Coolhunting op het web

Coolhunting op het web
, Upstream
@marcoderksen

Cool-hunting op het webWe schreven als eens eerder over de mogelijkheden van communities als Flickr.com voor consumentenonderzoek. Afgelopen week verwees Dennis Hoogervorst naar het artikel ‘Coolhunting on the web’ van Mary Riekert in The Age.

De term Coolhunting bestaat al sinds de begin jaren 90 en verwijst naar het spotten van culturele en fashion trends. Veel trendwatchers maken gebruik van vrijwilligers in diverse steden en landen die het leuk vinden om de belangrijkste trends op te sporen. Riekert laat zien dat met de komst van online communities zoals weblogs en fora het steeds eenvoudiger wordt om deze trends online te spotten. Naast Flickr.com verwijst ze naar sites als facehunter.blogspot.com, trendwatching.com en designspotting.com. Aardig artikel dat wat mij betreft nog wel had mogen ingaan op de mogelijkheden van zoekmachines en social bookmarksites als technorati.com, blogpulse.com en del.icio.us. Verder is het een gemiste kans dat ze niet verwijst naar websites als coolhunting.com, trendhunter.com.

Wie kent nog meer relevante sites of tools voor online coolhunting?


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.