Ilse media lanceert nieuwe huisstijl

Ilse media lanceert nieuwe huisstijl
, Upstream
@marcoderksen

Ilse media lanceert nieuwe huisstijlIlse media lanceerde gisteravond tijdens het ilse media 2.0 networking event haar nieuwe bedrijfs-identiteit. De nieuwe huisstijl is gebaseerd op een vingerafdruk, het meest herkenbare en persoonlijke kenmerk van elk individu. Communicatiebureau Janusian Schwitters is verantwoordelijk voor concept en design.

Paul Molenaar, algemeen directeur van ilse media: “Ilse media heeft zich ontwikkeld tot een holding met meer dan 50 interactieve merken. Ilse media vormt een solide huis waarbinnen deze consumentenmerken zich verder ontwikkelen. Met de nieuwe huisstijl hebben we gezocht naar een duidelijke en rustige uitstraling, die onze consumentenmerken ondersteunt. Dat is de reden dat we in de uitwerking voor ingetogenheid en terughoudendheid kiezen.”

De vingerafdruk is voor elk individu uniek, net als zijn of haar persoonlijkheid. Voor ilse media is de vingerafdruk in de eerste plaats het symbool voor hoezeer het internet zich ontwikkelt tot een medium waar het individu minstens zo belangrijk is als de bekende grote merken. Het internet is inmiddels sterk verweven is in het persoonlijk leven van iedereen. Wij stellen de consument in staat om zich te uiten én voldoen aan zijn vragen. Daarbij gaat het om zaken als ‘ons web-log’, ‘mijn profiel op CU2’, ‘jouw mening op Kieskeurig.nl’ en straks ook ‘jouw eigen nieuws op Hier.nl’.


Geplaatst in

DelenEr zijn 21 reacties op dit artikel

 • Tja ... nieuw? Dat logo stond in juli 2006 al bovenaan iedere dia van Molenaars Powerpoint-presentatie tijdens The Next Web in Amsterdam.

  geplaatst op
 • Ja goed he, en niemand die doorhad dat het ging om het nieuwe logo van ilse media ;-)

  geplaatst op
 • Haha, ook tijdens de NVJ-meeting over internetjournalistiek in Utrecht werd door Ilse-mensen gewoon over dat logo gepraat. Maar nu is het officieel, he... Goeie timing om dat tijdens Picnic te doen.

  geplaatst op
 • Ben er niet zo fan van, oogt wat rommelig en druk... ik vind de uitwerking van spreadshirt dan iets beter.

  Ik vind het meisje van Ilse ook wel leuk btw ^_^

  geplaatst op
 • ** Disclaimer, Marketingfacts is eigendom van Ilse Media. **

  geplaatst op
 • Jesse, ten eerste is marketingfacts geen eigendom van ilse media (men heeft slechts een minderheidsbelang) en ten tweede is dat bekend dus ik begrijp niet helemaal welk punt je nu wilt maken. Je wilt dat ik bij ieder bericht over ilse media een disclaimer plaats?

  geplaatst op
 • Jep, daar lijkt me niks mis mee. Het is wel zo duidelijk voor de argeloze lezer.

  geplaatst op
 • @Jesse: dus jij bent er een voorstander van dat wij hier naar Amerikaanse toestanden toegaan waarbij je bij elk stukje tekst wat je typt een disclaimer moet plaatsen. Volgens mij is het nog altijd zo dat de "argeloze lezer" zelf dient te redeneren vanuit welk punt een stuk geschreven is en dan zelf een mening moet vormen over de motieven/referentiekader van de auteur. Daarnaast zijn berichten over Ilse Media gewoon (interactief marketing) nieuws en niet speciaal omdat het op Marketingfacts staat. Hetzelfde stukje vinden we bijvoorbeeld ook terug op Adfoblog. En die is voorzover ik weet nog geen (25%) eigendom van Ilse Media. I rest my case.

  geplaatst op
 • De vingerafdruk is voor elk individu uniek, net als zijn of haar persoonlijkheid. Voor ilse media is de vingerafdruk in de eerste plaats het symbool voor hoezeer het internet zich ontwikkelt tot een medium waar het individu minstens zo belangrijk is als de bekende grote merken.


  Zonder de tekst te lezen was mijn eerste indruk "goh, die willen uitbeelden hoe web2.0 ze wel niet zijn" en blijkbaar is niets minder waar.

  Zolang je bij een vingerafdruk niet naar de details kijkt lijkt elke vingerafdruk op elke willekeurige andere en is er dus geen sprake van een onderscheidend element.

  De stelling dat de individu minstens zo belangrijk is geworden als de bekende grote merken wil nog niet meteen zeggen dat je de herkenbaarheid en kracht van je merk maar overboord moet gooien en als een soort individu in de massa moet willen opgaan.

  geplaatst op
 • Het Ilse meisje sprak mij meer aan. Was meer sprekend. Het nieuwe logo vind ik weinig creatief.

  geplaatst op
 • @ Marco

  Je ziet de jongens van Techcrunch en bv ook Jeff Jarvis van Buzzmachine altijd een disclaimer plaatsen als er op een of andere manier een persoonlijke relatie is met het onderwerp waar ze het dan over hebben. Wel zo transparant.

  Voorbeeldje:
  http://www.techcrunch.com/2006/09/27/tla-launches-feedvertising/#comments

  geplaatst op
 • @ Robert-Jan:
  Het Ilse meisje is dan ook nog steeds het logo van ilse, de zoekmachine. Ilse media is toch wel iets meer dan alleen dat.

  geplaatst op
 • Die nieuwe site ziet er toch wel strak uit. Ontdaan van alle franje en tierlantijntjes.

  De netwerkselector had ik nog niet eerder gezien (onder adverteren) en ik krijg vaak nul resultaten bij - in mijn ogen - logische combinaties.

  @Marco: laat je niet gek maken. Die disclaimer lijkt mij niet nodig en alle vaste lezers van mf weten wel hoe het zit. Ik vind het allemaal zuiver. Daarvoor hoeft niet alles in disclaimers te worden uitgekauwd. Beetje flauw Jesse.

  geplaatst op
 • Het nieuwe logo doet me allereerst denken aan Peter R. de Vries logo en aan het oude logo van de hogeschool van Utrecht (min de kleuren).

  Moet wel zeggen dat de site er qua structuur en navigatie zeker op vooruit is gegaan.. Hoewel ik een tikkeltje somber word van dat monochromatische kleurenschema.. want de portfolio van ilsemedia is zo veelzijdig dat ik juist meer iets van die veelzijdigheid terug zou willen zien in het logo.. De gedacht om vanuit een individu te denken vind ik wel aardig, maar ik zou juist denken dat ieder individu bij Ilse een aantal titels heeft waar hij zich mee identificeert.
  Ze spreken zelf over ons web-log’, ‘mijn profiel op CU2’, ‘jouw mening op Kieskeurig.nl’ en straks ook ‘jouw eigen nieuws op Hier.nl‘. "
  Dan vind ik een logo met iets meer focus op "meerdere titels per individu" ook wel aardig.

  Een andere aanmerking die ik heb over ilsemedia is de actualiteit van sommige van hun eigen weblogs over research, etc.. Vind het toch raar dat hier direct naar berichten van mei en juni wordt doorgelinkt op de homepagina van ilsemedia..je zou toch zeggen, dat ze wel meer actuele zaken te melden hebben?!

  geplaatst op
 • @Paul:
  Je hebt gelijk! Het 'meisje 'bestaat nog. Had daar niet naar gekeken.

  geplaatst op
 • Het is inderdaad een nette manier Henkjan maar zouden de lezers niet helemaal gek worden als we bij iedere posting waar één van de 60 bloggers bij betrokken is een disclaimer plaatsen? Een blog gaat toch juist ook om de dingen te beschrijven waar je een band mee hebt? En als je het dara niet mee eens bent of het is een te glad stukje dan heb je toch de mogelijkheid om te reageren? Transparantie ben ik helemaal voor maar je kunt ook doorslaan. Ik denk dat het veel belangrijker is dat je er achter staat wat je schrijft.

  geplaatst op
 • Niet echt een heel creatief logo, het lijkt zelfs een beetje gejat te zijn van het "do" logo van KesselsKramer (ook niet heel toevallig het oude reclamebureau van Ilse).

  Bah...slecht jatwerk

  geplaatst op
 • Ik vindt het logo ook een klein beetje tegenvallen. Ze zouden hier eens een logo moeten ontwerpen : Ontwerpen-voor-geld.nl

  geplaatst op
 • Of een logo ontwerp via Brandsupply.nl

  geplaatst op
 • Ik heb laatst een logo laten ontwerpen via www.brandsupply.nl en ben zeer tevreden over het resultaat!

  Mvg, Jan Versnel

  geplaatst op
 • Zag dat mijn link niet werkte, daarom nogmaals: http://www.brandsupply.nl is de site

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.