YouTube voor de rechter?

YouTube voor de rechter?

Enkele Amerikaanse mediaconcerns dreigen juridische stappen te nemen tegen YouTube. De nieuwe eigenaar Google zou voor miljarden dollars kunnen worden aangeklaagd wegens het illegaal verspreiden van televisieseries en videoclips.

Het gaat om bedrijven als News Corp., NBC Universal en Viacom (MTV). Ze klagen over televisieseries en videoclips die online staan en waar geen rechten voor zijn betaald. De bedrijven onderhandelen nu afzonderlijk van elkaar met YouTube over een financiële vergoeding voor het plaatsen van filmpjes. Mogelijk willen de concerns YouTube verder onder druk zetten met juridische stappen.

Vreemd dat dit soort schadeclaims nu pas komen. ‘Geld genoeg na de overname’, is misschien de gedachte?

Bron: The Wall Street Journal / Elsevier


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Niks vreemds aan. Tot nu toe heeft YouTube altijd verlies geleden. Dan is het moeilijk om de rechter te overtuigen dat zij van jouw content profiteren, waardoor het moeilijk wordt een grote schadevergoeding te claimen.

    Nu YouTube opeens 1,65 miljard waard is, is dat argument voor de aanklagers appelt-eitje geworden. De mediaconcerns hebben er simpelweg op zitten wachten.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.