Edwin de Roy van Zuydewijn spamt heel Nederland?

Edwin de Roy van Zuydewijn spamt heel Nederland?
Heb jij vandaag toevallig ook een email gekregen van Edwin de Roy van Zuydewijn waarin hij een dringende oproep doet aan alle kiesgerechtigden? De email is uitgestuurd door Patric Roctus die namens Edwin de Roy van Zuydewijn het volgende vraagt:
(...) Zoals inmiddels bekend is geworden wil ik graag meedoen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 22 november aanstaande. Daarbij ondervinden wij aan de lopende band hindernissen waardoor deelname wordt bemoeilijkt. Om mee te mogen doen zijn in alle negentien kieskringen telkens dertig steunverklaringen nodig die op een lokaal gemeentehuis onder gelijktijdige legitimatie moeten worden getekend. (een dergelijke verklaring kunt U downloaden op nederlandseklokkenluiderspartij.com. Indien U behulpzaam zou willen zijn met een dergelijke verklaring verzoek ik PER OMGAANDE contact met mij op te nemen, opdat de coordinatie ter hand kan worden genomen. We hebben immers nog maar een dag de tijd! Bij voorbaat dank ik bij voorbaat hartelijk voor Uw hulp. Met vriendelijke groet, Edwin de Roy van Zuydewijn (...)
Ik zie dat de jongens van Commlog de email inmiddels ook hebben ontvangen. Wie nog meer?


Geplaatst in

DelenEr zijn 16 reacties op dit artikel

 • Ik zie dat Arjan Dasselaar op Quotenet ook aandacht heeft voor Edwin de Roy van Zuydewijn en zijn advocaat Patric Roctus.

  geplaatst op
 • Ik heb hem ook (een aantal keer op verschillende mailadressen) gekregen en vroeg mij af waar ze mijn mailadres vandaan hebben. Het lijkt wel erg veel op een ouderwetse spamrun..

  geplaatst op
 • Ook onze mailbox wisten ze te vinden. Ze zullen een aardig bestand hebben met adressen van weblogs e.d.

  geplaatst op
 • Michel, ik vermoed dat ze inderdaad een ouderwetse spamrum hebben gedraaid. Lijkt me voldoende reden om eens bij Patric Roctus te informeren hoe dit nu zit. Iemand al aktie ondernomen?

  geplaatst op
 • @Newzine: het aparte is dan weer dat ik hem op een mailadres krijg die niet bij een weblog hoort of daar vermeld staat.

  Zouden ze aan het scrapen geslagen zijn of gewoon een spam-cd gekocht hebben? Of is er een andere niet-spam verklaring voor..?

  geplaatst op
 • @Marco: ik heb hem al een nette mail gestuurd met de vraag waar ze de mailadressen vandaan hebben. Ik laat het weten als ik een reactie krijg.

  geplaatst op
 • Heel goed Michel, ben benieuwd of ze ook reageren!

  geplaatst op
 • Volgens WebWereld is het de server van Witheet.

  http://www.webwereld.nl/articles/43239/de-roy-van-zuydewijn-stuurt-verkiezingsmail.html


  Geweldig overdachte actie ook. Een dag voordat de handtekeningdeadline sluit, eens beginnen met krabbels inzamelen...

  geplaatst op
 • Wat een onzinverklaring van witheet.com.

  Ik kon mij al niet herinneren dat ik mij daar ooit geregistreerd heb, maar als ik mijn 'vergeten' wachtwoord wil laten toesturen dan krijg ik ook de volgende melding:

  Het door u verzonden email-adres is niet gevonden in onze gegevens.

  Ik kan mij niet herinneren gereageerd te hebben (zonder te registreren) en mijn mailadres achtergelaten te hebben. En dat maakt niet uit, want als ik niet registreer en een reactie achterlaat geef ik ook nergens toestemming voor het ontvangen van mails. Witheet liegt dus?

  geplaatst op
 • Hier nog een 4x..

  geplaatst op
 • Roctus reageert op mijn mail:

  wij hebben gisteren aan diverse relaties gevraagd om de oproep te
  verspreiden; kennelijk is dat op massale wijze gedaan.
  ik heb u zelf overigens de mail niet gestuurd
  een journalist van webwereld schijnt het te begrijpen en zal daarover
  publiceren
  desnoods geef ik U hem zijn coordinaten

  Het commentaar van hem is intussen ook toegevoegd aan het artikel op webwereld.

  De headers in de spammail en de mail van Roctus zijn verschillend; het klopt dus wel dat hij de mail niet vanaf dat mailadres verstuurd heeft.

  geplaatst op
 • Beetje vaag allemaal. Zat Erik de Vlieger niet achter Witheet?

  geplaatst op
 • De Quote redactie heeft de post van Edwin bij het digitale oud papier gegooid :)

  geplaatst op
 • die spamrun is uiteraard ook bij ons terecht gekomen
  http://www.retecool.com/comments.php?id=18228_0_1_0_C

  geplaatst op
 • Potverdikkie, ik heb heb hem niet gekregen terwijl ik toch overal en nergens met weet ik veel hoeveel emailadressen in databases sta. En had hem goed kunnen gebruiken voor mijn onderzoek naar het gebruik van e-mail door politieke partijen (wel bestaande ;-)) voorafgaand aan 2e Kamer verkiezingen van dit jaar (zie elders bij rubriek e-mail marketing op deze site).

  geplaatst op
 • Het spammen heeft niet mogen baten. Zojuist op NU.nl:

  "De Nederlandse Klokkenluiders Partij (NKP) doet niet mee aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Nummer twee op deze lijst is Edwin de Roy van Zuydewijn, de voormalige partner van prinses Margarita.

  De NKP zegt in een persbericht besloten te hebben de "ongelijke strijd" met de bestaande politieke partijen niet aan te gaan. De NKP, met Joeri Wiersma, als lijsttrekker klaagt over de "veelvoud aan formaliteiten" waaraan voldaan moet worden om mee te doen aan de verkiezingen."


  Slappe naam trouwens. Doe mij maar het Ad Bos Collectief...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.