Edwin de Roy van Zuydewijn spamt heel Nederland?

9 oktober 2006, 09:58

Heb jij vandaag toevallig ook een email gekregen van Edwin de Roy van Zuydewijn waarin hij een dringende oproep doet aan alle kiesgerechtigden? De email is uitgestuurd door {encode=”p.roctus@one2onesingel.com” title=”Patric Roctus”} die namens Edwin de Roy van Zuydewijn het volgende vraagt:

(…) Zoals inmiddels bekend is geworden wil ik graag meedoen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 22 november aanstaande. Daarbij ondervinden wij aan de lopende band hindernissen waardoor deelname wordt bemoeilijkt. Om mee te mogen doen zijn in alle negentien kieskringen telkens dertig steunverklaringen nodig die op een lokaal gemeentehuis onder gelijktijdige legitimatie moeten worden getekend. (een dergelijke verklaring kunt U downloaden op nederlandseklokkenluiderspartij.com. Indien U behulpzaam zou willen zijn met een dergelijke verklaring verzoek ik PER OMGAANDE contact met mij op te nemen, opdat de coordinatie ter hand kan worden genomen. We hebben immers nog maar een dag de tijd! Bij voorbaat dank ik bij voorbaat hartelijk voor Uw hulp. Met vriendelijke groet, Edwin de Roy van Zuydewijn (…)

Ik zie dat de jongens van Commlog de email inmiddels ook hebben ontvangen. Wie nog meer?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

12 Reacties

  Michel

  Ik heb hem ook (een aantal keer op verschillende mailadressen) gekregen en vroeg mij af waar ze mijn mailadres vandaan hebben. Het lijkt wel erg veel op een ouderwetse spamrun..


  9 oktober 2006 om 10:42
  Newzine

  Ook onze mailbox wisten ze te vinden. Ze zullen een aardig bestand hebben met adressen van weblogs e.d.


  9 oktober 2006 om 10:46
  media

  Michel, ik vermoed dat ze inderdaad een ouderwetse spamrum hebben gedraaid. Lijkt me voldoende reden om eens bij Patric Roctus te informeren hoe dit nu zit. Iemand al aktie ondernomen?


  9 oktober 2006 om 10:59
  Michel

  @Newzine: het aparte is dan weer dat ik hem op een mailadres krijg die niet bij een weblog hoort of daar vermeld staat.

  Zouden ze aan het scrapen geslagen zijn of gewoon een spam-cd gekocht hebben? Of is er een andere niet-spam verklaring voor..?


  9 oktober 2006 om 11:01
  Michel

  @Marco: ik heb hem al een nette mail gestuurd met de vraag waar ze de mailadressen vandaan hebben. Ik laat het weten als ik een reactie krijg.


  9 oktober 2006 om 11:02
  media

  Heel goed Michel, ben benieuwd of ze ook reageren!


  9 oktober 2006 om 11:37
  Michel

  Wat een onzinverklaring van witheet.com.

  Ik kon mij al niet herinneren dat ik mij daar ooit geregistreerd heb, maar als ik mijn ‘vergeten’ wachtwoord wil laten toesturen dan krijg ik ook de volgende melding:

  Het door u verzonden email-adres is niet gevonden in onze gegevens.

  Ik kan mij niet herinneren gereageerd te hebben (zonder te registreren) en mijn mailadres achtergelaten te hebben. En dat maakt niet uit, want als ik niet registreer en een reactie achterlaat geef ik ook nergens toestemming voor het ontvangen van mails. Witheet liegt dus?


  9 oktober 2006 om 12:28
  Emiel Kamzol

  Hier nog een 4x..


  9 oktober 2006 om 12:29
  Jonathan Ursem

  De Quote redactie heeft de post van Edwin bij het digitale oud papier gegooid 🙂


  9 oktober 2006 om 12:53
  basterburg

  Potverdikkie, ik heb heb hem niet gekregen terwijl ik toch overal en nergens met weet ik veel hoeveel emailadressen in databases sta. En had hem goed kunnen gebruiken voor mijn onderzoek naar het gebruik van e-mail door politieke partijen (wel bestaande ;-)) voorafgaand aan 2e Kamer verkiezingen van dit jaar (zie elders bij rubriek e-mail marketing op deze site).


  9 oktober 2006 om 15:15

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!