Jongeren vinden nieuws wél interessant

Jongeren vinden nieuws wél interessant
, Upstream
@marcoderksen

Jongeren vinden nieuws wél interessantDennis Hoogervorst verwijst naar een tweetal recente onderzoeken waaruit blijkt dat jongeren, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, nieuws wél interessant vinden. De eerste betreft het eerder genoemde YoungMentality-onderzoek (pdf) waaruit blijkt dat zeven van de tien Nederlandse jongeren (8-18 jaar) op de hoogte wil zijn van het belangrijkste nieuws. De tweede betreft een onderzoek van Knight Foundation in de VS. Hieruit blijkt dat jongeren hun nieuws vooral op een andere manier consumeren (internet) dan hun ouders (tv, krant). Onder Amerikaanse jongeren zijn nieuwsportals van Yahoo en Google favoriet en worden weblogs als minder goede nieuwsbron gezien.

Beide onderzoeken bevestigen overigens de resultaten uit een eind vorig jaar gepubliceerd onderzoek van Mira Media waaruit bleek dat jongeren nauwelijks het nieuws volgen zoals dat regulier wordt gebracht. Jongeren bleken meer geinteresseerd te zijn in regionaal-, slow- en snacknieuws.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.