Peil de stemming van je partner

Peil de stemming van je partner
,

Peil de stemming van je partnerTijdens het CEO Breakfast van de Club of Amsterdam werd een preview gegeven van Second Emotion. Het is software die de uitdrukking van je emoties op het gezicht analyseert. Het proces is eenvoudig: je neemt een foto van het gezicht van je partner met je mobiel en stuurt deze op naar een een mobiele nummer, het gezicht wordt op 100 punten geanalyseerd en je krijgt een SMSje terug met percentages van de stemming. Zo leverde een foto van de Mona Lisa de analyse op dat haar emoties voor 85 procent geluk uitstraalden en voor 15 procent qua emoties onduidelijk waren. Er worden 10 basis emoties onderkend zoals angstig, gelukkig, bedroefd, boos, afschuw en verassing.

Second Emotion is ontwikkeld door Simon Jones en Arnold Smeulders, twee wetenschappers van de UvA, en richt zich op de B2C markt. De ontwikkelaars lanceren de pilot van hun dienst vandaag op PICNIC 06 en hopen rond Kerstmis de dienst commercieel op te starten. De dienst is tijdens de testfase alleen beschikbaar in Nederland. Het lijkt mij een leuke mogelijkheid om er met een reclamecampagne op in te spelen of de SMSjes te sponsoren.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • wanneer kunnen we het zelf testen? (huidige mobiele nummer werkt niet, 9 posities)

  geplaatst op
 • Sorry Femke. Ik begrijp dat je niet wachten kunt. Het volledige telefoonnummer dat ik heb gekregen werkt ook niet. Ik ga er achteraan.

  geplaatst op
 • Wow innovatief, ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

  geplaatst op
 • Interessant; komt dit ook online beschikbaar of is het de bedoeling dat het alleen via mobiel gaat werken?

  geplaatst op
 • Toevallig kwam ik dit persbericht tegen en zag ik later dat jullie er aandacht aan hadden besteed. Voor wie nog geinteresseerd is: http://www.secondemotion.com/Press Release 1.pdf

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.