper: ga fietsen man...

  geplaatst op
 • Goede vraag van Maarten. Daar gaat het om.
  @Robin Riemslag: is het mogelijk het juryrapport online te plaatsen? Of is dat vertrouwelijk?
  (wil je wel even de tekst eruithalen waarin de juryleden Robert bedanken voor onze groepsbezoekjes aan YabYum?)

  @Niels Kuijper: DeMeter is geen bedrijf en Robert is geen werknemer van DeMeter.

  geplaatst op
 • Robert de Boer (eigenaar New Kitd) is bestuurslid Innovatie bij DeMeter. DeMeter is een marketing vakvereniging met als focus 'de toekomst van DM'. Ieder jaar worden er thema-avonden georganiseerd over wisselende onderwerpen.

  en hij is sponsor van De Meter.

  geplaatst op
 • Juryrapporten worden uiterlijk morgen op de website van DeMeter geplaatst.
  http://demeter-online.com/

  geplaatst op
 • Toch alvast het rapport van Robert:

  Beoordeling DeMeter Award 2006

  Juryrapport Robert de Boer

  Robert denkt goed na over de consequenties van het DM vak. Is een rasondernemer die op integere wijze vertelt over de nieuwe direct marketing mogelijkheden.

  Hij is niet van zijn stuk te brengen en hij bewijst dat oude DM-technieken niet over boord hoeven te worden gegooid om succesvol te zijn in de 'nieuwe wereld'. Robert is zeer evenwichtig en wijs voor zijn nog maar 22 jaren en overtuigd met een visie die verankert is in de traditionele Direct Marketing.

  Het advies van de jury is om door te gaan met zijn multi-talent inzet en zendingsdrang om te vertellen over dit prachtige vak en om presentatie trainingen te gaan volgen om dit beter over de bühne te krijgen bij toehoorders.

  geplaatst op
 • Deel 2 rapport:

  Aanvulling andere juryleden:

  Vakman met lef en vernieuwingsdrang die niet alleen innovatie maar ook de combinatie van nieuw en oud (ervaring en uitdaging) hoog in het vaandel heeft staan. Het hoofd loopt als het ware over van kennis echter ontbreekt er nog iets aan de verbale overtuigingskracht.

  Robert is een DM-talent met lef. Koos al tijdens zijn studie voor het ondernemerschap.
  Staat middenin de wereld van online communicatie met e-mail marketing, weblogs en wiki's, zonder zich af te keren van traditionele DM-kennis en -ervaring.
  Spreekt dan ook bewust van 'online direct marketing'.
  Is enthousiast en denkt in kansen en mogelijkheden. Heeft hierdoor ondanks zijn jonge leeftijd al bewezen zijn vak te verstaan.

  geplaatst op
 • Robert!! First Of All: Van Harte Gefeliciteerd jongen! Helaas kon ik, zoals ik al eerder aankondigde, er niet bij zijn. Ik hoop dat het ook een gezellige avond is geweest.

  Voor wat betreft de onafhankelijkheidsdiscussies: daar zou ik me niet zoveel van aantrekken. Egbert-Jan van Bel heeft in 2004 een vergelijkbare situatie gehad met de uitreiking van de Marketing Literatuur Prijs. Zijn baas zat toen in de jury. Maar ja, het was nou eenmaal het beste boek, wat moet je dan doen als jury. Je wilt toch gewoon dat de beste wint? Daarom ben je jury lid geworden. De wereldjes zijn echter wel klein en er zijn dus vaak wel allerlei verbanden te vinden. Don't worry, be happy.

  Geniet van het moment!

  Erwin

  geplaatst op
 • @Allard: Rechtenkwestie op video? Ik hoop het dit een grapje is.

  geplaatst op
 • @Erwin: ik maak nooit grapjes... Als je in een video beeldmateriaal van andere bronnen verwerkt, kun je met rechtenkwesties te maken krijgen. Niet zo gek, toch? Maar dat is iets tussen DeMeter als opdrachtgever en het bedrijfje dat de video heeft gemaakt.

  Ik heb trouwens met stijgende verbazing de complottheorieën van internet-marketing-Niels- Kuijper gelezen. Niels, ik hoop dat je ook nog voldoende tijd overhoudt om je klanten goed van dienst te zijn.

  geplaatst op
 • @Allard: ja toch wel gek in een tijd van YouTube en vrije beschikbaarheid van (video)content. Als ze er gewoon een videootje van maken met als afsluiter: 'mogelijk gemaakt door DeMeter, profs in DM'(of wat de slogan ook mag zijn), is dat toch voldoende reclame als je het rond stuurt? Er zijn nog voldoende mensen die DeMeter niet kennen. So who cares about rechten? Hoe meer mensen het zien, hoe beter. Kijk, als het nou een echte film is. Professioneel geknipt, gemonteerd. Mooie overgangen erin. Afwisselingen. Aankondigingen. Aftitelingen. Dan is het wat anders. Maar dan nog zwerft het binnen de korste keren gratis over het internet.. Het zou gewoon gratis reclame moeten zijn voor DeMeter en de Awards van dit jaar.

  geplaatst op
 • Ik heb het vermoeden dat ik als enige een objectieve visie heb in dit geval en geen bekende ben van Robert.

  geplaatst op
 • Ik ken hem ook niet en heb niks met DeMeter, dus mijn visie zal dan toch wel even objectief zijn :) Ik wil best geloven dat de jury onafhankelijk was en op eerlijke wijze tot zijn beoordeling is gekomen.

  Desalniettemin vind ik het opmerkelijk dat een vakorganisatie een vakprijs uitreikt aan een van zijn eigen bestuursleden, ook al gebeurt dat via een onafhankelijke jury. In veel soortgelijke gevallen worden mensen uit de betreffende organisatie uitgesloten van deelname, net zoals medewerkers van een reclamebureau dikwijls worden uitgesloten van deelname aan een eigen campagne. Simpelweg om alle schijn te voorkomen. Lijkt me iets voor DeMeter om over na te denken voor de toekomst.

  geplaatst op
 • Erik, Marco en álle anderen: ontzettend bedankt voor alle felicitaties en mooie reacties die ik heb mogen ontvangen! Het is werkelijk geweldig zo allemaal! Het was een prachtige avond en de dagen erna minimaal even goed. Iedereen ook via deze weg nogmaals bedankt voor deze prijs!

  Ik denk verder niet echt dat ik de aangewezen persoon ben om me te mengen in bovenstaande discussie, maar één ding zou ik wel graag willen toevoegen. Vanaf het moment dat bleek dat ik op de longlist zou staan van de Award (dus toen er nog 6 kandidaten waren), heb ik geen taken meer uitgevoerd voor DeMeter. Ik ben netjes overal buiten gehouden, tot na de uitreiking. Wellicht dat dit wel scheelt voor bovenstaande discussie?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.