FireBrands congres aangekondigd via LinkedIn

FireBrands congres aangekondigd via LinkedIn

Wie nu op LinkedIn.com, het zakelijke netwerk met wereldwijd 7,5 miljoen gebruikers een profiel van iemand bekijkt, zal daar een kleine banner zien van het IAB (Internet Advertising Bureau) congres Firebrands, creative digital branding day, dat op 26 oktober in Panama, Amsterdam wordt georganiseerd. Erg slim van het IAB en een voorbeeld van hoe het moet. Het is immers relevante informatie, precies toegesneden op mijn profiel: land, leeftijd en achtergrond (marketing and advertising). Het is echter pas het begin van de transformatie van advertising.

In een volgende stap integreren weblogs, noem het communities, van professionals met netwerken als Linkedin. Of ontstaat er in elk geval een stevige vorm van samenwerking. Dan kunnen we niet alleen een banner van een event zien, maar onthoudt LinkedIn (of de community site) ook of we hebben geboekt. Krijgen we geen banner meer wanneer we reeds hebben geboekt of hebben aangegeven dat we niet kunnen of sowieso niet zijn geinteresseerd. En kunnen we bij een boeking zien wie van onze contacten (of contacten van contacten) hebben geboekt. Of kunnen we aankondigingen zien van sprekers (wat gaan ze vertellen). Lezen we verslagen van onze contacten (of contacten van contacten of nog verder) die er vorig jaar waren. En dan hebben we het nog alleen maar over events. Wat je nog allemaal kan doen met boeken, met nieuws, het gaat maar door, alleen maar kansen. Maar dit is dus al helemaal goed!

Elke eventorganisatie (of opleider) kan dit overigens in een p**p en een sch**t doen. Klik op ‘Your Ad here’. Drie minuten later heb je een account. Nog twee minuten later je eigen banner. Je betaalt ca 2 euro (afhankelijk van de marktwaarde op dat moment) per 1000 impressies en kan een maximum meegeven voor het dagelijks budget. Verder kan je aangeven of je per land wilt targeten, op welke industrie, op leeftijd en op geslacht. Allicht aardig om een keer te proberen. Kleine moeite, groot plezier..

Hieronder nog even de volledige pagina van een willekeurig contact van me (even netjes de naam weggepoetst) waarop de banner verschijnt:

Veel succes ermee!


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • (...) Wie nu op LinkedIn.com, het zakelijke netwerk met wereldwijd 7,5 miljoen gebruikers een profiel van iemand bekijkt, zal daar een kleine banner zien (...)

  Volgens mij is dit niet juist en zie je als bezoeker de advertentie niet op een profielpagina van een ander maar wel op je eigen profielpagina of zie ik het verkeerd?

  LinkedIn maakt overigens gebruik van Adbrite, een Amerikaanse marktplaats voor online advertenties.

  geplaatst op
 • Ben overigens wel benieuwd naar het effect van deze manier van adverteren. Igor, kun je daar tzt iets meer over zeggen?

  geplaatst op
 • Goedemorgen Marco. Ik zie de advertentie zowel op mijn eigen als op de profielpagina van anderen.

  geplaatst op
 • Ah, dank voor de update Arjan!

  Ik heb Igor een email gestuurd met de vraag naar de effectiviteit; zou aardig zijn als hij daar iets meer over kan zeggen.

  geplaatst op
 • 't is vandaag 9 december 2006 bijna 1,5 maand na firebrand. Wat denk je dat ik vandaag tegenkwam in LinkedIn?  Of zou dit al voor 2007 zijn ;-)

  geplaatst op
 • Om een duistere reden kan je campagnes geen einddatum meegeven. Gek he?

  geplaatst op
 • Goedemiddag!!

  Wat antwoorden op wat vragen:

  Wilde graag leren en zien of Linked In zou werken qua advertising. Natuurlijk tref je daar een aantal early birds, innovators en social influencers, dus die kunnen zo'n boodschap vaak weer in eigen gelederen vertellen: "hee ga jij ook naar dat FireBrands congres" ..

  Eens kijken of deze specifieke groep 'meerwaarde' heeft in advertising. Puma zou zich liever ook richten op de efluential sneakerfreakz, maar men weet vaak niet waar die potentials zitten.. dus ben je vaak overgeleverd aan massageschreeuw ...

  In dit geval was ca. 5% van de deelnemers afkomstig van Linked in. Maar het aantal views was natuurlijk minimaal. Geen massa, wel zeer gericht.

  We laten de campagne lopen t/m 31-12-2006. We willen de mensen die niet eweest zijn laten zien, dat ze iets gemist hebben. En dat ze volgend jaar de naam FireBrands herkennen c.q. herinneren.
  Ook willen we graag dat mensen die niet geweest zijn: toch naar de website komen, om de presentaties etc te downloaden. Als die weer in hun netwerk/achterban worden verspreid; betekent dat nog meer herinnering en herkenning voor FireBrands volgend jaar.

  En dat is natuurlijk ook een stukje after sales aan mensen die wel geweest zijn en de sponsors, want die krijgen nu nog steeds herkenning, erkenning etc. Er komt ook een follow up richting deelnemers nav het congres: met mini-event en een workshop. Opt-in natuurlijk: als je daar behoefte aan hebt. Een soort organisch verloop zeg maar, met weer een opbouw tot het nieuwe event.

  @Erik van Roekel: dat heet after sales ;-) Doen ze bij Volkswagen ook hoor; als je de showroom uitrijdt met je nieuwe auto, begint het tevreden stellen na de koop. En bij IN Direct doen ze dat no beter, crm is daar helemaal een 10+.

  Conclusie:
  Een pilot die weer learnings brengt. Ook een beetje een imago: je mag van IAB wel verwachten dat het nieuwe dingen online probeert. Om te leren en ervaring op te doen. Kunnen we onze ervarin weer delen met anderen, blijft eeuwig missiewerk.

  Andere logische gedachte over een expiriment:
  een experiment is om te leren, het kan nooit succesvol zijn of mislukken.

  Fijn weekend allemaal.

  Vanavond ook allemaal weer een paar uurtjes YouTube kijken, i.p.v TV? ;-)

  Cheers

  Igor

  geplaatst op
 • Dank voor je reactie Igor. Ik zou overigens wel de tekst aanpassen bij LinkedIn want een beetje suf is het natuurlijk wel als je nu iets aankondigt dat eind oktober al heeft plaatsgevonden ;-)

  Blijf het overigens wel interessant vinden dit soort experimenten. Ook de vervolgdiscussie waarin resultaten worden gedeeld is de moeite waard want kijk maar eens waar je uitkomt als je zoekt op adverteren via LinkedIn.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.