Peil de stemming van je partner

29 september 2006, 06:28

Peil de stemming van je partnerTijdens het CEO Breakfast van de Club of Amsterdam werd een preview gegeven van Second Emotion. Het is software die de uitdrukking van je emoties op het gezicht analyseert. Het proces is eenvoudig: je neemt een foto van het gezicht van je partner met je mobiel en stuurt deze op naar een een mobiele nummer, het gezicht wordt op 100 punten geanalyseerd en je krijgt een SMSje terug met percentages van de stemming. Zo leverde een foto van de Mona Lisa de analyse op dat haar emoties voor 85 procent geluk uitstraalden en voor 15 procent qua emoties onduidelijk waren. Er worden 10 basis emoties onderkend zoals angstig, gelukkig, bedroefd, boos, afschuw en verassing.

Second Emotion is ontwikkeld door Simon Jones en Arnold Smeulders, twee wetenschappers van de UvA, en richt zich op de B2C markt. De ontwikkelaars lanceren de pilot van hun dienst vandaag op PICNIC 06 en hopen rond Kerstmis de dienst commercieel op te starten. De dienst is tijdens de testfase alleen beschikbaar in Nederland. Het lijkt mij een leuke mogelijkheid om er met een reclamecampagne op in te spelen of de SMSjes te sponsoren.

Jak Boumans is adviseur content strategie bij Electronic Media Reporting, een bureau actief sinds 1990 en gespecialiseerd op het gebied van content. Electronic Media Reporting kent vier werkgebieden: strategisch advies: studies: evaluatie en audits van projecten (o.a. voor de EU); publicitaire producties (nieuwsbrieven, boeken, congressen, reizen). Jak Boumans houdt een dagelijks, Engelstalig blog Buziaulane bij over de contentindustrie. Jak Boumans is ook een van de organisatoren van de multimedia contentwedstrijd Europrix.nl en de Nederlandse voorselectie van de World Summit Awards. ook is hij promotor van de Europrix Top Talent Award, een multimedia wedstrijd voor jonge producenten. Hij is tevens secretaris van de European Academy of Digital Media. Jak Boumans publiceert nationaal en internationaal. Hij publiceerde in 1986 het Online Handboek (Spectrum). Hij levert ook bijdragen aan vakstudies zoals E-Content, Technologies and Perspectives for the European Market (2004).

Categorie
Tags

5 Reacties

  Femke

  wanneer kunnen we het zelf testen? (huidige mobiele nummer werkt niet, 9 posities)


  29 september 2006 om 07:19
  jakbou

  Sorry Femke. Ik begrijp dat je niet wachten kunt. Het volledige telefoonnummer dat ik heb gekregen werkt ook niet. Ik ga er achteraan.


  29 september 2006 om 07:34
  pgarama

  Wow innovatief, ik ben benieuwd naar het eindresultaat.


  29 september 2006 om 07:53
  media

  Interessant; komt dit ook online beschikbaar of is het de bedoeling dat het alleen via mobiel gaat werken?


  30 september 2006 om 04:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!